-13. Harry? What are you doing?

6 2 0
                                    

Pov Yasmine

Samen met Noor fiets ik 's middags naar huis. Het is meteen een lawaai van jewelste als ik binnen kom en ik geef mijn broertjes allemaal een knuffel en mam een kus op haar wang. 'Hoe was het op school lieverd' vraagt ze. 'Wel goed hoor. Ik moet leren want ik heb morgen drie tentamens' zeg ik en ze knikt. 'Veel succes meid' zegt ze en ik pak een kop thee en slinger mijn tas over mijn rug. Voorzichtig stap ik de trap op en breng daarna zo snel mogelijk de thee in veiligheid door het op mijn bureau neer te zetten.

's Avonds na het eten als ik net weer boven ben om verder te leren gaat de bel. 'Ik doe open' gilt Zack en al snel hoor ik Harry's stem beneden. Hij praat tegen mijn moeder en aait Zack over zijn krulletjes. 'Ze is boven aan het leren, derde kamer rechts' zegt mijn moeder en snel ren ik terug naar mijn kamer, plof op mijn bed, pak mijn pen weer vast en neurie mee met de muziek. Harry klopt een paar keer op de deur en komt binnen zodra ik "binnen" heb geroepen. 'Hey hey' zeg ik. 'Hey' zegt hij en pakt mijn bureau stoel en gaat er verkeerd om op zitten. Lijkt me pijnlijk maar hij kijkt juist vrolijk. 'Wat is er, waarom kijk je alsof je zojuist bent gebeten door een vlinder' vraag ik en knijp mijn ogen half dicht. Harry schiet in de lach en snel zet ik mijn antwoord op mijn papier en kijk dan naar Harry, die al naar mij keek. 'Dankjewel' zegt hij dan. 'Waarvoor' vraag ik. 'Het is weer goed met Gemma' zegt hij en ik glimlach. 'Mooizo.'
'Heb jij al geleerd'. Vraag ik daarna. Hij schud zijn hoofd. Ik geef hem mijn Nederlands boek zodat hij kan leren, terwijl ik verder ga met Wiskunde. 'Ik snap niets van deze grafiek' mompel ik. Harry kijkt op. 'Moet ik je helpen' vraagt hij. 'Als je wil, graag' zeg ik.
'Je moet hem omgekeerd zien.' zegt hij na een tijdje. 'Dus ik moet het boek schuin houden' vraag ik. Hij lacht even. 'Nee, je moet dit zien als de koude stroom en die als warm, en die als er tussen.' 'Whattefuck, okay, dankjewel' zeg ik en frons even als ik weer naar het boek kijk. Dan snap ik het en schrijf het op mijn kladblok. Harry blijft naast me zitten, wat me zenuwachtig maakt. Hij draait zich om en gaat languit op zijn buik op mijn bed liggen en leert dan verder uit het Nederlands boek.
Na een half uur blokken wisselen we om en blokken nog een half uur. Ondertussen zijn Tom en Zack al langs gekomen om weltrusten te zeggen en nu komen Quint en Sam weltrusten zeggen, een tweeling van 10 jaar. Ik kijk op de klok en zie dat het 9 uur is. 'Die waren te laat' mompel ik. 'Hm' vraagt Harry. 'Oh ze moeten eigenlijk om half 9 naar bed' zeg ik en richt me daarna weer op Nederlands, wat ik heel lastig vind. Ik leg Harry dingen uit over Wiskunde en hij mij over Nederlands. Voor we het weten is het al elf uur geweest en gaan Roy en mijn moeder ook naar bed. 'Blijft Harry slapen of gaat hij naar huis' vraagt mijn moeder. 'We overleggen wel even' zeg ik snel voor Harry kan antwoorden. Mijn moeder knikt en sluit dan de deur. 'Ik ga wel naar huis, dan kan jij ook slapen' zegt hij en ik knik. Ik laat hem uit en sla dan een hand voor mijn mond als ik moet gapen. 'Weltrusten Yasmine' zegt Harry en geeft me een knuffel. 'Weltrusten Harry' zeg ik terug en kijk hem na als hij snel naar huis gaat.

She's Not AfraidWhere stories live. Discover now