•hoofdstuk 2•

149 16 2
                                    

*pov Juul*
We zijn bij het huis aangekomen, Harm rent meteen naar boven. ik weet niet waarom hij zo doet maar eerst bleef hij maar naar me kijken en daarna heeft hij niet 1 keer naar me gekeken. Maartje begint met de rondleiding, we starten met de woonkamer. En opeens snap ik waarom Harm snel weg rende, op de kast staan een foto van een meisje en er staan allemaal kaarsen bij de foto. Het meisje is Liv en ze lijkt heel erg op mij. Maartje loopt verder en ik volg haar. Als de rondleiding bijna af is gaan we naar buiten. Maartje stelt me voor aan de dieren. Er is een weilandje met een pony, een ezel, een alpaca, een soort mini kangoeroe, en struisvogel ofzo, 2 hertjes en 2 varkentjes. Maartje vertelt me de namen. De pony begon eerst heel hard te hinniken toen hij me zag maar zodra hij me rook liet hij zijn hoofd meteen weer zakken, hij dacht waarschijnlijk heel even dat ik Liv was. Een traan rolt over Maartjes wang. ' gaat het?' Vraag ik. 'Liv hield zo erg van deze dieren, ze verzorgde ze elke dag en was altijd bij ze. Het is vreselijk om smokey zo verdrietig te zien, ze hielden zo erg van elkaar en hij mist haar heel erg.' zegt ze, nu valt het mij ook op. De pony is best mager, terwijl er genoeg eten ligt, en hij kijkt niet vrolijk. We lopen weer verder en komen 3 spelende honden tegen. 2 lijken heel erg op elkaar en 1 is heel anders. 'De husky is Aiko, ik had hem van jeremy gekregen, de grootste is Bailey, die had Liv van Harm gekregen, en de andere is de puppy van Bailey en Aiko, ze waren geboren net voor Liv was overleden, die was Liv haar lievelings puppy en hadden we besloten haar te houden en hebben haar toen Liv genoemd' zegt Maartje terwijl ze weer in huilen is uitgebarsten. Ik heb nu alles gezien. Ik wil naar mijn kamer lopen om mijn spullen op te ruimen maar Joost komt aan lopen. ' gaan jullie mee naar de begraafplaats van Liv?' 'Uhmm, ik blijf anders wel hier als jullie het niet erg vinden, ik heb Liv nooit gekend, en daarnaast heeft Maartje misschien wel wat tijd alleen nodig met mensen die ze langer kent om dit te verwerken' zeg ik verlegen. Maartje en Joost knikken. Even later gaan ze weg. Alleen Harm is nog thuis. Ik ga naar mijn kamer en leg alle mijn spullen neer. Ik heb niet zo veel spullen dus ben ik al snel klaar, de andere zijn nog niet thuis dus loop ik naar de kamer van Harm, ik klop op de deur en even later hoor ik Harm zeggen dat ik binnen mag komen. Harm zit op zijn bed, hij heeft rode ogen en staan allemaal foto's rond de hele kamer, allemaal van Liv en sommige staat Harm er bij. Hij heeft ook 1 in zijn handen. Ik zie er 1 met Liv in een bruidsjurk

1 foto waar Liv een grijze trui aan heeft en waar ze er heel mooi uit ziet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

1 foto waar Liv een grijze trui aan heeft en waar ze er heel mooi uit ziet

1 foto waar Liv een grijze trui aan heeft en waar ze er heel mooi uit ziet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now