YİNE

399 23 3
                                    

Sınıfa girdiğim de gözlerim Jessie'yi aradı. Ama bulamamıştım. Tahmin etmiştim. Büyük ihtimalle uyanamamıştı. Dün akşam Fred zorla onu eve bırakmıştı. Ben de gizlice eve girip yatağıma yatmıştım. Sabah babamları görmediğim için sevinmiştim. Birde onunla yüz yüze gelemezdim. Kesin öterdim bülbül gibi. Ya da garip garip davranırdım ve anlardı.

Sırama oturduğumda derin bir nefes alıp başımı ovdum. Bayan Malton'u beklerken yanımda birinin dikildiğini fark edip başımı kaldırıdım. Diana'yı görünce sıkıntıyla üfledim.

Diana ayağını vurup inadına beni rahatsız ediyordu. ''Arkadaşın nerede Alexis?''

Jessie'yi sorduğunu tabi ki anlamıştım. Kaşlarımı çatıp yüzünü süzdüm. ''Sana ne Diana.''

Diana sinirle nefesini dışarıya verdiğinde beni sinirlendirecek bir şey söyleyeceğini anlamıştım. ''Kim bilir kimin altıdan çıkamadı? Benim arkadaşım olsaydın böyle ter...''

Sözünü bitirmesini izin vermeden ayağa kalkıp kasılmış vücuduma aldırmamaya çalıştım. ''Kendin ile karıştırma Diana.''

Diana'nın yüzü sinirden kızarırken sınıftaki herkesin bizi izlediğini farkındaydım. ''O yüzden dün Jason'la sarmaş dolaştı. Jessie tam bir sürtük ve sen bunu göremeyecek kadar kör...''

Daha fazla dayanamayarak Diana'nın suratına yumruk attım. Bunu beklemediği ve acıdan dolayı sendeledi. Toparlanmasına izin vermeyerek karın boşluğuna dizim ile vurdum. 

Diana acı içinde çığlık atarken hiçbir şey umrumda değildi. Öfke bütün bedenimi ele geçirmiş ve beni kontrol etemey başlamıştı.

Diana'nın birkaç kız arkadaşı bana doğru geldiğini görünce yumruk atmayı kesip öfkeli gözlerimi onlara çevirdim. Göz rengimin kırmızıya döndüğünü biliyordum ve köpek dişlerim uzamıştı. Sinirle hırlayınca korkuyla geri çekildiler.

Altımda duran Diana'nın kanayan yüzüne bakıp sadistçe gülümsedim. ''Bir daha arkadaşıma laf edersen seni öldürürüm.''

Tıslamamla korku dolu gözleri beni buldu. ''Ne oluyor burada?''

Arkamdaki Bayan Malton'un sesini duyunca hızla doğrulup gözlerimi kapattım. Sakinleşmeyi başardığımda gözlerimi açıp Bayan Malton'a baktım.

Bayan Malton kaşlarını çatmış bir bana bir de yerde yatan Diana'ya bakıyordu. ''Müdürün odasına gidiyorsun Alexis. Hemen!''

Omuz silkip sınıftan çıkacağım an kapının girişinde Jessie'yi gördüm. Şaşkınca bir bana bir de Diana'ya bakıyordu. Ona en içten gülümsemelerimden birini yollayınca şaşkınca gülümsedi. 

Sınıftan çıkıp boş koridorda ilerlerken sessizliği dinliyordum. Sonunda müdürün odasının bulunduğu koridora geldiğimde derin bir nefes alarak adımlarımı yavaşlattım.

Kapıyı çalacakken içeriden gelen seslerle meşgül olduğunu anladım. Kapının önündeki koltuklardan birine oturup beklemeye başladım. Ayaklarımı yere vurarken ne kadar sıkıldığımı düşündüm. Sesli bir şekilde nefesimi dışarya verip gözlerimi çevremde gezdirdim.

Ayağa kalkıp kapının hemen yanında duran gurur (!) tablosunu incelemeye başladım. Futbol takımı, basketbol takımı, valeybol takımı, satranç takımı... Bir çok takımın kupalarını aldıkları anlar vardı.  Ah, ne gurur ama? Zaten yarı vampir olduğumuz için bu kupaları kazanmak çok kolaydı. 

Kapı açılınca sevinçle gülümsedim. Kapıdan birkaç kişi çıkmıştı. En son çıkan kişi ile bütün gülümsemem soldu. Bu o çocuktu... Dün akşam parti de gördüğüm kişi.

KANLI GÜL (DB 2)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin