•hoofdstuk 12•

87 12 7
                                    




POV Link

Ik wordt wakker van de wekker en druk hem slaperig uit. tien minuten later hoor ik weer de wekker gaan. Een beetje geïrriteerd druk ik weer op snooze en ga weer onder de dekens liggen. na tien minuten hoor ik alweer het irritante gepiep van de wekker, ik draai me om om hem uit te zetten maar zie dat joost al is op gestaan en de batterijen geïrriteerd en slaperig uit de wekker haalt. 'Waarom heb je überhaupt een wekker aanstaan?' vraagt hij terwijl hij slaperig in zn ogen wrijft. ik ga rechtop zitten. 'We hebben bezoek vandaag' zeg ik en sta op. Joost kijkt me verwarrend aan. ik zucht en draai me naar hem toe. 'Cat komt langs voor Maartje en Jer, remember?' Joost knikt langzaam alsof het hem allemaal te binnen schiet. ik schud lachend mn hoofd en loop dan de badkamer in om me om te kleden.

ik zit in de woonkamer een beetje door insta te scrollen als ik de bel hoor. iets te enthousiast sta ik op en loop ik snel naar de voordeur toe. 'heey cat' zeg ik als ik de deur openzwaai en cat zie staan. cat steekt dr hand kort in de lucht 'hey link' dan is het een beetje ongemakkelijk stil. 'uh kom binnen' zeg ik met een grijns op mijn gezicht.  cat lacht en stapt dan naar binnen. Maartje komt de gang inlopen en loopt samen met cat naar haar kamer voor het gesprek. ik doe de deur dicht en draai me om. Ik zie Joost een beetje nijdig in de deuropening van de woonkamer staan. Als hij mij ziet draait hij om en loopt hij de woonkamer in. Fronsend loop ik de woonkamer in en ga weer op de bank zitten.

ongeveer een uurtje later komen Maartje Cat en Jer naar beneden. Cat trekt dr jas aan en steekt dr hoofd nog even om het hoekje van de woonkamer. 'tot ziens jongens' zegt ze terwijl ze lief glimlacht. Automatisch verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. als Cat de deur opent en naar buiten stap ga ik snel achter dr aan. 'Cat wacht even' zeg ik als ik naar buiten loop en Cat tegenhoud. Cat draait zich om en kijkt me aan. 'z-zullen we nog eens afspreken' zeg ik terwijl ik mezelf vervloek in mijn gedachtes omdat ik stotter. Cat kijkt schuin omhoog en denkt kort na, dan kijkt ze me aan en verschijnt er een kleine glimlach op dr gezicht. 'ja lijkt me leuk' zegt ze en draait zich dan om om weg te lopen. ik glimlach en loop naar binnen.

Ik zit in de woonkamer en heb het gevoel alsof iemand me de hele tijd aankijkt. ik kijk op en zie dat Joost snel zn blik afwend van mij, hij ziet er geïrriteerd uit. ik trek m'n linker wenkbrauw op en focus dan weer op mijn telefoon. Ik hoor joost expres hard zuchten en kijk op. 'sorry is er wat?' vraag ik terwijl ik mijn telefoon wegleg. 'oh nee niks hoor' Zegt Joost sarcastisch. ik frons 'waarom doe je zo? je kijkt me al de hele dag aan alsof ik iets verkeerds doe.' Joost zucht. 'Het feit dat je niet eens weet waar ik het over heb zegt voor mij al genoeg.' Joost staat op en loopt boos naar de achtertuin. Ik slik en weet eigenlijk wel waar dit over gaat. Dan sta ik op en loop ik snel achter joost aan.

POV Joost

'het feit dat je niet eens weet waar ik het over heb zegt voor mij al genoeg' zeg ik en ik sta op. boos loop ik naar de achtertuin en ga achterin op het bankje zitten. weet hij echt niet wat er is.. denk ik en ik staar voor me uit.

'Joost wat is er nou?!' ik kijk op en zie link voor mijn neus staan. hij heeft zijn handen over elkaar heen gevouwen en kijkt me aan met een frons. ik blijf stil voor me uit staren. 'hé joost!' zegt link terwijl hij met zn vingers voor mijn gezicht knipt. iets knapt in me en ik sla boos zn handen weg. Link kijkt me beledigd aan. 'jezus wat heb jij vandaag..' mompelt hij expres te hard. ik sta op en ga boos dichterbij hem staan. 'je weet wat er is link!' zeg ik terwijl ik hem boos aankijk. Link zet een stapje naar achter en blijft volhouden. 'niet waar.' zegt hij met een kalme stem terwijl hij met zijn vingers speelt. 'je liegt! waarom lieg je?' 'i-ik lieg niet!' zegt hij, maar ik zie het duidelijk aan zijn houding. ik zucht. 'waarom doe je dit link?' een teleurgestelde toon is duidelijk te horen. 'Waarom ga je naar cat?' Link krijgt grote ogen. 'hoe bedoel je? ik heb niks met cat als je dat soms denkt.' ik kijk hem aan 'oh nee? en hoe zat het dan laatst met de barbecue, toen jullie een uur in de slaapkamer waren en allebei verwilderd terugkwamen?' ik vouw mijn over elkaar en zie dat link rood word.

POV Link

Ik voel mn wangen warm worden en zie dat joost zijn armen over elkaar vouwt. ik open mijn mond om wat te zeggen maar ik voel me zo ongemakkelijk dat ik er niks uitkrijg. joost zucht en laat zijn armen langs zn lichaam vallen. 'weetje wat link, laat ook maar' hij duwt me aan de kant en loopt weg. ik zucht en ga zitten. ik loop naar binnen en zie dat joost zijn jas weg is wat betekent dat hij waarschijnlijk even ging lopen. ik pak mijn telefoon enn ga naar de chat met joost. "hey.." ik verwijder het. "ydy"ik verwijder het weer. na een tijdje heb ik eindelijk het bericht af. "het spijt me van net joost, ik heb echt niks met cat. we waren aan het gamen en we waren best fanatiek bezig.. ik wil gewoon niet herhalen wat er vroeger is gebeurd.." ik druk op versturen.

in mijn hoofd zie ik dat het berichtje door de lucht vliegt richting joost zijn telefoon, en dan zie ik voor me dat het berichtje ergens blijft hangen in een boom. ik staar naar het ene vinkje onder aan het berichtje en wacht totdat het er twee worden, maar het gebeurt niet. dan pas valt me op dat hij geen profielfoto heeft. ik klik op zijn contact maar z'n status is ook verdwenen. oh.. hij heeft me geblokkeerd. ik weet niet waarom maar ik voel me meer boos dan verdrietig. dan hoor ik de voordeur opengaan en zie joost naar binnen lopen.

ik sta op en loop naar hem toe. 'ik wou je nog een uitleg geven maar ja als jij de jaloerse tiener uit gaat hangen en me gaat blokkeren kan dat lekker.' ik zie joost een beetje verbaast kijken. 'oh en nu ben ik degene die fout zit!' zegt hij met een boze klank in zijn stem. ik knik 'ja het is jou schuld als je zo eigenwijs blijft doen' ik sla mn armen over elkaar. 'dus ik ben degene die fout zit terwijl jij gewoon weer met haar optrekt alsof er niks is gebeurd' hij legt de nadruk op jij en pookt me dan op mijn borst. 'maar goed als jij je vriendschap op het spel wilt gooien voor een meisje, prima.' hij kijkt me boos aan. 'dan gaan we toch lekker niet meer op vakantie!' gaat hij verder. 'fijn! ik wil echt niet met jou op vakantie' bijt ik terug maar ik voel een steek in mijn hart. gaan we echt weer deze kant op? denk ik als ik me omdraai en boos naar mn kamer ga.

A/N heey mensjes. sorry dat ik lange tijd niet heb geschreven (de vorige hoofdstukken heeft julia gedaan) maar ja mijn inspiratie en wil om te schrijven laten me een beetje in de steek enzo. dit is best een lang hoofdstuk en eigenlijk zou ik de ruzie in dit hoofdstuk doen maar aangezien hij nu al 1300 woorden heb word hij opgesplitst. laat even een sterretje achter en een comment. dankjeeee

xx. Maartje

A new start| BOOK 2Where stories live. Discover now