Bir İnklaptır Namaz!

123 10 0
                                    

Medine'nin ilk yıllarında evlerin kapıları camiye açılır sokaktan önce camiyi görürdü çocuklar. sonra şehir yeniden kuruldu fakat caminin sahabe çocuklarının buluşma noktası olması hiç değişmedi. Bazen sadece kıyamda bazen rükuda bazen de secdede durur ya da iftitah tekbiri almakla iktifa eder, sonra Kenara çekilir büyüklerini izlerdi çocuklar.. bir defasında Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin torunu secde halindeyken dedesinin sırtında çıkmış Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem de bir çocuk camiye keyfinin bozulduğu yer olarak hatırlamasın diye secdesini uzatınca Abdullah Bin şeddad neler oluyor diye başını Secdeden kaldırmış ve dedenleri ile birlikte camiye gelen Hasan ve Hüseyin Radıyallahu anh'den birinin Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellemin sırtında olduğunu ve bu yüzden efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in secde uzattığını görünce hemen secde haline geri dönmüştü.sahabe namazdan sonra Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve Sellem'e hiç olmadığı kadar uzatılmasının hikmetini sorunca"torunum sırtıma bindi acele edip de hevesi geçmeden indirmeyi münasip görmedim"buyurdu. 

başka bir gün namaz kılarken rükuda Bacaklarının arasından geçmek isteyen bir çocuk için hafifçe ayaklarını araladı" Bana en sevgili odur" buyurdu kızı Zeynep'in kerimesi Ümameyi namazda omuzlarına aldı, secdeye varınca yere bıraktı, kıyama kalkınca tekrar omuzlarına koydu.cahiliye de diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının gözü önünde mihrapta mübarek omuzlarını tutarak Onların da en az erkekler kadar değerli olduğunu gösterdi..Ümame gibi baba Hasreti çeken çocuklar yetim yavrular teselliyi camide aradı.çocuklar için caminin ibadetin yanında başka ne anlamlar içerdiğini gösterebilme adına yere çömelir Hasan ve Hüseyin'in oyununa eşlik ederdi..

kilisenin çocukların kapısını açmamasından şikayetçi olduğu bir zamanda camideki çocuk seslerinden rahatsız olmak, bir oyun sırasında dağılan bir avize için çocuğun kalbini kırmak, bir cam parçasına bir çocuk Feda etmek, Bütün bunların üstüne "neden bu çocuğu camiye getirdin " dercesine dönüp babasına bakmak bir cihetle Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellemin kapılarını sonuna kadar açtığı camileri çocuklara kapatmak diğer yönüyle ise Nimeti ilahiye şükürsüzlüktür.dünyada yüzümüz en çok camiye gelen çocuklara gülsün ki daraldıklarında tek sığınaklarının Cami olduğunu anlasınlar!! Hayat onları başka iklimlere savurduğunda bile yüzlerini hep camiye çevirsinler..!

Ey camiden başka gidecek yeri olmayanlar! Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellemin çocuklara açtığı Cami kapılarını kalplerini kırarak kapatıp hem onların hem de kendinizin ahiretini tehlikeye atmayın!

..

Çocuklar neden namaz kılmazlar- kılamazlar?

Çocuklar Namzı nasıl sever?

Bir çocuk namaza nasıl alışır? 

Anne-babalar muzdaripken bu durumdan, hiç bu nedenin sorumlusu olarak kendilerine dönüp de hiç baktılar mı?? Kaç insan döndü dedi benim çocuğum da namaz kılmıyor diye! Annalaar babalar! İş sizde başlar bilesiniz!! Evlilik islami bir müessedir! Evlilik İslam kalesidir! İç muhafızı anne, dış muhafızı ise babadır!! Ana baba kaleyi koruyamazsa çocuğun hali nicedir?!!

İlk çocuk namazı annesinden babasından görür. Çok kıymetli bir hatıradır bu aslında.. Bir çocuğun ilk hocası anası babası dır.. Misalleme verecek olursak; onca yöneltilenlere nasıl ulaştığımı sorguladığım bir gecede,  ilim tahsilimin yanısıra bir çok ilmi anamdan aldığımın farkına vararak, hayretle şükretmiştim Mevlama..

Ve Rahmanın onca verdiği ilmin edasına çabalayarak nefes tüketmeye niyetlendim.. Ve insan bir mum muş nihayetinde. Yandıkça etrafı aydınlatacak olan.. Kendinden geçip hiç olan.. 

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin