-4. Alsjeblieft niet zeg

16 4 0
                                    

Pov Noor

'Wist je dat het eigenlijk gewoon wetenschappelijk bewezen dat drie dagen weekend beter zijn voor iedereen, en niet alleen voor de leerlingen zelf? Als er drie dagen weekend komen, dan kunnen we zoveel licht en warmte besparen, en de school bespaart kosten, omdat ze dan geen leraren hoeven te betalen, dus is het meteen veel beter voor het milieu.' Zegt Yasmine terwijl ze haar boeken wisselt. 'Dankjewel mevrouwtje "ik ben goed in scheikunde."' Ze kijkt me nep beledigd aan. 'Ik kan er nou eenmaal niks aandoen dat ik gewoon slimmer ben' Ze zwiept haar haar naar achteren en ik grinnik. 'Of jíj kan er gewoon niet tegen dat je de betekenis van het woord lol hebben niet begrijpt.' Ik steek mijn tong uit. 'Lol hebben zijn altijd nog twee woorden, lieve schat.' Ze zwaait haar kluisje dicht en ik volg haar voorbeeld. 'Toch ben ik wel blij dat jij een nerdje bent.' Ze kijkt me geschokt aan. 'En bedankt weer, miss populair.' Ik lach en samen lopen we naar scheikunde.

'Waarom ben ik hier ook alweer?' Zucht ik na een kwartier. Yasmine kijkt me aan en zucht. 'Omdat ik niet loner wil zijn, ik trek het niet om nog een jaar naast Dirk te zitten.' Ze wijst naar de nerd op de eerste rij en ik glimlach naar de herinnering toen ze naast hem moest gaan zitten, haar gezicht was te geniaal voor woorden. 'Yas, je weet dat dit mij niks boeit.' Ik zucht opnieuw. 'Waarschijnlijk net zoveel als dat economie mij boeit.' Ze kijkt weer naar voren wanneer de directeur samen met twee jongens naar binnen komt. De ene heeft zwarte krulletjes en groene ogen, de andere heeft blond haar en te mooie, blauwe ogen. 'Dit zijn Harry en Niall, ze zijn hier net verhuisd en nieuw op school, dus wees een beetje aardig tegen ze.' 'Dat komt vast wel goed.' Zegt meneer De Graaff en de directeur verdwijnt weer.

Iedereen in de klas begint door elkaar te praten tot meneer De Graaff met zijn boek op het bord slaat. 'Oke, nu dat iedereen weer luistert, omdat we zo'n grote klas zijn, zal ik twee van jullie moeten aanwijzen om naast de heren te gaan zitten.' Hij kijkt de klas rond. 'Noor, niet kijken.' De ogen van meneer De Graaff kijken me aan. 'Te laat, Yas.' 'Ja, Noralinde en Yasmine.' Ik vloek binnensmonds. 'Alsjeblieft niet zegt.' Mompelt Yasmine. 'Yasmine, jij mag naar de andere kant van de klas gaan samen met meneer Harry, en Niall, jij mag naast Noralinde gaan zitten.' Ik zucht, hoe kan scheikunde nog saaier worden?

She's Not AfraidDonde viven las historias. Descúbrelo ahora