3.část

6K 522 21
                                    

Seděla jsem na louce a v klíně mi klidně podřimovalo zvíře, o kterém všichni říkají, že je jen mýtus.. 

Přejížděla jsem prsty po její šupinavé kůži a stále si ji prohlížela.. Na hlavičce malé růžky, tmavé oči, blanitá křídla, která se neskonale leskla když se snažila vyletět a středně dlouhý ocásek na jehož konci se rýsovala malá šipečka.  Spokojeně oddychovala a tiskla se ke mě, jakoby se bála, že ji tu nechám.. To snad jde? Jde tu nechat, malého bájného tvora? Jde tu nechat draka?? 

Opatrně jsem ji vzala do náruče. A co teď? Nemůžu přece chodit s drakem po ulici.. Pak mě to trklo..

Porozepla jsem si mikinu a Drakie strčila dovnitř. Jen hlavička ji jemně vylízala, aby mohla dýchat. Pozbírala jsem věci a šla domů.. Cestou jsme potkali hodně lidí a všichni se dívali co to mám v mikině.. Jaká ironie.. Prochází kolem nich bájná bytost a oni si jí nevšimnou.. 

Když jsme došli domů Drakie se probudila.. Zívla si a přitom nakrčila svůj dlouhý růžový jazíček.. Vypadala tak roztomile.. 

Sedla jsem si na pohovku a vedle sebe posadila Drakie.. 

"Hmm.. Tak co asi papáš zlato?" Usmála jsem se na ni. Bylo vidět, že hlad už má. 

"Poď." Natáhla jsem k ní ruku a ona mi po ní vylezla až na rameno.. Na to, že je narozená jen pár hodin je šikovná.. Došli jsme do kuchyně.. Otevřela jsem lednici a vytáhla z ní všechno co by mohl drak jíst.. Četla jsem tolik knih o dracích a v každé bylo něco jiného.. V jedné, že se živili ovocem.. Pak zase rybami a masem.. Chci vyzkoušet všechno.. To je jediná věc, kterou chci opravdu udělat.. 

Drakie jsem nechala slézt na pult a postavila jsem před ní všechno co by jí mohlo chutnat..  Přičichla k ovoci.. Sledovala jsem jí a zaznamenávala její reakce.. U ovoce nakrčila nos a víc se k tomu nepřibližovala.. Takže ovoce ne.. Pak ryba. Přičuchla si k ní, chvíli přemýšlela a nakonec si kousek odtrhla.. Kousala a kousala a kousala.. A pak to spolkla.. Takže ryby by ušly.. Ale ona nešla k masu. Odtrhla si z ryby další kousek. Zvedla hlavičku a rybu tím vymrštila do vzduchu.. Z tlamičky ji vyšlehl oheň a rybu osmažil. Chytla ji a spořádala..  Stála jsem tam s otevřenou pusou.. Takže další teorie potvrzena.. Drak chrlí oheň. Došla k masu.. A udělala to stejné co u ryby.. Ale jedla hlavně vepřové.. Nechala jsem ji jíst a doběhla si do pokoje pro zápisník a propisku.. Vrátila jsem se a všechno si zapsala.. 

Drakie, zelený drak,  

vyklubaný z černočerveného vajíčka=zbarvení draka nezáleží na barvě skořápky.

Blanitá křídla, růžky na hlavě, ostré zuby ,růžový hadí jazyk, šupiny po celém těle, dlouhý ocas, drápy na nohou, tmavé oči 

Potrava: Ovoce=Rozhodně ne..     Ryby= Syrové i smažené    Maso= Syrové i smažené, nejradši vepřové

Zaklapla jsem zápisník a podívala se na Drakie. Zkoumala mě.. Usmála jsem se a nastavila jí ruku.. Vylezla mi na rameno a vydaly jsme se na zahradu..  Sedla jsem si do tureckého sedu a sledovala ji. Prohlížela a zkoumala celou zahradu.. Když našla žížalu, vyrvala ji ze země, spálila a pak mi ji přinesla. 

"Mňam." Podotkla jsme když už mi donášela osmou žížalu..  Ale chápu je to na znak hmm..  úcty, věrnosti a láskyplnosti?.. Místo toho aby je snědla sama mi je dává..  

Další věc potvrzena.. Vytáhla jsem zápisník a už jsem škrabala..

Drak je loajální, věrný a rodinný typ :D

Donesla mi další žížalu ale stoupla si přede mě a nahla hlavičku na bok.  Zašklebila jsem se. 

Čeká až je sním..  Neochotně jsem zvedla jednu žížalu a vytáhla si ji před obličej. Nejistě jsem se na ni podívala, pak jsem přelítla pohledem k Drakie, stále mě upnutě sledovala. Znechuceně jsem otevřela pusu a vložil do ní žížalu.. 

"Mmmmmm.. " Začala jsem žvýkat.. Pořád mě sledovala.. Budu to muset spolknout.. Jen doufám, že se dřív nepozvracím.. Dožvýkala jsme a polkla..  Zašklebila jsem se jako bych jedla citron.. Drakie mě ještě chvíli sledovala a pak dál zkoumala zahradu.. Rychle jsem vyhrábla důlek do hlíny a hodila do ní zbývající žížaly, pak jsem ji zahrabala a udusala..  

Poznámka: Možná až moc rodiný.

Tak? Vím ten konec je trošku nechutnej ale já to tam musela dát. :D Doufám, že se líbí. :))

Story of dragon[cz]Kde žijí příběhy. Začni objevovat