16. - Dokonalá snídaně.

2.9K 147 31
                                    

Druhý den ráno jsem se probudila ve svém pokoji, ale Pietro u mě nebyl. Opatrně jsem se zvedla, přehodila přes sebe župan a sešla do obýváku. Tam jsem našla úplně všechny včerejší hosty oslavy, včetně oslavenců. 

Wanda ležela v Clintově náručí a musím uznat, že vypadali roztomile. Tonyho objímal Vision a sám Tony objímal Rogerse. Thor zase objímal Nat a na Thorově hrudi si ustlal Pietro. 

Rychle jsem si vzala svůj mobil a udělala několik povedených fotek, které jsem se rozhodla si nechat na památku. Pak jsem přešla do kuchyně a rozhodla se, že jim připravím snídani. 

Nahlédla jsem do lednice a rozhodla se, že udělám palačinky. Připravila jsem si všechny ingredience a smíchala těsto. Poté jsem na pánvi rozpálila trošku oleje a nechala palačinky smažit. Zatímco mi Friday kontrolovala palačinky, vytáhla jsem marmeládu, nutellu, čerstvé jahody, banány a různé ovoce, aby měli na výběr. 

"Slečno Emily, měla byste ty palačinky obrátit," řekla Friday a já rychle přiběhla k plotně, abych palačinky obrátila.

"Díky, Friday," poděkovala jsem jí a pak z lednice vytáhla tři druhy džusů. Pomerančový, jablečný a multivitamínový. Udělala jsem dva druhy kávy, jednu rozpustnou do větší konve a do té menší zase turka. Poté jsem ještě udělala dva čaje, zelený a černý. 

Pak jsem znovu přešla k plotně a dodělala všechny zbývající palačinky. A že jich bylo! Palačinky se vešly na tři velké masové talíře, takže jsem je přinesla na stůl v obýváku stejně jako ostatní věci, které jsem měla připravené. 

Poté jsem ještě vyndala devět dezertních talířů a dala je na sebe na konferenční stolek. Poté ještě nějaké ty nože na namazání si palačinek a vidličky na napichování ovoce. 

Když bylo vše dokonale připravené, rozhodla jsem se ty nalitý paka vzbudit. První jsem přešla k Pietrovi a jemně s ním zatřásla. "Zlato? Vstávej, máte tu snídani," zašeptala jsem. 

Pietro jen mávl rukou. "Až za hodinu, mami," zamumlal a spal dál. 

Protočila jsem očima a povzdechla si. "Friday, vzbuď je, prosím," požádala jsem jí a zakryla si rychle uši, když Friday zapnula sirénu. 

Při zvuku všichni nadskočili a vzbudili se. 

"C-co se to děje?"

"Friday, vypni to nebo tě rozmontuju!" pohrozil Tony.

"Ale něco tady libově voní," řekl Clint, ale když si všiml, koho má v náručí, tak zrudl a oba od sebe odskočili. 

Pak se jejich zraky upřely na mě. Svíjela jsem se smíchy nad jejich vražednými pohledy. 

"Na mě nekoukejte, nechtěli jste vstávat. Pokud hned nevstanete, vystydne vám snídaně," oznámila jsem jim s rukama zvednutýma v gestu míru. 

"Emily udělala snídani!" vykřikla Nat a jako první se prohrabala k palačinkám. Jejího příkladu následovali i ostatní a nabrali si jídlo.

Spokojeně jsem je pozorovala. Byla jsem ráda, že se aspoň nezlobí za ten agresivní budíček, který byl vážně až moc agresivní. Hold Friday není Jarvis. 

"Nevím, jak je to možné, ale cokoliv ty uvaříš, je to dokonalé," pochvaloval si Clint, když spolkl sousto, které měl v ústech. 

"Díky," usmála jsem se na něj a nalila si pomerančový džus, abych nějak spláchla podivnou pachuť, která se mi vytvořila v puse. 

Když dojedli, chtěla jsem jít sklidit nádobí, ale to mě zastavil Pietro. 

"Ani náhodou, ty si sedni, uklidím to," řekl a jasným gestem ukázal na gauč.

Monster? No, Stark. (Avengers CZ)✔Where stories live. Discover now