zpět do lavic

3.1K 265 7
                                    

Moc se omlovám, ale začala nám soutěžní sezóna a já neměla vůbec čas, snad se vám tato část bude líbit

Už jenom víkend a začíná škola. Taky za čtyři týdny bude famfrpálový zápas. Nebelvír versus Havraspár. Když nad tím tak přemýšlím, tak máme slušnou šanci získat nejen famfrpálový, ale i školní pohár. Před Nebelvírem máme slušný náskok.

Ještě jedna novinka. Marcus je úplný cvok. Hned jak přijel tak po mě začal řvát, už ani nevím díky čemu, takže teď oficiálně nejsme spolu. Moje ruka byla už skoro v pořádku, jenže mi s ní Marcus škubl a stará rána se opět otevřela. Bylo to hrozné, ale kupodivu se mě Malfoy zastal, dokonce mě i odvedl na ošetřovnu.

První den ve škole po prázdninách, učitelé zjišťují, že jsme úplně prázdní a že všechny věc, které nám do hlav nacpali, se záhadně vypařili. Proto jsme pokaždé psali test, naštěstí jsem chvíle nudy o prázdninách zabíjela učením, takže mám ze všeho A, na rozdíl od všech ostatních.

Takto to probíhá celý týden. Až do víkendu. Třetí až sedmé ročníky jdou opět do Prasinek, což mi přijde divné, když se sotva vrátili z prázdnin. Ovšem jednu výhodu to má, táta tam nejde, tak jsme si řekli, že si uděláme zimní piknik u jezera. Sníh už pomalu začal tát a teploty jsou jen mírně pod bodem mrazu, takže to bude určitě super.

Když přijdeme k jezeru a roztáhneme deku, tak mi táta řekne, že se mnou musí něco probrat. ,,Jak to bude po prázdninách?“ zeptá se ,,No, víš, já myslel jsem, že no jestli by jsi chtěla, bydlet se mnou.“ Chvíli nad tím jakože přemýšlím, a pak ho obejmu a řeknu :,,No jasan.“ ,,Vážně, ale víš, můj ,baráček, je moc malinký, ale myslím, že s pár kouzli, to hned napravíme.“ Řekne a mrkne na mě.

,,Super!!!        Jo a vlastně, kde bydlíš, teda bydlíme?“ ,,Nedaleko od tud. Je to tak 10Km od Prasinek. Ale žije tam poměrně dost lidí, ale málo dětí. Jestli ti to vadí, tak se můžeme klidně přestěhovat.“  ,,Nene, to je dobrý. Hlavně, že tam budeš ty.“ ,,Neboj budu.“

Tři týdny uběhli jako voda a už se všichni usazují na tribunách. Hraje Nebelvír proti Havraspáru. No jsem zvědavá, jestli Choo taky zmlátí Harryho. Zápas je zahájen. Jelikož jsem ještě nehrála proti Nebelvíru, sleduji Harryho počínání. Evidentně má dost problémů s Choo, která se mu snaží být pořád v patách. Po patnácti minutách zápasu vede Nebelvír a já si bohužel uvědomuji, že zápas proti Nebelvíru bude chytat Malfoy.

Vtom někdo vykřikne. Je to Choo. Ukazuje prstem pod sebe a já spatřím dva mozkomory, kteří se k ní a Harrymu blíží. Harry proti nim vyšle patrona a chytá zlatonku. Podivné Harryho patron je jelen. No nic, když se podívám dolů, tak jsem vzteky bez sebe. Nebyli to mozkomorové, ale Malfoy, Kreb, Goyle a Flint. To bude průšvih, to bude. Co když nám nedovolí příští zápas hrát.

Jdu k nim dolů, to už se ale blíží i McGonagallová. ,,To byl ale zavrženíhodný trik!“ křičela. ,,Podlý a zbabělý pokus vyřadit z boje Nebelvírského chytače! Ukládám vám čtyřem školní trest a odebírám Zmiozelu padesát bodů.A buďte si jisti, že se váš tým bez vás bude muset obejít na famfrpálovém zápase.“

,,No super. Draco, co tě to popadlo??“ křičím na něj. ,,Promiň já no, ale je to Potter, já no víš….“ Koktá. ,,Profesorka McGonagallová měla pravdu, podlý a zbabělý pokus Harryho vyřadit. Mohla, ale upřesnit, že ty sám jsi zbabělec, když se Harryho tak strašně bojíš.“ Řeknu a odcházím. Za mnou se ozývá hlasitý potlesk, z řad studentů Nebelvíru.

Toto Dracovi nikdy nezapomenu.

Jednu výhodu to ale má, budu chytat já.

WHO AM I? Harry PotterWhere stories live. Discover now