•Hoofdstuk 5 •

119 15 5
                                    

*pov maartje*

Ik word wakker in mijn bed. Ik kan me niet meer herinneren dat ik naar bed ben gegaan, eigelijk kan ik me helemaal niks meer herinneren, alleen dat we naar de club zijn gegaan. Ik zal wel weer te veel hebben gedronken. Gelukkig heb ik nooit echt last van een kater. Ik pak mijn telefoon en zie dat het al 10:58 uur is. Opeens hoor ik hele harde kerst muziek, ohja het is kerst. We hadden met link de afspraak gemaakt dat hij pas om 11 uur kerst muziek aan mocht zetten. Ik ga naar mijn kast en pak wat kleren en doe alles aan. Daarna ga ik naar de bad kamer en doe wat make-up op, borstel mijn haar en als laatste doe ik nog kattenoortjes in.

\maartje/

*POV juul*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

*POV juul*

We zitten allemaal beneden behalve Maartje. Ik heb gister niet heel veel gedronken dus heb ik gelukkig geen hoofdpijn.

\juul/

Maartje komt beneden, en we besluiten ons haar te gaan verven want dat wilde we nog een keer doen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Maartje komt beneden, en we besluiten ons haar te gaan verven want dat wilde we nog een keer doen. Snel eten we allebei iets en stappen dan in de auto. Na 10 minuutjes zijn we er. Ik neem roze haar en Maartje regenboog.

\haar Maartje/

\haar Maartje/

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

\haar Juul/

Nu we toch in de stad zijn gaan we nog even kleding kopen en we gaan ook naar de Starbucks

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nu we toch in de stad zijn gaan we nog even kleding kopen en we gaan ook naar de Starbucks.

Als we thuis komen. Zien we dat de jongens niet in het huis zijn en de deur naar buiten staat open. We gaan naar buiten en zien de jongens bij de dieren zitten. We lopen er heen. Zodra we dichter bij zijn zie ik smokey op de grond liggen, de jongens zitten er om heen, ze begint te hoesten. 'Wat is er aan de hand?' Vraagt Maartje al licht in paniek. 'Weten we niet, we hebben de dierenarts al gebeld' zegt link. Link maakt zelfs geen 1 grap of opmerking over dat hij zelf dierenarts was en ik heb hem nog nooit zo serieus gezien op kerst dus is het echt erg. Maartje zakt bij het hoofd van smokey neer. 'Hey meisje, het komt goed, de dierenarts komt je helpen en dan word je snel weer beter.'  Zegt ze. Ze ziet er zo slecht uit dat ik niet denk dat ze beter word maar ik zeg maar niks tegen Maartje. Ze heeft verteld dat Liv altijd bij smokey was en maartje ook toen Liv er niet was.

Niet veel later komt de dierenarts. Hij kijkt eerst of hij iets lichamelijks kan zien waarom het zo slecht met haar gaat. 'Toen we wakker werden en ze gingen voeren zag ze er zo uit, ze zag er al best lang slecht uit, haar baasje die alles met haar deed enzo is vorig jaar overleden, en sinds toen at ze weinig enzo daarvoor hadden we al gebeld en jullie zeiden dat we niks konden doen en dat het van zelf beter zou worden.' Legt Joost uit terwijl de dierenarts bezig is. Hij probeert of ze wilt staan, smokey tilt niet eens haar hoofd op het maakt niet uit hoe erg we proberen. 'Ik ben bang dat we niks meer voor haar kunnen doen, door het overleden van haar baasje is ze soort van depressief geworden, daardoor at ze niet en was ze heel zwak en kwetsbaar. Ze heeft een gevaarlijk  virus gekregen en we zouden haar naar een kliniek kunnen brengen, maar ik geef dat weinig kans omdat ze heel zwak is en ze wilt zelf ook niet meer. Daarnaast is dat ook super duur. Jullie hadden niks kunnen doen om dit te voorkomen en ik kan zien dat ze het hier erg goed heeft gehad.' Zegt de dierenarts. Maartje is al in huilen uitgebarsten. 'Nee, we kunnen gewoon proberen haar beter te maken, het moet.' Huilt ze: 'dit is een van het grootste en belangrijkste ding die we hebben van Liv, we kunnen haar niet zo laten gaan, we moeten vechten voor smokey dat is wat Liv zou doen.'  Gaat Maartje verder. 'Smokey verdient geen pijn, het is voor haar het beste als we haar zouden laten gaan. Liv zou het begrijpen en ze zou zelf ook doen wat het beste is voor haar.' Zegt jer. 'Ma...ma..maar' zegt Maartje maar verder komt ze niet door haar tranen. 'Ik laat jullie wel even afscheid nemen terwijl ik bij mijn auto de spullen klaar maak' zegt de dierenarts.

Je ziet hoe de blik in haar ogen veranderd als de dierenarts haar het spuitje geeft. We sluiten haar ogen en we nemen nog 1 keer afscheid. We hebben besloten om haar te cremeren, en 1/3 van haar as strooien we over het graf van Liv een andere derde strooien we over het weiland waar ze altijd stond en de rest doen we in een mooi bakje en die zetten we ergens neer.

Maartje zit huilend op de bank. 'Stil maar Maartje, Smokey is bij Liv, daar is ze weer blij' zegt Jer.

|A/N yooo!!! Smokey is dood😭😭 het is nu ongeveer 23:55 dus ben ik nog optijd😂 ik vond het bijna moeilijker om smokey dood te laten gaan dan Liv. We wilde weer wat meer drama in het boek laten komen, en later komt dat sws wel maar nu een beetje opvullingdrama ofzo😂 I hope you liked it❤️ doe allemaal een ⭐️ en laat een comment achter. We hebben al bijna 200 reads echt Thnxx iedereen😍😍 DE WINACTIE DUURT TOT VOLGENDE WEEK DINSDAG (24 oktober 2017)

Byeee🌸

A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now