Manson

148 7 0
                                    

  1969. augusztus 9-én Los Angeles egy szörnyű hírre ébredt fel. Beverley Hills-ben a Cielo Drive 10050 szám alatt, Roman Polanskí filmrendező villájában brutálisan lemészároltak öt embert. Az áldozatok között volt Sharon Tate is, Polanskí nyolc és fél hónapos terhes felesége, akit 16 szúrással öltek meg és egy kötelet tekertek a nyakára. A kötél másik végét barátja, a neves fodrász, Jay Sebring nyakára tekerték, akit lelőttek és hétszer megszurtak. Az ő tetemeik a villa nappalijában voltak, a többi háromé az udvaron. Woyciech Frykowski, Polanskí forgatókönyvíró barátja menekülési helyzetben feküdt az udvaron. Nagyon szívós lehetett, mert vele bántak el a legjobban: kétszer rálőttek, agyonverték a puskatussal és ötvenegyszer szúrták meg. Távolabb feküdt Frykowski barátnője, a Folger Coffee birodalom örökösnője, Abigail Folger is, akit huszonnyolc döfés ért. Nem messze a kaputól pedig egy autóban ült a 18 éves Steven Parent, a gondnok barátja, akibe négyszer belelőttek. Az épület ajtajára Sharon vérével a Pig ("Disznó") szót festették. 

 Polanskí túlélte a mészárlást, ugyanis épp Londonban dolgozott legújabb filmjén. William Garretson, a gondnok szintén túlélte, sőt, átaludta a tömeggyilkosságot. Volt még egy alkalmazott, a fekete házvezetőnő, Winifred Chapman, aki minden éjszakáját saját lakásában töltötte. Amikor augusztus 9-én dolgozni ment, megtalálta az előző esti mészárlás nyomait, és hívta a rendőrséget. Amikor a nyomozók kiértek, első dolguk volt letartóztatni Garretsont.

A fiatal gondnok azt állította, hogy átaludta a mészárlást. A rendőrök nem hittek neki, mivel a szomszédok is tanúsították, hogy hallották a sikolyokat - de ők azt hitték, hogy Sharonék horrorfilmet néznek. Ugyanakkor nyilvánvaló volt, egyetlen ember nem lenne képes ekkora mészárlásra, ezért megparancsolták a gondnoknak, hogy adja fel a bűntársait is. Garretson mindent tagadott, de azt elismerte, hogy Steven Parent az ő barátja volt, és látogatóba jött hozzá azon a végzetes estén. Hosszú időt vett igénybe, de végül Garretsont sikerült tisztázni.

Ám augusztus 10-én egy újabb szörnyű hír kapott napvilágra. A szupermarket-tulajdonost, Leno LaBiancát brutálisan feleségével, Rosemary-vel együtt Los Angeles Los Feliz negyedében. A mészárlást az áldozatok fia, lánya és annak pasija fedezte fel, amikor meglátogatták szüleiket azok Waverly Drive 3301 alatti otthonában. Leno LaBincát 26-szor szúrták meg a saját bajonettjével, a hasára pedig a WAR ("Háború") szót vésték. Rosemary LaBiancát a hálószobában negyvenkét döféssel ölték meg, halála előtt egy párnahuzatot húztak a fejére és egy lámbazsinórt tekertek a nyaka köré. Az áldozatok vérével a gyilkosok a falra festették a Death to Pigs ("Halál a disznókra") és a Rise ("Keljetek fel!") szövegeket, a hűtőre pedig a HeaLter SkeLTter szavakat.

A közvélemény úgy vélte, hogy a távol lévő Roman Polanskí ölette meg a Cielo Drive 10050-ben talált embereket. (a LaBianca ügyet nem vonták be az elméletbe.) Egyesek azt hitték, hogy a filmrendező dühös volt Sharon Tate és Jay Sebring barátsága miatt (ugyanis korábban szerelmesek voltak), ezért ölethette meg őket. Megint mások azt állították, hogy Polanskí csak Woyciech Frykowskit akarta megöletni, a többiek csak rosszkor voltak rossz helyen. A harmadik elmélet szerint a lengyel titkosszolgálat ölette meg az öt áldozatot, szintén Frykowski miatt. Polanskí eközben jutalmat ajánlott fel annak, aki információval tud szolgálni a rendőrségnek.

Mivel a beverley hillsi mészárlás a városi, a los felizi pedig a megyei nyomozók hatáskörébe tartoztak, a két esetet teljesen külön kezelték. Ez óriási hiba volt. A városiak még mindig meg voltak róla győződve, hogy William Garretson az elkövető. Bár eleinte mindkét nyomozóiroda rablógyilkosságra gyanakodott, később a megyeiek rájöttek, hogy a LaBianca házból alig tűnt el valami. Így más indítékot kellett keresniük.

A megyeiek másban is rátermedtebbek voltak. Volt még egy lezáratlan aktájuk egy 1969. július 25-ei gyilkosságról. Az áldozatot, Gary Hinman zenetanárt a saját házában halálra szurkálták, a falra pedig a Political piggy feliratot és a Fekete Párducok jelét mázolták az áldozat vérével. A gyilkosság módja és a falra mázolt felirat meglepő hasonlóságot mutatott a LaBianca-üggyyel. Hinman-gyilkosságnak már volt egy gyanúsítottja, egy Bobby Beausoleil nevű zenész. A nyomozók kiderítették, hogy a férfi kapcsolatban áll egy a Család néven működő hippi kommunához. A Család így felkerült a gyanúsítottak listájára mind a Hinman, mind a LaBianca-gyilkosságokban.

Közben egy 10 éves fiú talált egy koszos, rozsdás, .22-es lőfegyvert. Megmutatta az apjának, aki bevitte a városi nyomozók irodájába. A pisztoly famarkolata törött volt, ami felkeltette a nyomozók figyelmét. Woyciech Frykowski fejsérülésében ugyanis faszilánkokra bukkantak, így valószínű volt, hogy a puskatussal verték agyon. Ám a bizonyíték valahogy elveszett, s csak jóval később került elő újból.

Végül három, hosszú hónap után a két nyomozóiroda végre belátta, hogy muszáj együtt nyomozniuk a Tate és a LaBianca-ügyben, és hogy egymás segítsége nélkül nem kapják el az elkövetőket. De mivel még mindig nem volt használható nyomuk, újból elővették a Hinman-aktát. A rendőrök ellátogattak a Spahn-farmra, ahol a Család élt, és kihallgatták a hippiket.

Ahogy jobban megfigyelték a kommunát, megdöbbentő dolgokra lettek figyelmesek. A hippik mintha agymosáson estek volna át, és mindegyik a vezető, Charles Manson feltétlen híve volt. A férfi gyakorlatilag diktátor volt a szektán belül, akinek mindenki engedelmeskedett. Például tilos volt szemüveget hordani, alkoholt fogyasztani, fogamzásgátlókat szedni, stb. A lányoknak tilos volt megkérdezniük, hogy miért?. Az étkezéseknek is meghatározott sorrendje volt. Először a férfiak ehettek, aztán a kutyák, és csak utoljára a nők. Ennek ellenére mindenki Istenként tisztelte és követte Mansont.

Charles Manson egy agresszív prostituált fia volt, aki egyszer egy korsó sörért adta el. A férfi élete nagy részét javítóintézetekben és börtönökben töltötte le, ott vált profi manipulátorrá. Volt, hogy prostituáltak futtatásáért ült, profi autótolvaj volt, hajlott a biszexualitás és a nemi erőszak felé, lenézte a négereket és a nőket. A mai napig skizofrén, de az IQ-ja 109 és 120 közötti.

 A mai napig skizofrén, de az IQ-ja 109 és 120 közötti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Az ördög emberei [18+] | ✔Where stories live. Discover now