H7 | je bent prachtig

1.2K 103 50
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

HET DUURDE BELACHELIJK LANG voordat ik het voor elkaar kreeg om Skype op te staten. Ik bleef mijn wachtwoord—deels per ongeluk, deels expres—fout invoeren. Mijn handen trilden.

Ik ging met hem praten. Nou ja, ik ging tégen hem praten terwijl hij me kon zien en hij zou de hele tijd niets terugzeggen. Het klonk eigenlijk best wel ongemakkelijk, maar Skype bleef iets vrijblijvends en ik kon altijd ophangen en mijn laptop dichtklappen.

NATE
Ik ben ingelogd. Wat is je naam?

SHADOW
DarkShadow69

NATE
Wat is dat nou weer voor een naam??

SHADOW
Ken je het nummer 'summer of '69'?

NATE
Laat me raden: dat is je favoriete nummer.

SHADOW
Absoluut. Altijd lekker om te spelen als je in een nostalgische bui bent.

NATE
Spelen, hè? Natuurlijk. Had niet anders van je verwacht.
Maar nu even wat ik voor het skypen terug wil.

SHADOW
Maar natuurlijk. Wat kan ik voor je doen?

NATE
Je geeft antwoord op al mijn vragen zonder moeilijk te doen of iets terug te willen vragen. En ik zal niets vragen over uiterlijk en identiteit.

SHADOW
Zoals je wenst, mijn liefste.

Ik haalde nogmaals diep adem en zag dat hij mijn verzoek geaccepteerd had, waardoor ik hem kon bellen. Ik verspilde geen tijd om op het daarvoor bedoelde knopje te drukken, omdat anders de kans groot was dat ik hier nog een uur zat te twijfelen voordat er eindelijk iets van terecht kwam.

Hij ging maar één keer over voordat Shadow opnam.

De eerste paar seconden durfde ik nog niets te zeggen, en ook mijn webcam stond uit. Ik wist niet precies wat ik moest doen en speelde in plaats daarvan nerveus met mijn vingers terwijl ik naar het standaard blauwe icoontje met een wit poppetje erop keek.

DarkShadow69: Nathaniel? Heeft je laptop een of andere verschrikkelijke storing juist op dit ongelukkige moment?

Ik rolde met mijn ogen en ging verliggen op mijn bed. Ik overwoog om iets terug te typen, maar hij verwachtte dat ik zou praten, dus dat deed ik dan ook maar. "Nee," perste ik er uiteindelijk uit. "Ik wachtte alleen af of jij het echt was, of dat dit een of andere grap was."

Met dat klikte ik mijn webcam aan, waardoor ik mezelf in een vakje onderin beeld zag verschijnen. Mijn blonde haren waren lichtelijk in de war geraakt en het licht in mijn kamer gaf een vreemd schijnsel op mijn gezicht. Ik maakte een kleine, opgelaten zwaaibeweging met mijn hand. "Hé."

DarkShadow69: Ondanks alles had ik toch gedacht dat het jouw nummer helemaal niet was en dat ik al die tijd met een of andere gek had gepraat die me alleen maar belachelijk wilde maken... en dan nog had ik niet verwacht dat je het écht zou doen. Het Skypen. Het praten. De webcam. Alles.

Ik rolde met mijn ogen. "Volgens mij ben ík hier degene die moet denken dat hij met een of andere gek praat. Jij bent hier de persoon die ziek mysterieus doet over zijn identiteit. Ik ben een open boek."

DarkShadow69: Ik zou je eigenlijk willen beloven dat ik niet gestoord ben, maar dat kan ik niet. Want ik ben best wel gek. Gek op jou.

"Fijn dat je gelijk met de deur in huis valt." Mijn gezicht werd warm, maar ik bleef eigenwijs naar de camera kijken. "Dus eerste vraag: ga je auditie doen voor de musical?"

DarkShadow69: Natuurlijk. Net als zo ongeveer iedereen uit het kunstprogramma. En jij? Zal ik je prachtige stem kunnen bewonderen als je de hoofdrol binnensleept?

Ik blies mijn adem langzaam uit. "Nou, ik kan niet echt zingen en al helemaal niet acteren, dus dat gaat hem sowieso niet worden. Heb je daar überhaupt tijd voor?" Ik plaatste mijn kin op mijn handen en staarde gebiologeerd in de lens van mijn webcam.

DarkShadow69: Nee, maar ik ben nou eenmaal een perfectionist en ik doe graag meer dan ik aankan. Als ik het constant druk heb, hoef ik niet zoveel na te denken over de zin van het leven.

"Wauw, en ik maar denken dat ík het moeilijk had." Ik kon een zachte lach niet onderdrukken. "Vrijdagavond heb ik weer wedstrijd, maar dat wist je waarschijnlijk al. Daarna zal ik wel weer met de jongens gaan drinken. Heb jij eigenlijk al eens gedronken?"

DarkShadow69: Bestaan er hedendaagse tieners die werkelijk nog nooit gedronken hebben, dan? Voordat je het vraagt: wodka is mijn favoriet.

"Cool. Ik ben meer een persoon voor bier, maar ik heb wel eens wodka op. Daar word je wel lekker snel dronken van." Ik likte over mijn lippen. "Volgens de geruchten op school ben ik een drugsverslaafde, maar dat is niet waar. Heb jij ooit drugs gebruikt?"

DarkShadow69: Ja, maar ik ben verder niet verslaafd. Ik kan makkelijk zonder leven, en ik doe het ook zeker niet een omgeving met veel ogen op me.

"Dat is echt precies wat een verslaafde zou zeggen." Ik stak mijn tong naar hem uit. "Toch wel een beetje eng dat ik door een drugsverslaafde gestalkt word. Zeg, hoe lang vind je me eigenlijk al, je weet wel, leuk?" Wat een geweldige vraag weer.

DarkShadow69: Lang genoeg, liefste. Lang genoeg om te weten dat het meer is dan een betekenisloos 'oogje hebben op'. Lang genoeg om je te missen als je plots zou verdwijnen.

Lang genoeg. Hoe lang zou dat zijn? Lang was heel erg respectievelijk, het hing totaal van de persoon af. De een vond een maand lang, de ander vond het pas lang als het meer dan een jaar was. Deze klootzak wist zich ook echt overal uit te lullen.

Ik beet op mijn lip. "Juist. En hoe zit het met je kunst? Ben je daar goed in? Zeg maar, vinden andere mensen dat je goed bent?"

DarkShadow69: Mijn kunstdocenten zijn van mening dat ik door kan gaan voor Leonardo Da Vinci of Michelangelo Buonarroti, maar ik denk dat ik vrij gemiddeld ben. Ze zullen ook nooit opscheppen over wie ze hun beste leerling vinden, dus verwacht niet om daar enige antwoorden te vinden. Al zijn er denk ik toch veel te veel uitzonderlijke studenten en talloze klassen.

Shit. Het leek bijna alsof hij mijn gedachten kon lezen, al was het op dit punt vast wel duidelijk dat ik wilde weten wie hij was. Maar dit was dus weer een doodlopende draad.

"Ik ben écht benieuwd naar je werken." Ik gaf hem een van mijn meest verleidelijke glimlachjes en knipperde vluchtig met mijn ogen. "Wil je me alsjeblieft een foto sturen van een van je schilderijen?"

DarkShadow69: Je weet precies hoe je een man moet bespelen, is het niet? Als ik een schilderij voor je maak en die aan je geef als hij af is, krijg ik dan deze week een mooie foto van jou?

"Als je het wáágt om vieze dingen te doen met een foto van mij..." Mijn ogen werden groot. "Als je het hebt gewaagd op vieze dingen te doen tijdens dit gesprek, ik vermóórd je." Mijn gezicht verschoot van kleur. "Ik denk dat het tijd word dat we ophangen."

DarkShadow69: Dat zou ik nooit durven. Welgemanierde jongeman, weet je nog wel? Vergeet de foto niet, liefje. Graag met iets betere belichting dan in die afschuwelijke kamer van je. Wat ís dat voor afzichtelijke lamp?

DarkShadow69: In ieder geval, tot de volgende keer. Slaap zacht, schoonheid xxx

En toen deed ik iets dat ik zelfs niet van mezelf verwacht had; ik blies hem een speels kushandje toe voordat ik ophing en naar de badkamer sprintte.

Ik gooide een plens water in mijn gezicht en keek op naar mijn spiegelbeeld om te zien dat mijn gezicht felrood was. Werkelijk een ramp.

Wat nou als ik... verliefd op hem werd?

Droomprins Gezocht [oud]Where stories live. Discover now