H8 | ik verwed mijn leven

1.2K 101 113
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

MIJN OGEN WEEKTEN LOS van het scherm van mijn mobiel toen Gabriel in de deuropening van de kleedkamer verscheen. "Nou, je bent tenminste al omgekleed. De wedstrijd begint zo, heb je misschien zin om ook naar de zaal te komen? Je vriendinnetje moedigt je vast wel aan."

Ik rolde met mijn ogen en knikte. "Tuurlijk."

Ik had al zo'n beetje geaccepteerd dat iedereen dacht dat ik contact had met een mooi meisje waarvan niemand mocht weten wie ze was. Het was immers beter dan de waarheid; een soort van eenzijdige liefde en wat betekenisloos geflirt van mijn kant met een jongen die van kunst hield en die ik niet kende.

SHADOW
Maar blauw geeft wel een mooi contrast met je ogen. Een sterk contrast ook. Felblauw en felgroen. Daar ga ik een schilderij van maken. Dan maak ik het shirt blauw, de broek rood en je ogen groen. Prachtig. En dan de rest zwart-wit.

NATE
Overdreven, maar oké. Ik heb nu wedstrijd, dus ik praat straks weer met je, oké??

SHADOW
Weet ik. Ik zal je aanmoedigen.

NATE
Wat?? Zit je op de tribune??

SHADOW
Ik zou het voor geen goud willen missen, liefste Nathaniel. Heel veel succes xxx

NATE
Jaja, thanks x

"Nate!" riep Gabriel weer vanuit de gang. Zijn stem was een stuk geïrriteerder dit keer. "Vandaag nog, graag?"

"Ik kom al!" Ik gooide mijn telefoon in mijn kluisje en sprintte door de gang naar de basketbalzaal.

* * *

Hoewel ik tijdens de wedstrijd volledig afgeleid was, wonnen we toch nog op het nippertje. Ik kon het niet helpen dat ik steeds met mijn ogen de tribune afzocht naar iemand die me meer aanstaarde dan de andere mensen, maar aangezien ik een van de topspelers was en de bal vaak had, was het niet speciaal als mensen naar me keken.

Ik pakte mijn mobiel weer uit mijn kluisje omdat ik wilde weten of het was opgevallen. Hoe slecht ik had gespeeld, hoe erg ik naar hem gezocht had, hoe stom het eruit had gezien.

SHADOW
Je bent zo getalenteerd, liefste. Gefeliciteerd met je overwinning.

NATE
Ugh, ik faalde zo erg.

SHADOW
Het is me totaal niet opgevallen. Maar ik ben niet echt een man voor teamsport, dus misschien lag het aan mij.

NATE
Waar zat je??

SHADOW
Het zou niet leuk zijn om je dat te vertellen. Misschien heb je namelijk wel een fotografisch geheugen en herinner je je mijn gezicht.

NATE
Tuurlijk niet, anders waren mijn cijfers wel hoger.

SHADOW
Onderschat jezelf niet, liefste. Je bent best intelligent, alleen niet op de manier die op school getoetst wordt. Het is niet jouw fout.

Droomprins Gezocht [oud]Where stories live. Discover now