Κεφάλαιο 16

3.7K 199 12
                                    

Είναι αδύνατον να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένη νιώθω γι' αυτή τη χοροεσπερίδα που ετοιμάζει το σχολείο μου. Αν με ρωτούσε κάποιος μια βδομάδα πριν, θα έλεγα ότι μου περνά παντελώς αδιάφορη. Είναι η τελευταία μου χρονιά σε αυτό το σχολείο και θέλω τόσο πολύ να την κάνω να αξίζει. Θα περάσω καλά και θα αγνοήσω οτιδήποτε απασχολεί το μυαλό μου τους τελευταίους μήνες. 

Με τη βοήθεια της κολλητής μου θα ντυθώ ευπρεπώς, ας πούμε, και θα συμμετάσχω. Ευτυχώς, δεν υπάρχει αυτή η βλακεία που βλέπουμε στις εφηβικές ταινίες που οι μαθητές πάνε σε ζευγάρια. Ο καθένας πάει με όποιον θέλει. Επίσης, μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι το θέμα της χοροεσπερίδας περιέχει μόνο ρούχα άσπρου και μαύρου χρώματος. 

Το ντύσιμό μου το έχω αφήσει αποκλειστικά πάνω στην Κλαίρη. Μου είπε ότι έχει σκεφτεί το τέλειο κομμάτι για μένα. Δε μπορώ να πω ότι της έχω και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την επιλογή των ρούχων μου. Ελπίζω να μην κατέληξε σε κάτι προκλητικό που δεν πρόκειται να φορέσω.

"Μην ανησυχείς καθόλου. Θα το λατρέψεις. Είμαι σίγουρη γι' αυτό!" είπε με έναν ενθουσιασμένο τόνο μέσα από το τηλέφωνο. 

Μόλις είχα τελειώσει το πρωινό μάθημα που είχα στο φροντιστήριο, όπως έχω άλλωστε κάθε Σάββατο. Είχα ξαπλώσει ανάσκελα στο κρεβάτι μου από την εξάντληση και κοιτούσα το ταβάνι, με τα ακουστικά μου στα αφτιά, για να ακούω την κολλητή μου στην άλλη γραμμή να μιλάει για τη σημερινή χοροεσπερίδα. Έκλεισα τα μάτια μου και της απάντησα. "Τι ώρα θα περάσεις από δω; ".

"Μμ.. στις 6 να έχεις κάνει μπάνιο και να έχει φτιάξει τα μαλλιά σου. Θα είμαι εκεί" 

"Δε μπορείς τουλάχιστον να μου πεις το χρώμα;" της είπα προσπαθώντας να φανταστώ έστω και λίγο το ρούχο που θα φορούσα σε μερικές ώρες. 

"Μαύρο. Σου πάει περισσότερο" την άκουσα να λέει στον ίδιο τόνο με πριν.

Ακόμη καλύτερα. Το μαύρο λερώνει και λιγότερο. Άσε, μην έχουμε κανένα ατύχημα και τρέχω στις τουαλέτες μετά. "Ωραία".


***


18:22

Είχα κάνει τα μαλλιά μου σγουρά και τα είχα μαζέψει ψηλά, όχι σε κότσο. Είχα βαφτεί κατάλληλα, ούτε υπερβολικά, αλλά ούτε και ελάχιστα. Εφόσον το φόρεμά μου θα ήταν μαύρο, έβαλα ένα κόκκινο ματ κραγιόν. Η Κλαίρη είχε μείνει έξω από το δωμάτιό μου όλη αυτή την ώρα, μου είχε αφήσει από πιο πριν το κουτί με το φόρεμά μου πάνω στο κρεβάτι και ήμουν έτοιμη να το δω. 

Ο καθηγητής μουWhere stories live. Discover now