2.Een rare lesdag

401 15 7
                                    

Hey allemaal een nieuw deel veel leesplezier en laat Rea achter :)
Xx Kyra

De volgende ochtend werd ik wakker door een harde luidspreker' ALLE STUDENTEN WAKKER WORDEN OM 7 UUR IS HET ONTBIJT EN OM 8 UUR BEGINNEN DE LESSEN'. 'Acht uur al weer' hoorde ik Katy zeuren, ik ging recht op zitten en wrijf het slaap uit mijn ogen. Tegen over mijn bed slaapt Nicky ze kijkt me aan maar daarna wisselt haar blik naar mijn kapotte wekker die nog zwak tikkend op de grond ligt.'als als jij er niet was' stamelt ze 'dan had ik vet veel problemen nu' ik haalde mijn schouders op, sprong van mijn bed pakte mijn kapotte wekker en zette hem op mijn bureau. Nicky voelde zich blijkbaar genegeerd en zij nogmaals 'Dankje Dankje echt waar' ik keek haar aan glimlachte en zei 'het was niets Nicky ik wilde je gewoon helpen'. Ik loop naar mijn kast en pak het setje wat ik gisteren ook aan had ik kleedde me om toen ik opeens Emma hoorde gillen van vreugde 'Woow Cameron jij hebt bijna een sixpack!' Alle meisjes keken mij aan terwijl ik een beetje beschaamd in mijn BH stond. Ik had inderdaad bijna een sixpack maar dat komt omdat mijn spieren haast niet hoeven te trainen voor zoiets omdat ik ja ik was anders, omdat ik niet kon zeggen waarom ik het had haalde ik alleen mijn schouders op en ging verder met aankleden. Het was vijf voor zeven en ik kamde mijn haar nog even vlug (wat altijd een heel gedoe is), en toen liep ik naar beneden naar de eetzaal.
In de eetzaal aangekomen hoorde ik opeens iemand roepen 'HE CAMERON KOM BIJ ONS ZITTEN' het was Drake, en ik keek vragend naar Emma 'ga jij dan ook mee Emma?' Emma knikte en liep samen met mij van tafel, ik koos voor Emma omdat de rest van de meisjes een beetje bij Katy hoorde, en ik heb het gevoel dat Katy me niet echt mag we zullen zien ik ben er pas net.Emma en ik liepen naar de tafel waar een groepje van 5 jongens, onderweg vertelde ze hoe iedereen heette.'Dat is Drake Eaton hem ken je al daarnaast zit Marco Kane hij is de beste vriend van Eaton, maar hij is veel minder arrogant geloof me'. We liepen helemaal tot de tafel die helemaal achterin de zaal stond dus Emma had veel tijd om iedereen voor te stellen, 'Dat is  Daniël Walker en daarnaast David Smith' ratelde ze door er was nog een jongen die ze niet voorgesteld had maar Emma bleef stil dus ik vroeg 'en wie is dat dan?' Ze keek me aan en zei 'Martin Wasson maar ik vertrouw hem niet, de jongens hebben zo vaak gezegd dat hij op moet rotten' de jongen Martin Wasson had grijze bijna zwarte ogen, bleek blond haar zo bleek dat het bijna wit lijkt en donkere wallen onder zijn ogen. Ik huiverde hij moest wel slecht zijn.
Eindelijk bij het tafeltje aangekomen ging ik naast Marco zitten en Emma naast Drake waar ze heel tegenop zat maar het was of Drake of Martin. Het was tien over zeven ze kregen allemaal een plakje wit brood met boter erop en een beker water met vitaminen erin zij Marco.
Dus ik probeer een gesprek te beginnen om stilte te voorkomen maar toen vroeg Marco al 'Hey Cameron? wat is je eerste indruk op de school?' Ik dacht na, het was wel beter dan het weeshuis in het weeshuis kon ik namelijk precies het kruispunt zien waar ik was verongelukt dus ik antwoordde onverschillig  'het is beter dan het weeshuis' 'oh zat je in een weeshuis dus je gaat in de zomervakantie daar weer heen?' 'Ja denk ik, hebben wij vakanties?' Vroeg ik er zo doorheen? 'Ja een zomervakantie van 6 weken verder niets' zei Marco lachend. We lagen nog het hele ontbijt in een deuk, en ik begon de jongens bijna leuker te vinden dan de meisjes!

Aan het eind van het ontbijt kregen er ons rooster, alle klassen zijn op leeftijd ingedeeld Angelina Marco en ik zitten bij elkaar maar verder niemand die ik ken. We liepen naar het vak Duits van iemand die Meneer ruinemans heet,  Marco liep met me mee want Angelina was nergens te bekennen. Er stond al een rij nerds bij de deur te wachten op de leraar, ze waren al druk aan het lezen in de boeken ik hield van lezen maar geen schoolboeken. Toen kwam meneer Ruinemans eraan, het was een oude magere lange man met grijze krulletjes voor zon oude man had hij best lang haar. Ruinemans was een nieuwe leraar, de ander was overleden aan een hartaanval. Hij zei 'hallo allemaal' met een zeurderige mannenstem maar met een kleine twinkeling in zijn ogen. Hij haalt het slot van de deur en gaat in de opening staan, iedereen die langsloopt geeft hij een hand en bij elke leerling stelt hij zich voor. Als iedereen in de klas zit en meneer Ruinemans net de deur dicht wil doen kom Angelina met een rood hoofd struikelend aanrennen 'en wie mag u dan zijn' ik zie dat Angelina hem niet aan wil kijken maar Ruinemans pakt haar kin en duwt hem omhoog zodat Angelina wel moet kijken 'ik ben Angelina meneer Angelina Johnston' je hoorde angst in haar stem. Ik die ondertussen naast Marco zat vroeg 'welke straf staat op te laat komen?' Marco antwoord zacht 'of de vloer schrobben met je eigen tandenborstel of strafwerk schrijven met' hij huiverde 'met je ziel maar het ligt eraan hoe vaak je te laat komt' je ziel? ik dacht na 'niet echt je ziel' zegt Marco snel die haar vraag beantwoord die ze net in haar gedachten had 'je schrijft zo lang regels tot je niet meer kan letterlijk niet meer kan' toen hoorde ik Ruinemans schreeuwen 'DAT WORD SCHROBBEN MEVROUW JOHNSON' en met een klap smeet hij de deur dicht. Iedereen schrok en Ruinemans zette een neppe glimlach op die de klas moest gerustellen.

Im a Robot ~ With a personality (NL)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu