3.

65 11 2
                                    


   Jumătate din anul 3210 deja a trecut. În decursul a mai mult de o mie de ani multe lucruri s-au schimbat. Oamenii locuiesc în „orașe-state" care sunt împrejmuite numai de ape. Ele adăpostesc peste o sută de mii de oameni. Iar toate „orașele-state” erau împărțite în trei mari artere: palatul propriu-zis, piața de unde locuitorii își făceau aprovizionarea și zonele de cultivarea fructelor și legumelor.

   De aproape cinzeci de ani nu mai există insule, plaje, parcuri sau păduri. Bine, de fapt nu mai sunt naturale. În fiecare „oraș plutitor" există o zonă special amenajată artificial pentru oamenii care vor să se relaxeze, să uite de grijile cotidiene sau să fie departe de zonele aglomerate ale orașului.

   Orașele sunt destul de apropiate unele de altele, iar dacă vrei să te deplasezi de la unul la altul poți să o faci pe mare cu vapoare special amenajate pentru așa ceva sau în aer cu propriul autoturism zburător.

   Cetățenii unui oraș locuiesc într-o singură clădire care seamănă foarte mult cu palatele prinților și prințeselor de altă dată, doar că mult mai înalte ca să încapă toți locuitorii. Într-un loc ca acesta oamenii nu aveau multe griji și erau toți uniți, războaiele nemaipunând stăpânire peste orașe de foarte mulți ani.

                               ***

     Cam sec capitolul, dar sper placă! :))

Poze & fragmenteWhere stories live. Discover now