41. - Zajatci.

1.6K 95 10
                                    

Tony's pov. 

Otevřel jsem oči a zasyčel, když mě rozbolela hlava. "C-co se stalo?" zeptal jsem se trochu malátně a pokusil se zorientovat. 

"Tony? Jsi už vzhůru?!" ozval se zprava něčí hlas. Byl ženský a zněl vyděšeně. 

Zamrkal jsem a posadil se. "Wando? Jsi to ty?" zeptal jsem se. 

"Tak ráda tě slyším, Tony. Sam a Clint už se taky probrali a Pietra někam odvedli. Bála jsem se, že ti udělali něco horšího," řekla a úlevně si vydechla. 

Rozhlédl jsem se kolem sebe. Byl jsem v cele, kde byla jen postel. Přímo přede mnou byla průhledná stěna, která zřejmě byla poháněná silovým polem. "Co se vlastně stalo? Mám okno," zabručel jsem a zvedl se na nohy, abych se prošel. 

"Zaútočili jsme na tu základnu, ale bylo jich víc, než jsme čekali. Odstřihli nás od sebe. Já a Clint jsme byli mezi prvníma. Pak asi Wanda a tebe s Pietrem si nechali naposledy. Je mi to divné, proč nás unesli?" řekl Sam, jehož hlas se ozval zleva. 

Zamračil jsem se a promnul si bradu. "To nevím. Žádnou cenu pro ně nemáme. A nemáme ani nic, co by chtěli," přemýšlel jsem nahlas. 

"Máš pravdu, Tony. Ani mně to nedává žádný smysl," přitakal Clint, který byl zřejmě v cele vedle té Wandiny. 

Pochodoval jsem po cele sem a tam a uvažoval nad záměrem, který by Hydra mohla mít. Bylo jich hned několik, jeden horší než druhý. 

Po několika minutách, možná hodině, se otevřely dveře od věznice a dovnitř vešli dva týpci, co mezi sebou vláčeli bezvládného Pietra. 

"Pietro!" zaječela Wanda a, podle zvuku, praštila do silového pole. 

Pohlédl jsem na jeho strážce a zamračil se. "Co jste mu udělali?!" vyštěkl jsem rozzuřeně. Cítil jsem vůči němu jakýsi ochranářský pud. Možná to bylo způsobeno tím, že si s ním začala moje dcera. 

"Neměl byste se tak rozčilovat, pane Starku. Přeci jen, Vás to čeká během několika hodiny," řekl muž, který hned poté vešel do věznice. Měl tak světlé vlasy, až bych si myslel, že ho někdo strčil do peroxidu. 

Ušklíbl jsem se. "Tebe asi máchali v peroxidu, co?" řekl jsem provokativně. 

Muž se lehce zamračil, ale pak se samolibě ušklíbl. "Až zjistíte, co pro Vás máme připraveno, Starku," řekl a jeho tón se mi nelíbil. Říkal to tak jistě, až mě to děsilo. 

"Tak o tom pochybuju, peroxide," ušklíbl jsem se arogantně, abych nepůsobil jako slaboch. 

Peroxid luskl prsty a ti dva týpci hodili Pietrem o zem. "Jeho to zlomilo, uvidíme, zda se totéž stane tobě, Starku," řekl a jeho poskoci poté Pietra odnesli do jeho cely, která byla vedle Samovy. 

Škubl jsem sebou a založil ruce na prsou. "Pochybuju o tom, že mě zlomí totéž," řekl jsem, ale bál jsem se. O Pietra...pokud ho dokázali zlomit, jaké eso mají v rukávu? 

Peroxid se jen škodolibě zasmál a odešel, společně se svými poskoky. 

Jakmile se za nimi zavřely dveře, klesl jsem na kolena a prudce praštil do silového pole. "Máte nějaké nápady, jak ho mohli zlomit?" zeptal jsem se ostatních.

"Já bych jeden měl," ozval se opatrně Clint, ale zdálo se, jakoby to nechtěl říct nahlas. 

"Tak povídej," vybídl ho Sam nedočkavě. 

Hawkeye si povzdechl. "Přemýšlejte. Hydra dva měsíce neútočila, ale pak odhalila jednu svojí pozici. Nick poslal hlavně Pietra a tebe, Tony. Nechci ho nijak obviňovat, ale nepřijde vám divné, že Emily je odstřižená od dvou lidí, na kterých jí záleží nejvíc? Možná je to jen moje domněnka, ale zdá se mi to jako nejlogičtější řešení," řekl zamyšleně. 

Monster? No, Stark. (Avengers CZ)✔Where stories live. Discover now