2-Gizemli Kafe

2.7K 196 87
                                    

3 yıl önce...

''Günaydın annelerin en güzeli ve günaydın babaların birtanesi.Ben çıkıyorum.''

''Günaydın kızım.Nereye gidiyorsun daha kahvaltı etmedik?''

''Babacım çok geç kaldım zaten. Okulda bir şeyler atıştırırım.Sizi seviyorum'' diyerek ikisininde yanaklarına öpücüklerimi kondurdum.Kendimi çok garip hissettim bir an.Nedenini bilmiyorum ama onlara sarılma gereği duydum.Kollarımı açıp ikisinede sarıldım.

...

Okul sonunda bitmişti.Evim okula yakın olduğu için yürüyerek gidiyordum.Eve geldiğimde kapıyı çaldım ama açan olmadı.Nereye gitmişlerdi acaba? Tekrar çaldım kapıyı.Sonra aklıma anahraım geldi.Çantamın ön fermuarını açıp anahtarı çıkardım.Kapıya taktım ve anahtarı çevirdim.

''Annee... Ben geldiiim...''

Neredeler bunlar böyle? Bana haber vermeden ortadan kaybolmazlardı.Yatak odasına doğru ilerledim.Kapıyı ittirmemle olduğum yerde dondum kaldım.Yerde kanlar içinde yatan anne ve babamı gördüğümde kendime gelemedim.Nefes bile alamıyordum.Kalbimdeki acı nefes almamı engelliyordu.Kabus muydu yoksa? Ama neden bu kadar acı çekiyordum?

Onlara doğru bir adım attım ve eğilerek nefes alıp almadıklarını kontrol ettim ve ikiside nefes almıyordu. Bir çığlık attım ve hıçkırarak ağlamaya başladım.

...

Uyandığımda dün gece koltukta uyuyakaldığımı farkettim.Her yerim tutulmuştu.Gece o kadar çok ağlamıştım ki nasıl uyuduğumu bile hatırlamıyordum.

Kabus gibi bir geceydi derhal toparlanıp kendime gelmeliydim.Dün gece ev sahibine söylediklerim aklıma geldi.1 hafta demiştim.Saate bakmamla ayağa fırladım.Zaman kaybedemezdim.Hemen duşa girdim ve sonra hazırlanmaya başladım.

Üzerime mavi ince bir kazak geçirip kot pantolonumu giydim.Saçlarımı dağınık bir şekilde toplayıp çantamı aldığım gibi kapıdan çıktım.

Düşüncelere dalarak yürümeye başladım.Bu kısa sürede nasıl iş bulacak ve kirayı ödeyecektim?Neredeyse çalışmadığım iş kalmamıştı.Ama hepsinde bir sorun çıktı ve ayrılmak zorunda kalmıştım.Ya iftira yiyor,ya kadınların kıskançlıklarına maruz kalıyor ya da sakarlığımdan dolayı sorun çıkıyordu.
Ancak en son çalıştığım işte tacize uğramamla daha fazla dayanamayıp işten ayrılmıştım.Ve pislik adam hangi işe girecek olsam öğrenip işlerime engel oluyordu.Bu yüzden 3 aydır kirayı ödeyememiştim.Tacizler başıma ilk defa gelmiyordu ama artık dayanamıyordum.

Yürürken yanından geçtiğim bütün dükkanları inceliyordum.Gözüme karşı caddedeki kafe takıldı.Hemen karşıya geçtim ve kafenin kapısında ''Bizimle çalışmak ister misiniz?'' yazdığını gördüm.

Kapıyı ittirerek içeri girdim.Çok sessiz ve huzur verici bir kafeye benziyordu.Duvarlarda sıra sıra tablolar vardı.Pudra rengi sevimli koltuklar,ahşap masaların üzerindeki pastel tonlarda örtüler ve üstünde minik saksılar duruyordu.Köşede bir piyano vardı.Burası insana gerçekten huzur veriyordu.

Etrafa bakındığımda 3 kişinin çalıştığını ve kasada bir çocuk gördüm.Sarı kıvırcık saçlı sevimli bir çocuktu.Ona doğru yürümeye başladım.Kasanın önüne geldiğimde,

''Evet'' dedim kendimden emin bir şekilde.

''Anlamadım'' dedi şaşkınlığı yüzünden belliydi.

KİMSİN SEN?Where stories live. Discover now