A Démonok között háttértörténete

49 2 0
                                    

Azt hihetnénk, hogy ilyesmi csak egy forgatókönyv-írónak juthat eszébe, pedig ez a történet megtörtént eseten alapul. A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak.

Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

Ed és Lorraine Warren (Bővebben az előző történetekben olvashattok róluk.)

Edward Warren 1926-ban született, amíg felesége Lorraine Rita Warren 1927-ben. A házaspár paranormális esetek ügyében nyomozott. Edward második világháborús veterán és leszerelt rendőr volt, amikor elkezdett démonológiával foglalkozni. Lorraine látnok és médium volt, aki közösen kezdett dolgozni férjével. Közösen okkult múzeumot is nyitottak, emellett számos könyvet írtak paranormális témákban. Rengeteg természetfeletti ügyet vizsgáltak ki közösen. Ed Warren 2006-ban hunyt el, azonban felesége továbbra is folytatja a paranormális jelenségek utáni nyomozást. Fontosabb ügyeik között szerepel a híres Amityville horror eset, emellett számos ügynél segédkeztek, amelyben démoni megszállás lehetett a háttérben.

A The Conjuring című film a Perron család történetét dolgozza fel. Az 1970-es években kíséretette a család házát egy boszorkány, aki a 19. században élt. Neve Bathsheba Sherman volt. A nő megátkozta a házat és az ott lakókat. A boszorkány nem kis problémát okozott Roger és Carolyn Perronnak és öt lányuknak, akik beköltöztek a nyugodtnak tűnő házba. A család rothadó hús szagát érezte terjengeni a házban, miközben a démon minden éjjel 5 óra 15 perckor látogatta meg őket. Elképesztő borzalmakat kellett átélniuk a boszorkány miatt. Szerencsére nemsokára Warrenékhez fordultak, akik segítettek megoldani az ügyet.

A mozi olyannyira igaz történeten alapul, hogy az igazi Lorraine Warren is jelen volt a film bemutatóján. Ő maga is elégedett volt az eredménnyel.

Az Annabelle baba története

Aki látta a Démonok között (The Conjuring) című filmet, bizonyosan nem felejtette el az Annabelle babát, amely a film egyik legfélelmetesebb elemei közé tartozott. De mi a valódi története a furcsa babának?

A filmben Annabelle Ed és Lorraine Warren egyik legfélelmetesebb tárgyai közé tartozik, amelyet féltve őriznek borzalmas gyűjteményükben. A moziban James Wan igen félelmetes külsőt kölcsönzött a babának, amely a valóságban nem fest annyira borzalmasan.

Donna 1970-ben kapta édesanyjától a játékot, amelyet használtan vettek. Donna főiskolán tanult abban az időben, és egy Angie nevű lánnyal lakott együtt. Semelyikük sem gondolta, hogy a baba különleges lenne. Azonban hamarosan azt vették észre, hogy Annabelle testhelyzeteket változtat, pár héttel később határozottan mozgott. Egyszer az ágyon hagyták a babát, amely átköltözött a kanapéra estére.

Barátjuk, Lou gyűlölte a babát. A fiú úgy gondolta, hogy valamiféle ördög lakozik benne, de a lányok próbálták racionálisan megmagyarázni a kérdést. Azonban Annabelle egyre furcsább lett. Később pergamen papíron találtak segítségkérő üzeneteket, amelyek a semmiből bukkantak elő.

Egyik este Donna véresen talált rá a babára. Úgy tűnt, hogy a piros folyadék a babából jön. Ez volt az utolsó csepp, ekkor vitték el a játékot egy médiumhoz, aki azt mondta, hogy egy Annabelle Higgins nevű lány halt meg a lakásukban. A nő szerint a lelke a lakásban maradt, megbízik a két új lányban. Később Donna és Angie megengedte a a léleknek, hogy velük maradjon, ám ekkor elszabadult a pokol.

Lou rémálmokkal küzdött, amelyben Annabelle szerepelt. Sokszor erőszakosan bánt vele. Angie és Lou pár nappal később hangokat hallott Donna szobájából. Azonban csak Annabelle volt a szobában. Lou testén hirtelen karmolásnyomok tűntek fel, a húsa néhol megégett. A fiú tudta, hogy Annabelle tette ezt vele.

Ekkor léptek kapcsolatba a Warren házaspárral, akik megállapították, hogy démonnal van dolguk. A babát nem szállta meg semmi, azonban azzal manipulált. Az igazi célpontja Donna volt. A pap végezte el az ördögűzést a lakásban, aztán magukkal vitték a babát egy zsákban. Ed Warren végig követte a pap autóját, amivel folyamatos problémák voltak. A szenteltvíz csak órákra oldotta meg a gondot. Annabelle később elkezdte régi trükkjeit Warrenék otthonában is. Később a házaspár bezárta a babát egy biztos helyre, azonban a lélek továbbra is benne rekedt. Másként képtelen voltak megoldani az először egyszerűnek tűnő helyzetet. Annabelle ma is arra vár, hogy szabadon engedjék.

 Annabelle ma is arra vár, hogy szabadon engedjék

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Az ördög emberei [18+] | ✔Where stories live. Discover now