29. - Loki podruhé.

1.9K 116 20
                                    

Pomalu jsem otevřela oči. Jediné, co si pamatuju, je to, jak mě někdo vzal do náručí a odnesl mě. Nevím kdo, nevím nic. 

Zvedla jsem se do sedu a rozhlédla se kolem. Byla tma, takže jsem nahmatala lampičku a rozsvítila jí. Světlo osvětlilo pokoj, který byl poměrně jednoduše zařízený. Jednolůžková postel, na které nyní ležím, nějaký ten psací stůl se židlí, okno, které bylo překryto těžkými závěsy. A hlavně velká komoda, která byla tmavě hnědá. 

Vstala jsem z postele, přešla k oknu a vyhlédla ven. Pohled, který se mi naskytl, mě překvapil. Viděla jsem přímo na Central park, který byl osvícený pouličními lampami. Podívala jsem se na pouliční hodiny a zjistila, že je něco kolem půl čtvrté ráno. 

Kousla jsem se do rtu a zavřela oči, abych zjistila, kdo je se mnou v bytě. A jaké bylo překvapení, když to byla Nat s Clintem. 

Rychle jsem přiběhla ke dveřím, které jsem chtěla otevřít, ale nešlo to. Zacloumala jsem s nimi, ale nepohnuly se. Prudce jsem se otočila a opřela se zády o dveře. Musím pryč! Tony si bude dělat starosti...i když. Pokud jsou tu ti dva, mohl by to vědět, že jsem u nich. 

Po chvíli jsem si všimla jakéhosi papírku, který ležel na stole. Přešla jsem ke stolu a rozložila ho. Na papírku bylo, Natashiným rukopisem napsáno několik vět. 

Milá Emily,

celé odpoledne jsme tě hledali, až tě Clint našel v Central parku pod stromem. Odnesl tě sem, aby sis odpočinula. Všichni víme, co se mezi tebou a Pietrem stalo. Necháme tě v klidu, ale dveře odemkneme až ráno, abychom měli jistotu, že přes noc neutečeš. 

xoxox Natasha

Kousla jsem se do rtu, když mi došlo, jaký strach museli mít. Přeci jen jsem Stevovi řekla, že se jdu jen projít a byla jsem pryč několik hodin. 

Lehla jsem si zpátky do postele a snažila usnout, ale už to nešlo. Do hlavy se mi opět vkradly myšlenky na Pietra, takže se mi po tvářích zase začaly kutálet slzy. 

Objala jsem polštář a nechala slzy, aby se do něj vsakovaly. A přece se stalo, že jsem usnula. 

° 

Stála jsem na vysokých schodech. Na sobě jsem měla nádherné šaty. Byly modré a zapínání měly na zádech. Samozřejmě bez ramínek. Na nohou jsem měla vysoké páskové bílé boty na jehlovém podpatku. K tomu nádherné modré doplňky a lesklé stříbrné psaníčko. Vlasy jsem měla jen navlněné a makeup udělaný do modré barvy s nude rtěnkou. 

Rozhlédla jsem se kolem sebe

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Rozhlédla jsem se kolem sebe. Všude byli lidé, kteří na sobě měli nádherné šaty a hlavně na obličejích masky. 

"Dámy a pánové, dovolte mi představit slečnu Emily Stark," řekl vznešeně nějaký hlas. 

Monster? No, Stark. (Avengers CZ)✔Where stories live. Discover now