Sorozatgyilkos

701 17 0
                                    

Sorozatgyilkosnak nevezzük azokat a gyilkosokat, akik két vagy több áldozatott tettek el láb alól különböző alkalmakkor. A politikailag motivált, vagy államilag elrendelt tömeges gyilkosságok, tehát a háborús gyilkosságok, a népirtások vagy az ámokfutók tettei azonban nem tartoznak ezen kategória alá.

De vajon mi motiválja őket ezekre a szörnyű tettekre? A hetvenes években az FBI 36 sorozatgyilkosnak tette fel ezt a kérdést, és arra az eredményre jutott, hogy az elkövetők többsége gyermekként maga is fizikai, lelki vagy szexuális erőszak áldozata volt.

 A megfelelő érzelmi kötelékek korai hiánya egyes esetekben extrém agresszióban nyilvánult meg, mely a későbbi áldozatokkal szembeni hidegséggel, közönnyel és távolságtartással párosult. Egyes esetekben pszichés betegségek vezettek a gyilkos tettekhez.

A következő, időrendben összeállított lista a mindmáig leghíresebb sorozatgyilkosokat vonultatja fel. Egyeseket már jól ismerünk a történelemből, mások "újkeletűnek" számítanak. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Az ördög emberei [18+] | ✔Where stories live. Discover now