2.část

6.9K 599 47
                                    

Došla jsem domů.. Přesněji doběhla..  Svezla jsem se na gauč a hlasitě oddychovala... 

Dokázala jsem to.. Dostala jsem se až domů.  Přejela jsem rukou po kabely, po místě, kde bylo to vejce.. Usmála jsem se,  a vytáhla ho. Sledovala jsem tu černou šupinatou skořápku. Co asi skrýváš za tajemství?  

Přinesla jsem deku a položila na ni vejce.  Došla jsem do kuchyně a připravila si večeři.

Seděla jsem na židli v jídelně a pozorovala ho.  Jsem ráda, že jsem tě našla. 

 Po jídle jsem vajíčko donesla do svého pokoje, šla se vysprchovat a spát..

*****

Ráno jsem se probudila a cítila se skvěle.. Došla jsem do koupelny, vysprchovala jsem se, učesala si vlasy, které byly předtím jak ptáčí hnízdo, nanesla make up, i když to nedělám často a doupravila.. Došla jsem spátky do pokoje. Vejce leželo tam kam jsem ho včera dala. Přelítla jsem pohledem hodiny. A sakra, za půl hodiny mi začíná škola! 

Rychle jsem hrábla do šatníku a vytáhla první věc co mi přišla do rukou.  Oblíkla jsem se a běžela dolů.  Vzala jsem si jablko a pozbírala zbytek věcí.  Vyběhla jsem z domu a  utíkala jak o závod.. 

Stihla jsem to, pět minut před zvoněním ale stihla.  Vešla jsem do třídy a sedla si do své lavice. 

Všichni se na mě dívali, cítila jsem jejich pohledy. Nenápadně jsem se rozhlídla a spozorovala toho blonďáka ze včerejška. Sledoval mě a šeptal něco ostatním.  Až teď jsem si všimla co jsem si vlastně vzala na sebe.  Černo krémový tílko a světle modrý uplý džíny.  Sklopila jsem hlavu, cítila jsem se trapně.. Nejsem typ, který na sobě uvítává pohledy ostatních.  Naštěstí zazvonilo. Přestávky jsem se všem s úspěchem vyhýbala.. Jak jsem si tohle mohla vzít na sebe?? Odkdy mám vůbec něco takovýho v šatníku?!

*****

Doma jsem zůstala celý den u vejce. 

Dala jsem ho do kabele a šla na místo, našeho setkání.. Na palouček.. 

Sedla jsem si do trávy a vdechovala tu krásnou vůni. A pak jsem uslyšela prasknutí.. Rychle jsem se otočila a vytáhla vajíčko. Byla na něm prasklina..  Rýpavě jsem oddychovala. Začalo praskat, znova a znova.  Popraskala vrchní část. 

A pak se to stalo. Skořápka se nadzvedla a na mě vykoukla zelená šupinatá hlava s černými velkými kukadli.  Takže, přece jen.   Vydalo to zvláštní zvuk, podobný kňučení.Shodil ze sebe skořápku a odhalil mi svoje malinkaté růžky. Pak se na mě podíval. Upjatě mě sledoval a pak roztáhl svoje malinkatá blannitá křídla. Vzlétl ale neudržel svoje tělíčko a spadl. Chytla jsem ho do ruky a pohladila ho.   Jemně mě kousl a pak se ke mně přitulil..Cítila jsem k němu poutu, které jakoby se nedalo rozbít. Zaskočeně jsem to sledovala.

Panebože, to je drak! Vyjeveně jsem na to hleděla. Zapřel se víc do mé ruky a tiše zavrněl.

"Copak malinká." Zarazila jsem se. Jak můžu vědět pohlaví?  Přemýšlela jsem. Nakonec jsem se rozhodla. Budu mu říkat prostě tak čím je.

"Drakie. Moje malá Drakie. Jsi nádherná víš to?" Usmála jsem se. Lehla si mi do klína a ocásek omotala okolo svého malého nemotorného tělíčka. Hlavičku položila na moji ruku a spokojeně oddychovala. Po chvíli usnula, nebo to tak aspoň vypadalo. 

Moje malá Drakie...

Chtěla bych vědět váš názor na mou story.. Líbí se vám? 

Mám pokračovat? 

Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now