Kapitel 80

1.7K 35 0
                                    

"Alltså älskade Erik, hur fick du plats med så mycket saker på den här lilla ytan?" frågar jag och skrattar till när jag sätter mig på hans säng i studentrummet.

"Jag är effektiv, eller så ja, det är väl därför rummet har känts extra litet. Du förstår inte hur skönt det ska bli att få komma härifrån."

"Jag gillar Elin men gud, det kunde inte ha blivit bättre än såhär, jag är så glad att du ska flytta in. Du, jag och Saga kommer att få det så sjukt bra!"

"Ja, det tror jag verkligen, men jag börjar vara klar, ska vi bära ner allt till bilen och åka, jag vill bara bort från den här skiten så fort som möjligt." säger han och tittar sig omkring i rummet.

"Absolut, vi drar."

När bilen är packad sätter vi oss och andas ut en lättnads suck, det här är så grymt, tänk att vi nu ska bo ihop! Nog för att Erik ändå är hos oss större delen av tiden men nu kommer han alltid att vara där, vilket känns helt underbart.

"Du, jag tänkte vi skulle göra en gomiddag ikväll, till och med kanske öppna en vinflaska och fira." säger jag och vänder blicken mot Erik som skickligt manövrerar bilen längs med den trafikerade vägen.

"Det låter som en bra plan, och med "vi" menar du att jag ska laga en gomiddag." säger han och flinar.

"Lika bra att du vänjer dig, det är du som får laga mat från och med nu, jag tvättar, det var det vi kom överens om." säger jag och skrattar till.

"Det låter bra, men visst är Saga hemma? Eller kom hon ens hem igår?"

"Nope..." säger jag och flinar och skrattar åt Eriks roade min.

"Hon var då inte hemma i morse iallafall så hon hade nog en lyckad kväll." fortsätter jag.

"Härligt! Snyggt jobbat Saga, men jag hoppas att hon kommer hem till middag iallafall, nu när det blir gomiddag och allt."

"Jo men det tror jag, det är ju söndag så då lär hon bara vara hemma gissar jag, det brukar hon vara."

"Jobbar Adrian idag? Han kanske också vill komma och äta."

"Jag kan höra med honom, jag har inte pratat med honom något idag, han for rätt tidigt i morse." säger jag och tar upp min mobil.

Till Adrian:
Hej! Vi flyttar Eriks sista saker nu och vi tänkte göra en gomiddag ikväll för att fira, kan du komma? Puss!

Jag lägger ner mobilen igen och tittar ut genom fönstret. Jag tänker fortfarande på igår, grubblar över vad som egentligen hände, för något hände...

När vi gick hem var han mer tyst än vanligt, väldigt spänd, nästan reserverad och när vi väl var hemma sa han att han var trött så han ville bara gå och lägga sig. Visst, man behöver inte ha sex varje vaken stund man är tillsammans men ändå, hans beteende tidigare under kvällen talade för att han var kåt, precis som jag... men efter det där telefonsamtalet...

"Vad tänker du på?" frågar Erik och avbryter mina tankar.

"På Adrian, någon ringde honom igår när vi var på restaurangen och efter det var han jättekonstig, du vet typ tyst, lite spänd och han ville inte ha sex när vi kom hem. Plus, han har inte svarat på mitt sms, det brukar han göra inom några sekunder."

"Sa han var det handlade om?"

"Han sa att det var ett problem på baren igår men jag känner honom, jag vet att han ljög, jag såg det på honom, jag vet bara inte varför... kanske för att Saga och Marco var där men sedan när jag frågade honom igen sa han att allt var lugnt så jag pressade honom inte mer efter det."

Drömmar eller verklighetWhere stories live. Discover now