Ey İlim Yolcusu!

98 11 0
                                    


Ey ilim yolcusu!

Temsil ettiğin davanın önemini idrak et!

Sen Allah'u Teala nın halifesi, Efendimizin varisisin.

Bunu idrak ettiğinde bütün herşeyi idrak etmiş olacaksın..!

..

Kardeşlerim! Çok bşr şey istenmiyor bizden.. Az biraz idrak.. Gayret. Şevk.. AŞK.. İman kuvveti.. Bunlar her gönülde olan şeyler.. İnsanoğlunun fıtratında var bunlar.. Mesele bunları ortaya çıkarabilmekte! İhsan hocam ne güzel kelam etmiş ' temsil ettiğin davanın önemini idrak et!!'

Tesettürünün ciddiyetini idrak et! İbadetinin ciddiyetini idrak et.. Müşteriye bozuk mal verirsin geri iyadesini yapar sana. Mevlaya çürük ibadet vermeye kalkarsan iyadesinden fazlasını alırsın haberin olsun!! Yaanisi Müslümanım, çok ciddiyet lazım! Her şeyde cidyet.. -Allah bizlere ziyadesiyle merhamet etsin. Yolundan ayırmasın- Rasulullah ne buyuruyor; bir işe başladığınız zaman en güzelini yapın.. Kaldıki şu mayası çürük dünyada yapabileceğimiz enn kıymetli iş Mevlaya kulluk iken, uğraştığımız şu mâlayani şeylere bak!! Tâ'limül Mütealim kitabında talebenin gayreti şöyle zikredilmiştir; ilimde üç esas şey çok önemli; 1hocanın ciddiyeti 2 babanın ciddiyeti 3 talebenin ciddiyeti.. Ne kadar zeki olduğundan ziyade, ne kadar bu uğurda gayretli olduğun mühim olandır.. Hafız hocalarından duyduğum bir diğer gerçek; hafızlık için zekadan ziyade azme gayrete ihtiyaç var. Nice zeki talebe var ama aşk yok!!

Yapılması gerekene gelirsek eğer;

"Talebe, tam bir adanmışlık ruhuyla okuyor, hocalar da aynı ruhla ders anlatıyor. Her biri niçin yaşadığını bilincinde.. " (Alem-i islam)

İşte tamda böyle olabilmekte tüm mesele

Bir diğer güzel kelamsa;

"Ne olmak istiyorsun?" sorusuna ilk cevabı;

-Gayem Allh rızasıdır.

Buna ulaştıracak vesileleri istiyorum.

Deme şuurunda olan bir nesil için

Dua ve gayrete memuruz.."

Canım hocam, Şedit bayram Hocam.. Aşkı öyle büyük müşki onun aşkını kelamıma almaya edep ediyorum.. Marol ekmekle geçinip Hafız olan Aşık insan.. Aşkından cezbeye gelip, evinden yalın ayak İsmailağaya koştuğunu derler!! Ahh ahh hocam.. Biz Aşk sanırız yaşadığımızı senki Aşkının bedelini ödemiş kahramansın..


----
Kardeşlerim oylarınız  ve yorumlarınız çok çok önemli.

Bizim Boş Vaktimiz Yok!-1  [ Bitti ]Where stories live. Discover now