jede se domů

4.4K 289 38
                                    

tak poslední část je tady, nejdříve chci poděkovat všem, kdo tuto knihu četli, moc to pro mě znamená a doufám ,že se aspoň části z vás líbila

Ráno se probouzím v sedm a uvědomuji si, že ještě nemám vůbec nic sbaleno. Vytahuji kufr, který ležel celou dobu pod mojí postelí a začínám do něj skládat věci. Nejdříve všechny knížky a teprve pak oblečení. Když už mám konečně sbaleno, tak je půl desáté. Přesně za dvě hodiny a půl vyjíždí vlak na nádraží King’sCross v Londýně. Běžím na snídani. Velká síň je plná ukecaných studentů. Ani se nedivým když se teď dva měsíce neuvidíme. Popadám dva loupáky a letos se jdu naposledy projít k jezeru.

Asi jsem tu strávila mnoho času, protože za mnou přibíhá Draco a říká, že je za čvrt hodiny 12. A jéje. Pomyslím si a bleskurychle vyskočím na nohy. ,,Musím zajít pro Merlinku.“řeknu mu a vybíhám k sovinci. ,,Klid“říká Draco,,Ta už je dávno ve vlaku, vlastně tam jsou už všichni a tak mě překvapilo, že se mnou nejsi v kupé, máme ho jen pro sebe.“

Za pět minut vyjíždí vlak a my konečně nastupujeme, sedím s Drackem v kupé, které je úplně v zadu.

,,Já málem zapomněl.“řekne a podá mi dopis, je od táty. Stojí tam, že nemám přejít přes přepážku, že mě tam počká a pak se přemístíme domů. No, přemístíme, to se mu řekne, ten to určitě dělal nejméně 100krát.

Vlak se dává pomalu do pohybu. Jedeme domů.

Po dlouhé chvíli mlčení se mě Draco zeptá, jestli s ním teda pojedu na to mistrovství ve famfrpálu. Říkám, že ano a on se rozzáří jako sluníčko. Po tak patnácti minutách přichází paní, co prodává jídlo. ,,Dáte si něco na zub milánkové?“zeptá se nás milým hlasem. Jen zakývu hlavou v nesouhlas, ale Draco si kupuje dýňové paštičky.,,Chceš jednu,“zeptá se mě. ,,No, když jsem ji posledně měla, tak na mě zaútočil mozkomor, takže raději ne.“řeknu a usměju se na něj.

,,Takže, naši si myslí, že by jsme tě mohli vyzvednout u tebe a pak se tam přenášečem dostat, myslím na mistrovství světa.“říká Draco, než ale stihnu odpovědět ještě říká:,,Vlastně to si můžeme v létě napsat, že?“,,No jo, raději se domluvíme podle situace.“řeknu a přikývnu. ,,Nechtěla by jsi se, až si budeš kupovat učebnice v Příčné ulici, sejít a zajít si třeba na polívku?“ptá se ještě. ,,No dobře já ti napíšu, kdy tam pojedu.“řeknu mu a usměju se na něj.

,,Za chvíli tam budeme“řekne Draco, který se kouká z okna. ,,Takže mi napíšeš viď? Nemusíš jenom kvůli tomu mistrovství, klidně jen tak, ale domluvíme se, že ti prvně napíšu já, jo?“ptá se mě. ,,Jasnačka.“řeknu. Vlak zpomaluje a my vjíždíme na nádraží King’s Croos.

Společně z Drackem vystupuji a jdu si pro kufr a Merlinku. ,,Jdeš?“zeptá se Draco a ukáže na přepážku. ,,Ne, promiň, mám tu počkat na tátu.“ Řeknu smutně. ,,Nebude ti vadit, když tu s tebou taky chvíli počkám, naši by tu měli být za chvíli, alespoň tě představím.“zeptá se mě. ,,Ovšemže by mi to nevadilo.“řeknu a spolu s ním si sednu na lavičku. Asi tak deset minut si povídáme, když uslyším něco jako prásknutí. Otočím se a spatřím tam muže a ženu, nejspíše to jsou Drackovi rodiče.

,,Ahoj.“řekne Draco rodičům a vede je ke mně. Postavím se a zdravím je. ,,Mami, tati toto je Mia Clouenová Snapeová.“řekne jim a mrkne na mě. Vtom jeho otec řekne:,,Snapeová? Netušil jsem, že má Severus dceru. Nicméně mne velice těší. Jmenuji se Lucius Malfoy a toto je má žena Narcissa.“ ,,Můžeš mi říkat Sissy, je to kratší.“řekne a mrkne na mě. ,,Těší mě,“řeknu,,a no víte, já se dozvěděla že je táta můj táta až letos.“ ,,Ach to mě mrzí.“řekne Sissy. ,,No nic, musíme jít, tak nashle o prázdninách Mio.“ Řekne a chystá se k odchodu.

Ozve se další hlasitá rána. Otočím se, stejně jako Malfoyovy a spatřím tam tátu. ,,Dobrý den.“pozdraví zdvořile. ,,Dobrý Severusi. Máš moc pěknou dcerku.“řekne Sissy. ,,Ano, je naprosto úžasná, mohli by, jsme už laskavě jít, mám docela hlad a dal bych si oběd.“řekne Lucius Malfoy. ,,Jistě už. Tak nashle o prázdninách, vás by jsme také rádi vyděli.“řekne Sissy směrem k tátovi. ,,Ještě si to rozmyslím.“řekne na to. ,,Tak ahoj.“zakřičí Draco, ještě než se přemístí.

,,Připravena?“zeptá se táta. Jen přikývnu a chytnu se ho za ruku. Vtom nám nádraží King’s Croos zmizí z dohledu a ocitáme se před poměrně velkým  rodiným domkem. ,,Vítej doma.“řekne táta a usměje se. ,,Díky.“řeknu mu a ruku v ruce vejdeme do domu. Vydám se do svého pokoje, který zaujímá, jedno ze tří pater. Je obrovský. Vše je tak jak jsem si představovala a ještě tu přibil malý kumbálek a koupelna. Jdu se podívat do kumbálku a zjišťuji, že je tu koště, nimbus dvatisícejedna. ,,Páni.“vydechnu. ,,Ať se ti tady líbí.“ozve se za mnou. Otáčím se a objímám tátu. Ten řekne, že jde připravit oběd a odchází, jakmile mám vybaleno, tak si sednu na postel, na které je smaragdově zelená deka. Teď už bude vše jen lepší, řeknu si vduchu.

the end

další díl Why me? jsem už začala psát, takže s chutí do toho, jestli se vám ovšem chce ;)

tak zatím -Pája-

WHO AM I? Harry PotterWhere stories live. Discover now