29 část

4.7K 402 46
                                    

Úhyb,úhyb, výskok a výpad! Takhle to pokračovalo celé dopoledne. Jason si mě podával a kolikrát to dost bolelo.  Znovu se napřáhl a mířil rovnou na mou hlavu. Čupla jsem se a vpálila mu ze spodu takovou jakou jsem s mojí energií mohla. Zakolísal, poodstoupil o pár kroků dozadu a překvapeně se na mě podíval.

"To bylo nečekaně dobrý." Uznale kývl hlavou.  Vydechla jsem všechen zadržovaný vzduch a plácla sebou na žíněnku.

"Vstávej! Pokračujeme." Oznamoval mi a jemně mě kopal nohou do boku. Nevrle jsem zavrčela a kryla si bok rukou.

"Už ne. Dneska si mě  vyždímal." Zakňučela jsem a odkulila se z jeho dosahu.

"Kei?"  Ozvala se Mel a vykoukla zpoza dveří.

"Kei?" Zopakovala jsem se zvednutým obočím.  Mel se zaculila a vešla dovnitř.

"Jackie říkala, že tu cvičíš s Jasonem a tak jsem se přišla podívat." Jason se zákeřně usmál a přešel ke mě.

"Asi se budeš muset předvíst." Našpulila jsem rty v nepříjemné grimase a zakývala hlavou.

"Mel," Zakňučela jsem, znovu. "Pojď se mnou zkoušet šerm. Rozhodně mi pomůže víc, než boj tělo na tělo."  Melani chvíli koukala na mě, pak se podívala na Jasona a jen pokrčila rameny.

"Jestli chceš." Obrátila se a vzala dva kordy. Potěžkala je v ruce a jeden mi hodila. Jen tak tak jsem ho chytila a abych působila aspoň trošku profesionálně jsem ho taky potěžkala.

"Základy umíš?" Zeptala se s jednou rukou elegantně zastrčenou za zády. Napodobila jsem ji, ale ať jsem to udělala jak jsem chtěla, měla jsem pocit, že tak elegantní jako ona v životě nebudu. Jemně jsem svraštila obočí a pokrčila rameny. Mel si povzdychla a namířila kord na mě. Něco mi říkalo abych po něm "sekla" tím svým, tak jsem sekla. Mel udělala výpad a  já ucouvla.

Čekat , že šerm s Mel bude lehčí než boj s Jasonem jsem asi neměla.  Pokaždé když se Mel ocitla za mými zády, což bylo skoro pořád, vždycky mi švihla po noze nebo po zadku. Pokaždé jsem vypískla a chvílemi i překřičela Jasonův smích. Melani byla při šermu vážná, nebyla to ta usměvavá holka, kterou jsem znala.

"Myslím, že pro dnešek by to stačilo." Otočila se odložila kord a mile se na mě usmála.

"Zítra pokračujeme." Oprášila si šaty a zmizela z místnosti.

"Je strašidelná."  Zašeptala jsem Jasonovi s zamyšlenou grimasou. Přikyvoval a já si ještě párkrát švihla kordem i když jsem měla úplně zakrvácené nohy. Snažila jsem se to ignorovat a dělat jakoby nic.  Rozhodla jsem se si dát koupel. Kývla jsem na Jasona a zmizela do svého pokoje.

*****

"Zítra bude ples. Přijde všechna šlechta, aby se přesvědčila o tom, že si opravdová. Čekáme velké ohlasy a bude potřeba ukázat draky. Dneska pojedeš s Melanií a Ghárem do města, vyzvednout šaty na zítřejší den." Oznamoval mi Aaron, když jsem přišla do hlavní místnosti, nebo jak já říkám uvítací.. Už dvakrát tu seděli dva lordi, a dvakrát jsem je odtud vykopla.  Vykulila jsem oči a se zvednutým obočím jsem se na něj dívala.

"Co prosím? Ples? Jako vážně? Nemáte tu elektriku, ani sprchu ale pojem ples je vám známej? A proč Ghár? Má svých věcí dost ne? Ne, že bych ho nechtěla sebou, ale právě si založil vesnici a ... " Povzdechla jsem si a podívala se na usmívajícího se Aarona.

"A moc mluvím, je mi to jasný." Protočila jsem očima a s neutrálním výrazem jsem čekala co z něj ještě vypadne.

"Jsem si toho všeho vědom, ale Ghár se sám nabídl. Mluvil o sobě jako o tvojí osobní stráži." Pokusila jsem se potlačit smích a nechat si neutrální výraz.

Story of dragon[cz]Kde žijí příběhy. Začni objevovat