Müslüman dediğin ilim sahibi olur

852 72 32
                                    

İlk dikkat etmemiz gereken alan "ibadet"tir.. Bu üstünde ehemmiyet verip geliştirmemiz gereken ilk durum. 
İkinci ve çok önemli olan şey ise"ilim"dir.
Bu yıl nasıl ilmimi arttırabilirim?  Bu ikisini birbirinden ayırıyorum.  Zira bazı kimseler ilme oldukça odaklanırken, diğer taraftan ibadetleri oldukça berbattır.   İbadet etmez ler.  Onlara göre ilim; ibadetsizliklerini dengelemektedir.
Tefsir, tecvit çalışmaları yaparken ibadetlerini gereken önemi vermezler.
Ne yapıyorsun bu ilim ne için?
Bir öncelik sıranız olmalı!
Ki bunun ilki "ibadet" ikincisi"ilim"olmalıdır.
Herkes alim olmak zorunda değil.. Fakat herkes eğitimli birer müslüman olmalı!
En azından islam adına belli bir minimum seviyede eğitimli olmalı.
Size tavsiyem; tüm bunlar ışığında, sene sonuna kadar gelecek yıl için en azından birkaçşey üzerine çalışacak bir liste yapmalısınız.
Peygamber Efendimizin sav. hayatının anlatıldığı siyer üzerine sene boyunca bir kereliğine çalışın. Her yıl bir kere Siyer bitirmelisin iz.
Her yıl farklı Siyer kaynaklarından yararlanmalısınız.
Alın birini bitirin. Sonra öteki yıl başka birine başlayın. Böyle devam edin.
Neden bunları diyorum?  Çünkü o kitaplarda bizim önderimiz  olan Peygamber Efendimizin sav. hayatını anlatıyor. O bizim vizyonumuz o bizim kaynağımız Bu yüzden siyer okumalarına devam edelim. Bu sizin eğitiminizin bir parçası ve size birazcıkta olsa bir bakış açısı sağlayacaktır. Böylece hayata tatbik ve Tefekkür kapıları açılacaktır İşte bu siyerin içindeki nimetler. Bir çok güzel kaynağımız mevcut.
İnşallah bunlardan birini ararken sıkıntı yaşayacağınızı sanmam.
Kuran adına  ,elle tutulur bir gelişme kaydetmeniz gerekli!
Şuan hala ilim kısmındayım.
İlk kısım ibaretti..  İkinci kısım ise "ilim"..
Bu ilimde Kur'an bilginizi sağlam bir şekilde geliştirmelisiniz.
Bu yıl şu sureleri ezberleyeceğim demelisiniz. Bilmiyorum hangi sureyi seçersiniz.Örneğin Kehf Suresi olabilir. bir hedef belirleyin bu sene Kehf suresini ezberleyeceğim, tefsiri üzerine çalışacağım, mailine bakıp tek tek kelimelerin anlamlarını öğreneceğim. surenin tefsir dersleri,tefsir çalışmaları,ilgili makaleleri, her ne varsa hepsini alacağım Ve hepsini bitireceğim. Kehf Suresi 1 yılımı alır .Gelecek yıl belki Rahman Suresi olabilir. belki 2 sure bir yıl alabilir fakat her yıl bilginizi istikrarlı ve gözle görülür bir şekilde geliştirip sürdürün. sakın Kur'an üzerine çalışıyorum demeyin.rastgele bir ayeti alıp geçmeyin böyle değil! sure veya surelerinizi belirleyin. Daha sonrasında odaklanın, bugünkü gençlere en büyük eleştirim ODAKLANAMAMALARIDIR.. bir şey üzerine odaklanın ve onu yapmaya koyulun. hemen En azından Elhamdülillah bu sene 1 sure 2 sure 3 sure ya da daha fazlasına Vakıf olduğum diyebilirsiniz. Ayrıca çalışmalarınızda surelerin anlamları üzerinde durup kalmayın.bazı öğrenciler gelip soruyorlar Kuran'ı ezberlemek mi daha Eftal yoksa anlamak mı diye cevap olarak; Bu ikisini birbirinden nasıl ayırabiliyor sunuz ? Kur'an'ı ezberlediğimiz de tekrar tekrar etmiş oluyorsunuz ve böylelikle  Allah zihnimizdeki odaları düşünmemiz için daha çok açar. Eğer açıp 10 defa okursanız 9. Defada görmediğiniz noktaları farkedersiniz Önümüzdeki kapıları daha da açar Bu gerçekten Kur'an için böyledir ne kadar tekrar edip okursan o kadar daha iyi anlarsın az okursan da daha az anlarsın diğer kitaplara benzemez. temel anlama şekli budur anlayarak çalıştığımız sureyi ezberleyerek daha iyi bir noktaya taşıyabilirsiniz. bu iki unsur birbiriyle paralel gider. şu ana kadar Kur'an ve Siyer üzerinde durduk Şimdi de bahsedeceğim şey sizlere kalmış.. 3 ya da 4 dua ezberleyin! üzerinde çalışsın daha sonra onu günlük yaşantınızın bir parçası yapın. Peygamber Efendimiz sav. birkaç dua ezberlemek ilminizi günlük hayatımızda tatbik etmenize olanak sağlayacaktır ikisini bir götürmelisiniz. Bu bahsettiğim alanların dışında birçokları mevcut;fıkıh, akaid,tefsir vs. Çünkü bu üç şey sizin müslümanca yaşama kalitenizi artıracaktır. bunları yaptığınız takdirde hemen namazlarınızı daki verime yansıyacak. Zira anlayarak okumuş olacaksınız Peygamber Efendimiz SAV olan hayranlığının artacak! çünkü onun hayatında her yıl yeni bir kesit öğrenmiş olacaksınız! Böylece ona getirdiğiniz her salavatta misyonuna daha yaklaşmış ona olan desteğiniz yerine getirilmiş olacaktır. dualara olan hâkimiyetiniz sizi Allah'a daha çok yaklaştıracak tır. Çünkü ne istediğinizi iyi biliyor olacaksınız. İşte bu ilim kısmı..

   

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin