12. - Nový Avenger

3.6K 163 31
                                    

Druhý den Avengers odjeli do Sokovie a já zůstala v Avengers Tower sama. Nevěděla jsem, co mám dělat, tak jsem si udělala oběd a pustila si u toho televizi. Snad tam budou nějaké zprávy ze Sokovie...

"Slečno Emily, je snad něco, s čím bych mohl pomoci?" zeptal se Jarvis, ač asi věděl, že je to zbytečné. 

Smutně jsem se pousmála. "Jsi mi schopný nějak přehrát záběry, které se nyní v Sokovii dějí? Protože pokud ne, pak mi nejsi schopný nijak pomoci," zabručela jsem a vypnula sporák. Maso jsem přendala na talíř a přidala k němu i uvařené brambory. Talíř jsem si vzala a posadila se na gauč k televizi. 

"Sice bych neměl, ale toho schopný jsem, slečno. Ovšem...nebylo by lepší, abyste to neviděla? Přeci jen...oba víme, jaké máte sklony Vy a Váš otec. A nejsem si jistý, že kdyby jste se tam objevila, zda byste jim pomohla, slečno," řekl Jarvis. 

Kousla jsem se do rtu. Měl pravdu. Chtěla jsem to vědět proto, abych zjistila, zda nepotřebují pomoc. Bylo by to nebezpečné a porušila bych sliby, které jsem Pietrovi a Tonymu dala, ale...mohla bych jim nějak pomoct. "Fajn. Půjdu do svého pokoje si číst. Kdyby přišla nějaká zpráva, dej mi vědět," řekla jsem, snědla oběd, uklidila nádobí do myčky, vypnula televizi a odešla do pokoje, kde jsem si vytáhla Hru o Trůny. 

"Jistě, slečno," přitakal Jarvis a už zmlkl. 

Oddechla jsem si a lehla si s knížkou na postel. Četla jsem jí dlouho, dokud mě to neukolébalo ke spánku. 

° 

Když jsem se probudila, uslyšela jsem nějaký hluk. Něco jako výstřel z pistole. Prudce jsem se vymrštila z postele a rozeběhla se do obýváku. "Jarvisi?! Co to bylo?!" zeptala jsem se a nechala svoje schopnosti, aby proudily ven pomocí modrofialové mlhy, který vycházela z mých prstů. 

"Slečno, máte tu návštěvu," oznámil Jarvis, ale poté už nic jiného neřekl. 

Odfrkla jsem si a vydala se do Tonyho dílny, odkud se hluk ozýval. 

"PIETRO!" vykřikl něčí ženský hlas. Wanda. 

"Copak? Ty jsi to nečekal?" zeptal se něčí hlas, který jsem poznala. Clint.

Rozeběhla jsem se tam a našla jsem je tam všechny

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Rozeběhla jsem se tam a našla jsem je tam všechny. Thora, Tonyho, Steva, Wandu a Bruce. Ale Clinta, Nat a Pietra jsem nikde neviděla. 

Když jsem vrazila do dílny, všichni se na mě otočili a usmáli se. 

"Tady jsi. Jestli jsme tě vzbudili, tak to se omlouvám, ale trochu jsme se nepohodli," řekl Tony. 

"Kde je Clint, Nat a Pietro?" zeptala jsem se místo odpovědi a těkala pohledem všude kolem sebe. 

"My jsme tady, Emily!" ozval se Clintův hlas pode mnou. 

Protočila jsem očima a rozeběhla jsem se tam. Našla jsem Clinta, jak drží na zemi, plné skleněných střepů, Pietra, který se nemůže ani hnout. "Nech ho jít, Clinte! On je s námi, to všechno byla jen mise, kterou jim dal Fury," vyjekla jsem. 

Monster? No, Stark. (Avengers CZ)✔Where stories live. Discover now