altınlar sizin yürekler Bizim Olsun..

195 22 0
                                    

İngilizler, sahabenin yürek fethiyle girdiği Hindistan’ı, sömürü, şarkiyat ve misyonerlik yollarıyla kuşatıp, istila etti. Büyük mücadeleler ve on binlerce şehitten sonra Hindistan düştü, haydutlara teslim oldu.

yüreklerine değdi Hindlilerin. Bir anda hafızaları canlandı ve gerçeğin kucağına düştüler. Kutsal kitapları Rig-Veda’da geleceği haber verilen “Ahmed”in, Yacur Veyd’daki “Muhammed”’in1insanları hak yola davet etmeye başladığını, değişen Araplar’ın da Onun öğrencileri olduğunu anladılar. Kilise’yi, Havra’yı çökerten, Roma’yı sarsan İslam Hindistan’ın belli bölgelerinde büyük bir heyecana vesile oldu. Kappal Vustulu, hizmetçisi Ninda’ya, Miterya’nın yani Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber’in vaktinde geleceğini müjdeledi.2Çözülemeyen sorunları ve bitmeyen kavgaları Ona havale edenler umutsuzluk yolunun sonuna ulaşmanın heyecanı içerisindeydi.Serendib’e Allah Rasulü’nün haberi ulaşınca, en zeki birini hazırlayıp elçi olarak Ona gönderdiler. Ne var ki yol manilerinden dolayı elçi Medine’ye ulaştığında Allah Rasulü ahirete irtihal etmiş, Hz. Ömer Halife olmuştu. Bir müddet Hz. Ömer’le birlikte olduktan sonra geri dönen elçi, yolda vefat eder, Serendib’e daveti kölesi iletir.3

Müslüman tüccarların müşteri ise, satıcıdan, satıcı ise müşteriden yana tavır almaları, pazarlara hakkaniyet ayarı yapmaları yürekleri fethetti. Şehirlerde, köylerde toplu ihtidalar yaşandı, puthaneler yıkıldı, camiler yapıldı. Hindistan’tan tekbir sesleri yükseldi. Cahiliyye’yi nesheden İslam, ilk Müslümanların irfanıyla Hindistan’da putlara kahredeci darbeler indirdi. “Lâilahe illellah” diyen Hindliler putlarını kendi elleriyle kırdı.

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Where stories live. Discover now