6.část

5.8K 516 27
                                    

Přešli jsme k portálu.. Všichni byli připravení..

"Dobře, Jasone ty zdržíš tu holku, Melanie a Methewe  vy mi pomůžete chytit tu dračici." Všichni přikývli a nachystali se na přechod portálem..      

Keira:

Drakie byla jako utržená z řetězu. Lítala po celém domě, teda spíš se pokoušela lítat mezitím co rozbíjela věci okolo sebe.

"Drakie! Nech toho prosím.." Zasmála jsem se a pozorovala ji.  Přeletěla ke stěně kde jsem měla pověšený obraz od táty. Jedinou věc, která mi po něj zbyla.. Drakie proletěla kolem ale v poslední chvíli ztratila balanc a narazila do obrazu. Oba dva spadli na zem a obraz se zničil.. 

"Né!"  Zaječela jsem a klekla si nad obraz..

"Drakie co jsi to provedla!! Co jsi to provedla!! To bylo od táty! Jdi mi z očí! Hned!" Zakřičela jsem. Nemyslela jsem to tak. Drakie mám strašně ráda, nedovolím aby se jí něco stalo ale ten obraz bylo to jediný co mi po něm zbylo.. Byly jsme na něm my, jako celá rodina .... 

Neznáma osoba:

Objevili jsme se v jejím domě.

"Drakie co jsi to provedla! Co jsi to provedla! To bylo od táty! Jdi mi z očí! Hned!"  Uslyšel jsem dívčí křik.  Otočil jsem se na ostatní a ukázal jim prsty co mají dělat.. Rozdělili jsme se.. 

Opatrně jsem nakoukl do pokoje, ze kterého se ozýval křik. Byla tam ležící dívka a kousek od ní byla ta dračice. 

"Drakie co jsi to udělala..." Začala brečet..

"Teď už nemám nic..." 

"Zůstaň jak jsi a necháme tě žít" Ozval se Jason. Vyděšeně zvedla hlavu.

"Cože?!" 

"Chceme jen toho draka." Pokračoval Jason rozhodně. Dračice se začala vyplašeně rozhlížet.  Za dveřmi se objevili Mathew s Melánii. Rozpřáhli ruce a snažili se draka zahnat do kouta.

"Ne! Co to děláte! Nevidíte, že je vystrašená!" Zakřičela ta holka. Jason ji chytl, aby nemohla utéct a sledoval Melanii s Mathewem. 

"Né! Nechte ji!!" Křičela stále dokola, dokonce začala znova brečet.

"Drakie utíkej!! Honem! Utíkej!!" Dračice byla vystrašená a začala mávat křídly.

"Neříkej mi, že se naučila létat." Podíval se Jason na Melanii. Pokrčila rameny a postupovala dál.. 

"Prosím... Nechte ji být." Dívka se svezla na kolena a sklonila hlavu.. 

Drak se na ni vystrašeně podíval a začal kňučet. Když po něm Melani skočila vyletěla nahoru a mířila k té dívce.. Když byla nad ní otevřela tlamičku, nadechla se a vyšlehla oheň. Jason vystrašeně odskočil.. Dračice doklouzala na zem a přitulila se k dívce.

"Drakie, bože Drakie, promiň mi to.. Nechtěla jsem na tebe křičet. Ale teď musíš pryč nebo ti něco odělají." Pošeptala jí a hladila ji po hlavičce.   Dračice se k ní ještě víc přitulila..  Dívka se chvíli nehýbala ale pak se zvedla a odhodlaně pozorovala Melani s Methowem. 

"Mého draka nikdy nedostanete.. Je mojí součástí a v životě se ho nevzdám! Nenechám vás ji ublížit!" Dračice ji vylezla na rameno a jemně roztáhla křídla.

"Je na čase..... " Promluvila.

".... Zdrhat!!" Zakřičela a rozběhla se pryč..  Běželi jsme za ní a dostali se až na zahradu.. Rozběhla se a už byla na plotě.

"Né! Počkej nechceme ji ublížit!" Zakřičel jsem. Zastavila se a otočila se na mě.

"A jak vám můžu věřit.. Vyděsili jsme ji jak nikdy nikdo.."  Povzdychl jsem si..

"Prosím.. Nic se vám nestane, slibuju."  Jenže v tu chvíli ji chytil Jason za zápěstí a stáhl na zem.

"Co to sakra děláš!" Zakřičel jsem na něj.  Vzal dračici do ruky a nevinně se na mě usmál.

"Musíme jednat.. Nemůžeme tu zůstat dlouho." 

"Ne prosím nechte ji. Je to moje mládě, je to můj drak, je to moje součást." Zakřičela ta dívka a začalo jí zeleně zářit rameno.  Vytvořila se jí tam runa, nezničitelná magie, spojení.. Sykla od bolesti.. Po chvíli to přestalo svítit a konečně jsem viděl na znak..  Vytetovala se jí tam runa dagaz... 

To tedy znamená, že ta dračice ji uznala za svoji součást.. To znamená, že ta dívka uhádla první písmeno jejího jména a  přijala to, které ji dala.   Už jsou jedna součást.

"Vezmeme je obě.. Už jsou propojené." Řekl jsem rozhodně a vytvořil portál..  Podal jsem dívce ruku, aby se zvedla. Odstrčila ji a hned si vzala dračici do rukou.. 

Společně jsme přešli portálem a octli se doma.. 

Další díl. :) Líbí? :))


Story of dragon[cz]Where stories live. Discover now