Gândire în stil "șah-mat".

7 2 1
                                    

Mi-am dat seama că viața nu este altceva decât un joc de șah. În care fiecare mișcare trebuie să fie bine gândită, o greșeală din neatenție poate avea urmări grave. Dar oricât de bune ne-ar fi mișcările, tot vom fi dați afară de pe "tablă". Așa cum la sfârșitul fiecărui joc, toți pionii, și câștigători și pierzători, sunt închiși în cutie. Uitându-se cine a învins pe cine. Așa suntem și noi, ființele raționale, oricât de mult ne-am strădui să câștigăm o luptă, tot pierdem în fața morții, ajungând sub acelaș pămãnt cu pierzătorii. Dar care e diferența dintre învingători și învinși? Învingătorii rămân  în memoria celor care încă  sunt în viață, a căror strategii le sunt înbunătățite, ducând la noi victorii.
Nu este atât de ușor să le dăm "șah-mat" dușmanilor, uneori ne rănim în propriile arme, dar fiecare rană aduce cu sine putere, chiar dacă poate nu o simțim.
Să fugi nu e o alegere, chiar dacă la disperare poate părea una. Luptă cât poți, iar când nu vei mai putea, uită-te în jurul tău, vei observa mii de "pioni" ce simt aceeași disperare ca și tine, alătură-te lor. Durerea nu se va ameliora, dar puterea și voința ta va crește, știind măcar că la greu veți cădea și vă veți ridica împreună. Fiindcă indiferent de culoare, formă și mărime, aveți ceva în comun, depinde de voi să aflați ce.

Gândurile unui Suflet Anonim.Where stories live. Discover now