Kapitel 12

2.6K 41 13
                                    

Jag sitter på min säng i ett hav av papper böcker och min dator. Helt fokuserad på skolarbetet.

Efter fyra dagar känns det som om jag inte gjort annat i mitt liv än att plugga, och jag älskar det! Det är så roligt att få läsa om något som man verkligen brinner för.

När jag är mitt uppe i att markera viktiga kapitel plingar det till på datorn och ser att min chattruta på Facebook blinkar.

Erik Svensson>
Erik: Hej! Vad gör du?

Du: Tjena, pluggar! Själv?

Erik: Samma! Visst kommer du imorgon? Snälla! Behöver en vän!

Du: Inte bestämt mig än...

Erik: Snälla! Bönar och ber!

Du: Okej, kanske... men var ska vi vara?

Erik: En polare till mig ska ha förfest, sen drar vi väl vidare. Tror att själv festen är i ett av studenthusen.

Du: Då har du ju en polare där!!

Erik: Haha! Behöver min nyaste bästa vän, kom igen nu! Snälla!

Du: Jaja, för att du ber så snällt! Ska fortsätta plugga nu, ses imorgon!

Erik: Perfekt! Ses!

Jag hade inte tänk gå på festen men vad ska man göra? Erik är min första vän här om man inte räknar med Elin och Saga. Så jag vill inte svika honom det första jag gör.

Med en djup suck börjar jag plocka ihop mina papper och funderar vad jag ska ha på mig på festen, som är imorgon.

Jag har hunnit packa upp dom flesta av mina kläder men jag har ingen direkt koll på var mina, ja, mina lite mer festligare kläder är. Jag hade inte tänk festa så mycket men de är klart, det hör väl till studentlivet och en möjlighet att lära känna fler.

Jag reser mig upp ur sängen och går fram till klädkammaren. Något borde jag väl kunna hitta, det är ju en vanlig fest och inte nobelfesten. Jag kanske till och med kan ha ett par jeans och ett linne, med några snygga örhängen till. Det får bli bra!

Om jag åker in till stan direkt efter skolan hinner jag på Systembolaget innan jag måste göra mig iordning och åka ut till campus igen.

Det blir säkert kul när jag väl är där men just nu känns det bara jobbigt. Vad ska jag ens dricka? Jag har ju ingen aning om vad det är för människor vi ska till. Jag får helt enkelt höra med Erik imorgon.

Jag klär av mig och kryper ner i sängen igen. Tiden har rusat iväg och klockan visar 23.37.

Jag släcker lampan jag har vid sängen och lägger mig ner. Jag känner hur trött jag är när huvudet landar på kudden. Det har varit en intensiv förstavecka och det har aldrig känts bättre.

~

Jag skyndar mig genom korridoren till dagens sista lektion. En hel vecka har passerat och nu längtar jag till helgen. Visst, jag lär få plugga då med men jag slipper stiga upp så tidigt.

Jag kommer in till salen och blickar ut över alla som redan sitter där. Jag fastnar vid Erik och går fram mot honom.

"Hej, jösses, jag trodde att jag skulle komma försent." säger jag och andas ut när jag sätter mig på platsen bredvid honom.

Drömmar eller verklighetWhere stories live. Discover now