Κεφάλαιο 15

3.8K 220 27
                                    

Τι κι αν πιθανότητα δεν υπάρχει καμία; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Κι αυτό είναι πάντα καλό. Εκτός από την περίπτωση που η Ελπίδα είναι πεθερά.. Εκεί τρέξτε!

Η κατάσταση μέσα στο κεφάλι μου έχει ξεφύγει τόσο πολύ που νιώθω πως κουβαλάω μονίμως πάνω μου ένα κουβάρι. Τίποτα δε φαίνεται να είναι ξεκαθαρισμένο και όλο αυτό με αρρωσταίνει καθημερινά όλο και περισσότερο. 

Σκωτσέζικο ντους. Ξέρετε τι είναι; Εγώ το έμαθα από πρώτο χέρι. Μία κρύο, μία ζέστη. Όποιος είναι τσιμπημένος και τρώει γράψιμο, θα καταλάβει τι εννοώ. Σηκώστε χεράκια εσείς που με καταλαβαίνετε, εσείς που νιώθετε τον πόνο μου. Σίγουρα δεν είστε λίγοι. Το αντίθετο, μάλιστα. 

Κάποια στιγμή, δυστυχώς, η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια μας κι εκεί είναι που αρχίζουν να υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Η ψυχολογία του ανθρώπου βγαίνει, κατά κάποιο τρόπο, και στη φυσική του κατάσταση. Εκτός από το γεγονός ότι εξαντλείται ευκολότερα, χάνει και την όρεξή του για τα πιο ουσιώδη πράγματα. Όπως; Το φαγητό. Άνθρωπος πληγωμένος, ή και άνθρωπος φουλ ερωτευμένος που να τρώει φυσιολογικά, δεν έχει γεννηθεί ακόμη. Το στομάχι του και το μυαλό του είναι τόσο φορτωμένα με αυτά που τον απασχολούν, που το τελευταίο πράγμα που αναζητά είναι το φαγητό. 

Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ανθρώπων που όταν η στενοχώρια του καταλαμβάνει, η όρεξή τους μεγαλώνει κατά πολύ. Και οι δύο περιπτώσεις οδηγούν σε κάτι κακό. Το πρώτο σε ανορεξία και το δεύτερο σε παχυσαρκία. 

Ηθικό δίδαγμα; Μην ερωτεύεστε! Ακούστε με. Κάτι ξέρω. Όσο είστε μικροί, ζήστε τη ζωή σας και αφήστε τις σοβαρές σχέσεις και τις δεσμεύσεις στην άκρη. ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!

"Αυτό το Σάββατο, όπως οι περισσότεροι πιθανότατα γνωρίζετε ήδη, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια χοροεσπερίδα του σχολείου μας. Η περιοχή, η ώρα και το ποσό της εισόδου αναγράφονται στις προσκλήσεις που θα μοιραστούν σε όλες τις τάξεις. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ένα μασκέ πάρτι όπου απαιτείται να φορεθούν μόνο ρούχα χρώματος άσπρου και μαύρου. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι" ολοκλήρωσε το μονόλογο του ο διευθυντής μας. 

Και ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη για τη χοροεσπερίδα. Δεν έχω ακόμη την παραμικρή ιδέα για το τι θα φορέσω. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για την Κλαίρη. "Έι" τη σκούντηξα δίπλα μου και ψιθύρισα. "Θα πάμε έτσι;"

Ο καθηγητής μουWhere stories live. Discover now