•hoofdstuk 8•

117 15 6
                                    

POV Maartje
Ik word wakker naast jer en sta zachtjes op om hem niet wakker te maken. Vandaag is het oud en nieuw en we moeten alles nog halen. Ik kleed me aan en loop naar beneden waar ik de rest aantref. 'Heey slaapkoppie.' Zegt Juul. Ik kijk muf voor me uit en ga zitten. 'We gaan zo mix halen voor de oliebollen!' Zegt link opgewonden. Ik lach. 'oh ja we gingen ze zelf maken dit jaar'  ik pak een broodje en leg er een plak kaas op, dan loop ik naar boven en trek ik twee setjes  kleding uit de kast. Een voor vanavond en een voor nu. Ik trek een van de setjes aan en loop dan naar beneden om m'n schoenen te pakken.

 'Ik ga mee!' Roept jer terwijl hij achter me komt staan en een kus op mijn haar drukt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

'Ik ga mee!' Roept jer terwijl hij achter me komt staan en een kus op mijn haar drukt.

Ik ren door de gangen van de supermarkt heen met een karretje voor me en een jeremy achter me. Hijgend kom ik tot stilstand bij het schap met mixen. Jeremy knalt tegen me aan en ik val voorover het karretje in. Jeremy schiet in de lach en ik kijk hem quasi-boos aan. 'Niet grappig.' Zeg ik terwijl ik met moeite m'n lach in houd. Jer bukt en pakt een pak met mix uit het schap. Hij knikt goedkeurend en ik lach kort. 'Chef jeremy.' Zeg ik met een grijns. Jeremy lacht hoofdschuddend en we lopen naar de kassa toe. We hebben ook nog andere spullen voor vanavond.

Ik haal de tas uit de auto en zet hem neer in de keuken. 'Heey.' Zegt Juul tegen me die al in de keuken stond. 'Heey, help je mee?' Vraag ik. Juul knikt en ik zet alle spullen klaar.

'Aah m'n haar!' Schreeuwt Juul als ik de restjes meel over haar heen gooi. Gierend van het lachen ren ik weg. 'Hou d'r tegen!' Schreeuwt Juul als ik de tuin in ren. Ik kijk achter me en zie Juul achter me aan aan het rennen. Ik grinnik en kijk weer naar voren. Dan voel ik in ene de grond niet meer onder mijn voeten en voor ik het weet ben ik helemaal nat. Ik kom boven water en zie Juul lachend op de grond liggen. Ik klim uit het zwembad en zeg lachend. 'Shotgun de douche.' Ik zie Juul snel opstaan en naar de douche rennen. Ik sprint langs haar en doe de deur van de badkamer op slot. Dan laat ik het bad vollopen en laat ik mezelf erin zakken.

POV Juul
Ik ren vol tegen de deur van de badkamer aan omdat Maartje hem dichtgooit voor mijn neus. Ik val achterover op de grond en grijp naar mijn neus. 'Gaat het?' Hoor ik een lieve stem zeggen. 'Ja perfect.' Zeg ik sarcastisch als ik zie dat ik een bloedneus heb. Ik hoor gegrinnik achter me. 'Kom ik help je.' Zegt de stem en ik voel twee handen onder mijn oksels. ik kijk om en zie Harm staan. hij heeft me nog steeds vast als ik sta, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet erg. Harm laat me weer los zodra hij merkt dat hij me nog vast heeft. we kijken allebei een beetje ongemakkelijk. 'kom dan gaan we een doekje halen voor je neus' zegt hij. ik zie dat het bloed op mijn shirt zit. 'nee mijn lievelingsshirt' zeg ik dramatisch. Ik hoor de deur van het slot gaan en Maartje komt de deur uit. 'OMG Juul!! Sorry.' Zegt ze als ze al het bloed zoiets. 'Jij mag wel eerst in de douche.' Zegt ze. Snel ren ik de badkamer in.
Als ik klaar ben met douchen doe ik een jurkje aan die ik had gekocht, daarna doe ik mijn Haar en mijn make-up. Als laatste doe ik ook nog wat sieraden om.

\juul/

\juul/

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now