The Fame

591 36 9
                                    

     Το καθαρό, απαλό πρωινό φως μου χαϊδεύει το πρόσωπο και ψυπνάω με μια ευχάριστη αίσθηση να με καταλύει. Έχω ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο, όλο ικανοποίηση. Αγνοώ εσκεμένα την δυσφορία κάνω από την μέση μου γιατί δεν θέλω να μου χαλάσει την διάθεση μετά τα χθεσινά μου κατορθώματα. Γύριζω να κοιτάξω δίπλα μου και το κρεβάτι είναι κενό, εννοήται. Σιγά μην έμενε!
     Θυμάμαι φευγαλαία τι έγινε σε αυτό το στρόμα χθες βράδυ. Δεν μπορώ να ξεχάσω -και δεν θέλω- πως μετά αφαίρεσε τη συσκευασία και ξεκίνησε να με φιλά και να τον φιλώ και εγώ και να αγγιζόμαστε χώρις σταμάτημο μέχερι που ξάπλωσε πλάι μου και σιγά σιγά με πήρε ο ύπνος. Παραφέρομαι πάλι; Σόρρυ! Νομίζω πρέπει να σοβαρευτώ και να έρθω στα φυσιολογικά μου. Το όλο στόρυ πρέπει να μείνει κρυφό και ειδικά από την παρέα. Στην φιλία μας υπάρχει ο εξής άγραφος νόμος ή τακτική επιβίωσης πείτε το αλλιώς: Πες λίγα για σένα και άκου πολλά για τους άλλους. Επομένως δεν μπορώ να το πω ούτε στην Στεφάνια αν θέλω να μην με σχολιάζουν και να με κουτσομπολεύουν οι φίλες μου. Η αλήθεια είναι πως θέλω να μοιραστώ αυτό που έζησα με κάποιον, αλλά με τέτοιους φίλους δεν μπορώ, οπότε το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να το βουλώσω.
     Σηκώνομαι από το κρεβάτι και μετά τα "απαραίτητα" της τουαλέτας πηγαίνω κάτω στην κουζίνα για φαΐ, κυκλοφορόντας στο σπίτι τσίτσιδος. Καθώς κατεβαίνω την σκάλα εύχομαι ο Ντύλαν να είναι στην κουζίνα και να μου ετοιμάζει πρωινό, φριγανιές με μέλι, τοστ, χυμό πορτοκάλι και κουλουράκια. Αλλά η κουζίνα είναι άδεια οπότε, γεμάτος νεύρα που η φαντασίωση μου έμεινε απλή φαντασίωση, βάζω για να πιο ένα espresso. Ανοίγω το iPhone, το οποίο δεν αποχωρίζομαι ποτέ, για να δω τι λένε τα κορίτσια να βάλουμε στην λίστα της ημέρας. Έλεος και αυτές οι σαύρες! Ευτυχώς που υπάρχει και η Στεφ και τις βάζει σε μια τάξη, τίποτα δεν μπορούν να κάνουν μόνες τους. Για αυτό θα μείνουν πάντα τσιράκια.
     Πηγαίνω πάνω να ντυθώ και φοράω ένα τζιν με μια απλή μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα. Το τηλέφωνο χτυπά την πιο ακατάλληλη ώρα, ενώ φτιάχνω τα μαλλιά μου.
"Καλημέρα μωρό!"
"Γεια σου Στεφάνια. Τι γίνεται;"
"Ένα σου λέω, η Έλσα θέλει να πάμε πάλι εμπορικό και έκανε το πρόγραμμα μαντάρα. Απο την άλλη ο Λίο με παίρνει από τις 9:30 τηλέφωνο για να μου τα ψάλει επειδή έφυγες χθες βράδυ έτσι απότομα! Και μιας και το έφερε η κουβέντα, τι έγινε χθες; Αναλυτικές λεπτομέρειες τώρα!"
     οΟ, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ας παραμείνουμε σε κάτι πιο ασφαλές.
"Στεφ, ο Λιο τι ζόρι τραβάει; Δεν θέλω τίποτα μαζί του, τίποτα. Δεν με νοιάζει αν είναι αρχηγός στην ομάδα baseball και έχει γνωριμίες ή αν είναι popular, απλά μην μου τον φορτώνετε!" Από πότε βγάζω τόση κακία για τον Λίο; Δεν μου είναι αντιπαθής -Μπα καθόλου- , απλά τον ανέχομαι για να πάρω τις ψήφους της ομάδας στο Prom.
"Νάθαν, απλά αυτός νόμιζε άλλα χθες, ήθελε να έρθει πιο κοντά μας. Αλλά αρκετή αξία του δόσαμε!"
"Αυτό ακριβώς!" Αναφωνώ.
"Έχω να σου πω κι άλλα νέα πάντως!"
     Έλεος! Τώρα βρήκε; Ούτε να φτιάξει το μαλλί του δεν μπορεί κανείς!
"Λέγε!" Της πετάω απότομα.
"Μην μου μιλάς εμένα έτσι, πίστεψε με θέλεις να μάθεις."
"Στεφάνια με κουράζεις!"
"Λοιπόν, η Έλσα μου είπε ότι ο Λίο της είπε ότι ο Κέβιν ετοιμάζει πάρτυ στο σπίτι του σήμερα!"
"Ποιός Κέβιν, το σπασικλάκι-πρώτο-θρανίο; Μου κάνεις πλάκα!"
     Και ξεκινάει το θάψιμο κανονικά. Το κουτσομπολιό με την Στεφάνια δεν το βαριέσαι ποτέ. Τώρα όμως δεν το μπορώ, ο ψυχικός και σωματικος μου κοσμος ήρθε τουμπα εξαιτίας του αγοριού της διπλανής πόρτας. Βάζω το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση και χτενίζομαι ταυτόχρονα. Αυτός ο ηλίθιος ο Κέβιν είναι ένα καλομαθημένο πλουσιόπαιδο που μας το παίζει κουλ αλλά είναι τελείως φυτό και ξενέρωτος. Δηλαδή έλεος, και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά όποτε κάνει πάρτυ δεν φέρνει ποτέ ποτά, απεναντίας, όλοι πάνε στην σπιταρώνα του και κάνουν το κέφι τους αγνοώντας τον. Δηλαδή πόσο πιο χαμηλά πια ο τυπάς; Πόσο;
     Με την Στεφ αποφασίζουμε να φέρουμε τα πάνω κάτω στο πάρτυ του. Εννοήται πως θα πάμε, αλλά θα κάνουμε το νούμερο μας. Της λέω με λεπτομέρειες το σχέδιο. Μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε τόσο απρόοπτα δικό μας κουλ πάρτυ γιατί δεν θα έρθει κανείς, θα πάμε στο δικό του με μεροικά μπουκάλια Whiskey και θα κλέψουμε την παράσταση. Ευχαριστώ Κέβιν που με βοηθάς να αυξήσω την δημοτικότητα μου!
     Το κλείνω με την Στεφ και αφού έχουμε κανονίσει τι θα φορέσουμε το βράδυ ενημερώνω την Έλσα και φυσικά την Λίλι. Η Λίλι έχει την τάση να διαδίδει κάτι παντού και να καλεί κόσμο σε μέρη οποιαδήποτε στιγμή. Για αυτήν η προσέλκυση κόσμου και το διαδικτυακό τσάτινγκ είναι παιχνίδι. Όσο καθυστερημένη και να είναι κάτι κάνει σωστά. Δεν είμαι κακός, αλλά δεν φταίω εγώ που στην καθημερινότητα της η Λίλη αργάει να πάρει στροφές και γελάει με πράγματα που δεν καταλαβαίνει, ξέρει πάντως να προσαρμόζεται καλά σε καταστάσεις.
     Μετά την Λίλι σειρά έχει το άλλο ξευτέρι, η Έλσα. Ο θεός να σε φυλάει από αυτήν! Ακούει τα πάντα, μαθαίνει τα πάντα και πάντα έχει έναν τρόπο να σκαρφίζεται τρόπους για να χαλάσει κατάστασεις και να εξευτελίζει τους γύρω. Πρόκειται για τον απόλυτο καταστροφέα συναισθημάτων. Δεν συμμερίζεται ποτέ την βαρύτητα τον πράξεων της, αλλά από την στιγμή που την κρατά από το λουρί η Στεφάνια, δεν φοβόμαστε τίποτα. Καλό τσιράκι και αυτή, ότι πρέπει για απόψε.
     Η Στεφάνια από την άλλη είναι κάτι ξεχωριστό, για αυτό ταιριάξαμε κιόλας! Είναι απαιτητική, εκκεντρική και έχει μια αρρωστημένη τάση να τραβάει την προσοχή. Το να τα βάλεις μαζί της δεν είναι συνετό γιατί ξέρει το αδύναμο σημείο όλων. Πείτε το χάρισμα, πείτε το γαϊδούρια, αλλά η Στεφ δεν έχει αναστολές, τύψεις αλλά ούτε και όρια. Δεν δέχεται πως κάποιος είναι πιο famous ή πιο αγαπητός απο αυτή, ακόμη κι αν αυτός είναι ο σπασίκλας ο Κέβιν. Αλλά για ποιά αγάπη μιλάω; Η Στεφάνια δεν χονεϋει τα εντερά της, πως θα την συμπαθήσει άλλος;
     Αρκετά έβγαλα χολή για σήμερα, ας μου μείνει και λίγο φαρμάκι για το βράδυ. Θέλω να επικεντρωθώ λίγο στον εαυτό μου και στα δικά μου ζητήματα. Όπως το ότι χθες έκανα σεξ, δεν το πιστεύω πως ΕΚΑΝΑ ΣΕΞ! Τσιρίζω και αρχίζω να παραλογίζομαι απο χαρά. Ντύλαν, Ντύλαν, ΝΤΥΛΑΝ! Ήσουν τός τρυφερός και αυθόρμητος, αλλά μου έδειξες πως είσαι ώριμος και σοβαρός. Η λεπτότητα των πράξεων σου, η ανάσα, σου, ο ρυθμός σου, η αφή σου. Μέσα σε όλα αυτά βλέπω ποσο υπέροχος άνθρωπος και πόσο καυτός εραστής είσαι! Συνεχίζω για κανα δεκάλεπτο το παραλήρημα, μετά πέφτω στο πάτωμα, αποσβολωμένος. Και τώρα τι; Αυτό ήταν, μία ακόμη ξεπέτα στην λίστα; Βασικά τα άλλα δεν ήταν ακριβώς έτσι, ήταν μόνο φάρεις, αλλά πάλι; Τίποτα παραπάνω; Συνεχίζω στον ίδιο fuckboy στιλ; Ρε γαμώτο, τι με έπιασε τώρα και τρώγομαι για περισσότερα; Ποιός είπε ότι θέλω περισσότερα; Ποιός είπε οτι θα υπάρξουν περισσότερα; Καταρχήν αυτός θα θέλει περισσότερα; Η αλήθεια είναι δεν ξερω. Δεν είμαι καν σίγουρος αν θα υπάρξει επόμενη φορά.
     Θέλω να ξεφύγω από τις σκέψεις μου, θέλω να ξεφύγω απο εμένα για αυτό και αφοσιώνομαι στο κινητό μου, στο Instagram και στο Facebook. Η ώρα περνάει γρήγορα και ευχάριστα με την Έλσα να κάνει live video και τον Λίο να με πρίζει στα μυνήματα. ΈΛΕΟΣ ΑΓΌΡΙ ΜΟΥ, δεν θέλω να βγω μαζί σου, τέλος. Νομίζω αρχίζω να τον αντιπαθώ. Για μένα υπάργει μόνο ο Ντύλαν. Ειλικρινά από τότε που ξύπνησα τον θέλω δίπλα μου, στην κουζινα, στο δωμάτιο, την ώρα που τρώω, την ώρα που ντύνομαι -και που γδύνομαι-, όταν σερφάρω στο ίντερνετ και όταν κάθομαι και αφαιρούμε. Τον θέλω εδώ!!
___________________________
     Όλη μου η μέρα ήταν πληκτική, σπίτι της Λίλι για ταινία, μεροικά τηλεφωνήματα με την μαμά και τον μπαμπά, τηλεόραση και πάλι τηλεόραση. Η ώρα κοντεύει 8:30 και λογικά όπου να'ναι θα φανεί η Στεφ. Πηγαίνω για ένα γρήγορι μπάνιο και ενώ το καυτό νερό τρέχει σκεύτομαι διάφορα. Εντομεταξυ όλη μέρα δεν έχω δει ίχνος του Ντύλαν, ποιος ξέρει που χάθηκε. Όσον αφορά την Στεφάνια, της είπα να περάσει να ετοιμαστούμε μαζί. Στην διαδρομη θα περάσουμε να πάρουμε και τις άλλες.
     Με την Στεφ μας δένουν πολλά, λατρεύουμε την μόδα, την Lady GaGa (για προφανείς λόγους), έχουμε και οι δύο εκκεντρικές τάσεις και ξέρουμε πάντα να περνάμε καλά. Απο την άλλη έχω έναν κρυμμένο εαυτό που φοβάμαι να της δείξω. Δεν της έχω πει τίποτα για τα προηγούμενα σχολικά μου χρόνια, φοβάμαι πως θα πέσω στα μάτια της. Αν της δείξω φωτογραφίες με το πως ήμουν θα γελάει μεχρι να σκάσει γιατί την ξέρω καλά. Υπάρχουν πολλά που κρύβω από την παρέα γιατί θα με κράξουν. Δεν μπορώ να ακούω Adele ή Mochart, προσπαθώ να δείξω καλοσύνη και ευγένια στους άλλους αλλά όταν είναι εκείνες κοντά γίνομαι τσογλάνι, χειρότερος απο αυτές. Αγενής, ευέξαπτος, σνομπ, για αυτό και είμαι "αρχηγός" τους. Απλά όλη αυτή η διπλή ζωή με έχει κουράσει. Το συνειδητοποιώ μόνο τα βράδυα, είναι τότε που ξυπνάει ο καλός και αγαθός εαυτός μου. Την νύχτα, στην ασφάλια του σκοταδιού. Την ημέρα πάλι είμαι άλλος.
     Οι σκέψεις μου αποσπώνται από το κουδούνι της πόρτας. Ήρθε... κατεβαίνω με φόρα τη σκάλα και τρέχω να ανοίξω την πόρτα. Με περιμένει με ένα αστραφτερό χαμόγελο που γρήγορα σβήνει.
"Φόρμες; Φοράς φόρμες;" Γειά σου και εσένα Στεφάνια. Καλά μιλάμε έχει πάθει σοκ. Δεν τις μπορεί καθόλου.
"Είμαι σπίτι μόνος, τι θέλεις να βάλω;" κάνω χώρο για να περάσει μέσα και παίρνει κατεύθυνση προς τη σκάλα.
"Το προσπερνάω, ούτος η άλλως θα αλλάξουμε!"
"Έφερες όλα τα απαραίτητα;" ρωτάω χαρούμενος.
"Τα πάντα" διαβεβαιώνει.
Τα "πάντα" περιλαμβάνουν το φόρεμα που θα φορέσει, τρια ζευγάρια ταλούνια για να διαλέξει, το νεσεσέρ της και μάσκες περιποίησης. Τώρα που το αναφέρω, έχω αρχίζω να βγάζω blackheads, οπότε θα χρησημοποιήσω μια. Μπαίνουμε στο δωμάτιο, βάζω μουσική στο YouTube και αρχίζουμε τις μεταμορφώσεις. Απόψε πρέπει να λάμψω!
___________________________

G. A. Y. LoveWhere stories live. Discover now