Κεφάλαιο 1

7.1K 310 1
                                    

Πρόταση; Τι είδους πρόταση θα μπορούσε να μου κάνει ο καθηγητής της μουσικής μου και γιατί σε εμένα;

Τον κοίταξα έντονα προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς εννοούσε, δε μπορούσα να κρατήσω όμως για αρκετή ώρα το βλέμμα μου πάνω του. Απλά γιατί με κοίταζε κι εκείνος με τον ίδιο τρόπο. "Τι πρόταση;" είπα τελικά.

Χαμογέλασε λίγο παραπάνω από ότι πριν και μίλησε έχοντας το ίδιο ακριβώς βλέμμα. "Πρότεινα στη διεύθυνση του σχολείου να κάνουμε κάτι πιο ενδιαφέρον από τα αποτυχημένα μιούζικαλ που κάναμε τις προηγούμενες χρονιές" κοίταξε μία εμένα και μία την Κλαίρη. Επέστρεψε πάλι σε εμένα.

"Δηλαδή;" ρώτησε η κολλητή μου. Απ' το στόμα μου το πήρες. Ξαφνικά γούρλωσε τα μάτια της και άνοιξε το στόμα της διάπλατα σαν τρομαγμένη. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι έπαθε, στη συνέχεια όμως μου έφυγε καθε αμφιβολία. Άρχισε να χοροπηδάει πάνω-κάτω σαν παλαβή, βγάζοντας ένα μικρό ουρλιαχτό. "ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ" φώναξε πλησιάζοντας τον κ. Γιώργο και ακουμπώντας ελαφρά το χέρι του πιο κάτω από τον αγκώνα.

Δε θα ζηλέψω την κολλητή μου. Όχι, όχι κι έτσι. Καταντώ αηδιαστική. "Τι έπαθες κούκλα μου;" είπα έντονα πιάνοντας την απο τους ώμους και κουνώντας την πέρα δώθε μπας και συνέλθει. Εκείνη τελικά με κοίταξε και σχηματίστηκε στα χείλη της ένα χαμόγελο τεράστιο. Κοίταξα τον καθηγητή μου παύλα έρωτα μου στα μάτια. Χαμογελούσε κι εκείνος, αλλά κοιτούσε την Κλαίρη, όχι εμένα.

"Σόου ταλέντων" είπε τελικά και με έβγαλε από τον κόπο να τον ρωτήσω γιατί η κολλητή μου έκανε σα να βγήκε μόλις από το Δαφνί.

Άφησα τους ώμους της Κλαίρης και σταύρωσα τα χέρια μου μπροστά στο στήθος μου με ένα αδιάφορο βλέμμα στο πρόσωπο μου. Ξεφύσηξα ελαφρά και κοίταξα προς την αντίθετη κατεύθυνση του διαδρόμου.

Οι δυο τους είχαν στραφεί προς εμένα. "Μα καλά, δεν ενθουσιάστηκες ούτε λίγο;" παραπονέθηκε η Κλαίρη. Εκείνη πάντα ήθελε να συμμετέχει σε σόου ταλέντων. Είναι καταπληκτική χορεύτρια και της το δικαιολογώ γιατί έως τώρα δεν έχει βρεθεί η ευκαιρία για εκείνη να μοιραστεί με τον κόσμο το ταλέντο της.

"Και εγώ τι σχέση έχω με όλο αυτό;" αγνόησα την ερώτηση της και κοίταξα τον κ. Γιώργο.

"Το πρότεινα στο Γ3 που είχα μάθημα αυτή την ώρα και όλοι έδειξαν να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα. Μάλιστα 2-3 μαθητές σε πρότειναν να τραγουδήσεις. Είπαν ότι έχεις αρκετό ταλέντο και απορώ γιατί δεν το είχα εντοπίσει όλο αυτό τον καιρό" εξήγησε χαμογελώντας στραβά.

Ο καθηγητής μουWhere stories live. Discover now