•hoofdstuk 9•

115 13 7
                                    

POV link
Verbaasd kijk ik om me heen. 'Heb ik iets verkeerds gezegd?'  Vraag ik als iedereen me aanstaart. Maartje erft me een blik van "meen je dit". 'Ik, ben, zwanger.' Herhaalt Maartje woord voor woord. Ik kijk met open mond naar Maartje en ren dan als een blij kind naar haar toe en geef haar een knuffel. 'Ik ben zoo blij voor je!' Zeg ik enthousiast. Maartje lacht en draait zich om naar haar moeder die in tranen van blijdschap is.

Alle familieleden zijn alweer naar huis en we zitten met zijn alle op de bank. Dan staat Harm op. 'Ik ga een tattoo zetten vandaag.' Zegt hij terwijl hij naar Joost kijkt. 'Oh ja ik ook.' Zegt Joost. Iedereen reageert een beetje met gemompel want het is helemaal niet zo bijzonder meer als iemand iets besluit te doen in dit huis. 'Mag ik mee?' Vraag
Ik. Harm knikt en zegt. 'De afspraak is over een half uurtje dus je moet wel opschieten.' Ik knik en trek mijn schoenen aan.

We lopen de tattooshop binnen en er komt een man op ons aflopen. 'Hebben jullie een afspraak gemaakt.' Harm knikt en even later mag hij in de stoel gaan zitten. De man heeft de tattoo overgetrokken en vraagt. 'Waar is het meisje?' Harm kijkt verdrietig en de man besluit niet door te vragen.

\tattoo Harm (links)/

Als Harm klaar is gaat Joost in de stoel liggen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Als Harm klaar is gaat Joost in de stoel liggen. Hij laat deze tattoo volgens mij voor Liv zetten.

\tattoo Joost/

Als de tattoos gezet zijn lopen we weer weg en gaan we naar huis

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Als de tattoos gezet zijn lopen we weer weg en gaan we naar huis.

We zitten aan de tafel en we zijn aan het eten. 'Jongens?' Zegt Maartje dan. We kijken allemaal Maartje aan. 'Ik heb nagedacht en misschien kunnen we beter de dieren naar de kinderboerderij verder op brengen, wij kunnen niet meer voor ze zorgen en al zeker niet nu er een kleine aankomt.' Iedereen knikt. 'En Aiko, Liv en Bailey dan?' vraag ik. 'Die houden we gewoon want die kunnen we wel verzorgen. 'Jongens ik weet niet hoor, Liv hield van de dieren. Liv zou ze nooit weg doen' zegt Harm. 'Liv zou doen wat het beste is voor de dieren, dat is het eerlijkst' zegt jeremy. 'Het is dicht bij, we kunnen elke dag er heen gaan' ik zie dat Harm zijn tranen in houd maar hij knikt uiteindelijk. 'Ik zal tijdens het uitlaten van de honden wel even langs lopen en vragen of het mogelijk is.'

Pov Maartje

In stilte eten we het eten op, het valt me op dat Juul bijna niks eet maar ik negeer het maar, ik weet dat ze het daar vroeger moeilijk mee heeft gehad. 

'Ik ga de doggos uitlaten!' Schreeuw ik door het huis. 'Wacht ik ga mee!' Hoor ik iemand roepen en Juul komt de gang in rennen ' Okay' ik pak Aiko en Bailey en Juul pakt Liv. Samen lopen we naar buiten.

Als we in het park zijn laten we ze los en met zn 3e gaan ze spelen. Maartje en ik gaan op een bankje zitten. 'Dusssss' zeg ik ongemakkelijk 'dusssss' reageert Juul even ongemakkelijk en we schieten Allebei in de lach. 'Hoe gaat het me je baby?' Vraagt ze als we zijn uitgelachen. 'Volgens mij gaat het goed, morgen gaan we naar het ziekenhuis om de ego te doen.' Antwoord ik. 'WOW dan krijg je toch te horen of je een dochter of een zoon krijgt!'Roept Juul helemaal blij. ' we hebben besloten dat we het niet willen weten maar dat we een gender reveal willen en dan met een feest enzo erbij.' 'Dat is zoo leuk!' 'Zou jij met Harm willen regelen enzo? Want Jer en ik zijn een beetje bang dat als we het zelf regelen dat we perongeluk zien wat het is' 'ja tuurlijk!'

Als we nog even hebben door gepraat over de baby roepen we de honden en samen lopen we naar de kinderboerderij. We lopen naar binnen en we komen meteen wel een medewerker tegen. 'Hallo mogen wij misschien wat vragen?' 'Ja natuurlijk.' 'Wij hebben thuis een weiland met allemaal verschillende dieren en wij hebben weinig tijd om ze te verzorgen en we vroegen ons af of jullie ruimte hebben om voor hun te zorgen?' 'Uhmm dat moet ik met mijn baas overleggen, hebben jullie nu tijd om mee te komen of moeten jullie weer weg?' Vraagt ze. 'Nee we hebben nu wel tijd'

MSamen lopen we naar een kantoortje. We leggen weer uit wat we eerder tegen de medewerker hadden gezegd. 'Wij hebben wel ruimte voor nog wat dieren, wat voor dieren hebben jullie?' ' We hebben 2 varkentjes, een geit, een schaap, een alpaca, een ezel, een Walibi, een emoe en 2 herten. Wij hebben ze samen op een weiland staan en ze zijn allemaal heel sociaal.' 'Ik denk dat het zeker moet kunnen, we moeten dan nog proberen of ze met onze dieren kunnen en dat ze niet gaan vechten ofzo maar ik denk dat het goed komt, zou ik misschien jullie gegevens mogen?'

10 minuten later staan we weer buiten en lopen we naar huis. De jongens zitten samen op de bank te praten over een video idee die ze hebben ofzo. ' we hebben het geregeld overmorgen brengen we ze weg om te kijken of ze samen kunnen met de andere dieren.

POV Harm

Ik voel de tranen weer in mijn ogen prikken, ik ren naar mijn kamer. Ik wil niet dat ze weg gaan, ze betekende alles voor Liv. Ze was zo blij dat ze ze kreeg. Ik kijk weer naar de tattoo op mijn arm. Ik mis mijn meisje.

|A/N heyyyy! Long time no see😂 ja sawhry dat t zo lang duurde voor een nieuw hoofdstuk maar we hebben allebei niet zo veel inspiratie maar de echte storyline van t boek begint bijna en dan gaan we WRS weer meer updaten enzo! Zet in de reacties als je het een leuk hoofdstuk vind want daardoor krijgen wij ook meer zin om te schrijven 😏

Lees ook ff NEVER TRUST A SMILE❤️

Xxx juul❤️

A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now