•hoofdstuk 10•

124 11 1
                                    



POV Maartje

ik word wakker en draai  me nog een keer om. 'wakker worden' hoor ik een stem zeggen. Ik mompel wat en draai me dan om om vervolgens verder te slapen. Dan voel ik een kussen op Mn hoofd worden geslagen. Chagrijnig kijk ik op. 'Wakker worden!' Zegt Juul vrolijk met een kussen in d'r hand. Ik mompel iets wat op bitch moet lijken en dan sta ik op. Als ik het trappetje afloop naar mijn kast valt me pas op dat de rest ook in de kamer staat. Ik slaak een kort gilletje en lach een beetje beschamend om mezelf. 'Uhm waarom staan jullie hier?' Vraag ik kijkend naar de rest. 'Vandaag is je echo!' Zegt link enthousiast. Het lijkt of link een soort knop heeft omgedraaid van m'n humeur. 'Oh jaa' zeg ik vrolijk. Ik pak een setje kleding uit mijn kast en duw de rest de deur uit.

\maartje/

Ik loop naar beneden en iedereen staat te wachten

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik loop naar beneden en iedereen staat te wachten. 'Okayy Lets go!'

We komen bij het ziekenhuis en we melden ons aan. Na ongeveer 10 minuten wachten in de wachtkamer worden we geroepen. We lopen achter de dokter aan.

\POV Joost/

We zitten in de wachtkamer, iedereen is best zenuwachtig. Ik vind het wel jammer dat ik niet weet of ik een nichtje of neefje krijg maar volgende week is het feest al waar we het te weten komen. Ik kijk naar de tattoo op mijn pols die ik gister heb gezet, ik mis Liv zo erg, ze had hier bij moeten zijn ze zou zo gelukkig zijn. Ik word uit mijn gedachte gehaald door de stem van de dokter, het komt me bekend voor maar ik kan niet plaatsen waarvan. We lopen achter de dokter aan. Maartje en Jer lopen voor en ze schudden de dokters hand en zeggen hun naam, Juul en Harm doen hetzelfde. Ik loop naar haar toe, ik weet zeker dat ik haar ken maar ik heb echt geen idee waarvan. Ik stel mezelf ook voor en opeens roept ze. 'OMG Joost! Link! Dat is zo lang geleden' het kwartje valt meteen. 'Cat WOW!' Ik geef haar een knuffel en link doet hetzelfde. Iedereen kijkt ons niet begrijpend aan. 'Een vriendin van vroeger' leg ik uit.

|A/N Cat is _maartje  😊 ze zit in het boek door de winactie dus niet vragen of je ook in het boek mag. Misschien gaan we weer zo een winactie doen maar we hebben nu niet echt een rol die er in kan maar als jullie het heel graag willen kunnen we wel wat bedenken dus zet ff in comments als jullie dat willen en miss doen we het dan later

cat👇🏻

*POV Jer*

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



*POV Jer*

Ik ga zitten 'ik ben dus Cat, jullie zijn de ouders toch?' Zegt ze terwijl ze naar Maartje en mij wijst ze knikken en Cat legt nog wat uit over vandaag. 'Okay we kunnen beginnen' Maartje gaat op het bed liggen en Cat doet de gel op haar buik. 'Jullie wilden niks weten over de baby toch?' Maartje en ik knikken. 'Okay het kan zijn dat ik zeg hij als ik iets over hem vertel maar dat is omdat dat vriendelijker klinkt dan het, dus dat betekend niks.'

'Okay dat was het.' Zegt ze terwijl ze de uitslag in een grote envelop doet. 'Fijne dag nog en ik zie jullie waarschijnlijk nog wel een keer.' Zegt ze vrolijk. 'Wacht hier is mijn nummer dan kunnen we nog een keer afspreken.' Zegt Joost en we verlaten de kamer. Ik zie dat link Joost boos aan kijkt en iets tegen hem zegt wat lijkt op: 'wat doe je nou je weet toch wat er de vorige keer is gebeurd.'

We zijn weer thuis en link loopt naar boven, ik pak mijn kans en loop achter hem aan. 'Hey link, wat was er nou met Joost.' Hij kijkt me vragend aan. 'Met Cat.' Leg ik uit. 'Owh dat, vroeger spraken Joost, Cat en ik altijd samen af. En we werden allebei verliefd op cat, toen kregen we hele erge ruzie en toen gingen we verhuizen en hebben we afgesproken geen contact meer te zoeken met haar.' 'Jongens komen jullie we gaan de dieren weg brengen!' Roept Maartje van beneden. We lopen naar beneden. 'Gaan we ze lopend weg brengen?' 'Jap' we halen alle tuigjes enzo uit de kast en we lopen naar de dieren. Ongeveer 5 minuten later lopen we in het bos.

De dieren zien er gelukkig uit bij hun nieuwe vrienden we nemen afscheid en lopen weg. Als we thuis zijn besluiten we te gaan bbqen. 'Zullen we Cat anders ook uit nodigen?' Iedereen stemt in.

De bbq staat al aan als Cat komt. 'WoW jullie huis is zo groot!' Zegt ze verbaast. ' je moet iets hè als je met 6 volwassene in een huis woont. En al helemaal met een kleine die er aan komt' zegt Maartje. 'Ja Okay dat is waar.'

Als iedereen vol zit zijn we ookal allemaal best aan geschoten. Juul, Harm, Maartje, Joost en ik zitten samen in het zwembad. Link en cat zijn samen naar de kamer van link gegaan.

Om ongeveer 12 uur komen link en cat weer naar buiten, ze zien er allebei verwilderd Uit. 'Uhmm ik ga maar eens naar huis.' Zegt cat ongemakkelijk. 'Je bent met de auto toch?' Cat knikt. 'Dan blijf je mooi hier. Je kan bij link slapen.' Zegt Maartje. 'Of op de Bank natuurlijk.' Zeggen link en Joost tegelijk. Iedereen begint te lachen. 'Okay is goed, maar ik moet morgen ochtend wel weer vroeg naar mijn werk.' Iedereen knikt en iedereen neemt nog een drankje.

|A/N Heyy new deel. We gaan bij 1K dus een Q&A doen en 10 facts about me. Zet nog meer vragen in de reacties en je kan ook vragen stellen voor de personages uit het boek. Zeg tegen al je vrienden dat ze ons boek moeten lezen want dan hebben we eerder 1K😏

Okay bye we hebben nu 1000 woorden

Xxx Juul

A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now