Double Trouble

121 19 9
                                    

„Běž napřed a houkni na Sama, ať ví, že mu jde návštěva. Já tu mezitím vylovím z magic boxu ty slíbený kouzelný fazole." Dean poslal Tonyho jako předvoj, zatímco se zastavil u automatu s cukrovinkami.

„Jo," Tony zrychlil, aby mohl zadaný úkol splnit co nejdříve a v doslovném pochopení Deanova zadání začal z plných plic hulákat.

„'Uhůůů, Sammy! 'Uhůůů!" Když za ním holčička s beruškou zůstávala pozadu, popohnal ji. „Poď 'Annach! 'Oukej. Takle - 'uhůůů!"

To dětské radostné úsilí vyvolalo na Deanově tváři úsměv a uvnitř něj ten zvláštní pocit, který se tam vkrádal pokaždé, když mu zrak spočinul na ovocném koláči. Heh.

Obrátil se čelem k automatu a v odrazu plexiskla zahlédl svůj obličej. Vypadal... odlišně od toho, který byl zvyklý poslední dobou vídat. Vteřinu dvě strávil jeho prohlížením, než si odkašlal a odtrhl od sebe pohled. Prošmátral kapsy kvůli drobným, naházel je do mašiny a trpělivě čekal, než mu vydá sáček s M&M's, jenž hodlal vydávat za kouzelné.

V přihrádce vrácených mincí zarachotilo, proto do ní sáhl. Vyndal odtamtud padesát centů, které jako jediné z drobných nepropadly skrz. Vhodil je tam zpět, víc peněz u sebe neměl. Když mu mince byla opět vrácena jako neakceptovatelná, začalo ho to štvát. O ty bonbóny vážně stál, slíbil je dětem. Takže těch podělanejch padesát centů potřebuje!

Rozladěně vybral peníz z přihrádky, nevybíravě s ním zaškrabal o kovový povrch automatu a s němým modlitbo-zaklením ho nacpal dovnitř.

Hypnotizoval spirálu se žlutým sáčkem M&M's.

Zřejmě ho někdo tam nahoře nebo tam dole musel vyslyšet. Sladkosti se dočkal a spolu s tím i navrácení padesáti centů. Pojmenoval je Lassie.

Ta mince byla fakt divná. V motelu mu vypadla ze zadní kapsy džínů, když se převlékal a ty staré házel přes židli. Ani nevěděl, kde se tam vzala. Sebral ji z koberce a pohodil na stůl. Pak ji musel vzát spolu s klíči od auta a telefonem, když se vracel zpátky do nemocnice za dětmi. A teď si za ní koupil to, co chtěl a znovu se k němu vrátila. Tak jako Lassie.

Obrátil ji v dlani, pokrčil rameny a strčil ji zpátky do zadní kapsy kalhot. Třeba je to jeho šťastná mince.

0-0-0

Poté, co se Dean narovnal se sáčkem M&M's v ruce, jeho tvář se znovu odrazila v plexiskle přístroje.

A vedle ní byla ta Frankova.

Dean sebou v úleku škubl, ale to už ho muž z ochranky nevybíravě přitiskl obličejem na automat.

„Fon of a bif!" zašišlal díky zdeformované tváři, kterou měl teď rozplizlou na předku mašiny.

„Jen hezky v klídku, mladej! Doufám, že si na mě ze včerejška pamatuješ, protože jak vidíš, já na tebe nezapomněl!" Frank tlačil jednou rukou Deana oproti přístroji, mezitím co druhou vytáhl z opasku policejní pouta.

Mužův stisk byl silný a bez nároku na obranu. Zřejmě se poučil z předchozího dne, kdy se mu Dean postavil tváří v tvář a to teď nehodlal dopustit.

Zákrok nebyl ani časově náročný - během dvou vteřin měl Frank Winchestera staršího v želízkách. Tentokrát si pro něj přišel na jistotu, měl na něj po všech stránkách nárok a nikdo ho už před ním neobhájí.

Deanovi z rukou, které mu byly poutány za zády, vypadl sáček s bonbóny a Frank ho, přitom svém zaníceném zatýkacím tanečku nevědomky odkopl pod přístroj.

You're My  Weak  SpotWhere stories live. Discover now