398 45 19
                                    







Adımlarımı Desen dersinin olacağı atölyeye doğru yönlendirmiştim. Dilimde dolanan Back To Black şarkısının sözleri adımlarıma uyumlu bir şekilde ilerliyordu. Sırtımdaki çantam kütüphaneden aldığım kitaplardan dolayı adımlarımı ağırlaştırmıştı. Sınıfa girdiğimde içeri güneş doldurmuştu. Gözlerim Renjun'i aramıştı. Yerime doğru ilerlerken görmüştüm onu. Kahverengi saçları gözlerinin önüne düşüyordu. Parlayan gözleri kâğıdında karaladığı çizimine bakıyordu. Çok yetenekli bir çocuktu o. Sürekli gülümser etrafa mutluluk yayardı. Birden kafasını çiziminden kaldırıp bana bakmıştı. O an anlamıştım ki onu düşünürken olduğum yerde dona kalmışım. Gülümsemesi daha da büyüyerek dişlerini gösterdi. Gülümsemesi büyüdükçe gözleri kısılmıştı. Göz kırpmıştı ve ben
olduğum yerde dona kalmıştım. Beni kendime getiren arka masalardan kalemliğini düşüren çocuk olmuştu. Bakışlarım oraya dönmüş olsa da Renjun halen bana bakıyordu, hissediyordum.

Daha fazla rezil olmamak için hızlı adımlarla orta masalara doğru ilerledim. Sırama gelmemle eşyalarımı bırakmam bir olmuştu. Çantamdan çalışma yapabilmek için kalemlerimi ve kitaplarımı çıkarmıştım. Aşağı eğilip resim çantamdan kağıt alır iken arkamda duran birinin gölgesi önüme düşmüştü. Yavaşça ayağa kalkıp Renjun'in sırasına bakmıştım, o orada yoktu.

''Benim kitabım, demek benim dışımda bu okulda Caravaggio ie ilgilenenler var ha?''

Arkama doğru döndüğümde tek kaşını bana kaldırmış olan Renjun'i görmüştüm. Yaptığı her hareket biraz daha kızarmama neden oluyordu. Bizi bölen atölye hocasının içeri geçmesi olmuştu. Hızlıca önümden geçip kendi sırasına geçmişti. Bu kitabın bende olduğunu nerden anlamıştı ki?

Ders başlamıştı ve bizden bir eserin karakalem kopyasını 70x100 yapmamızı istemişlerdi. Kütüphaneden aldığım Caravaggio kitabındaki eserlere göz atar iken telefonumun titremesi ile dikkatim dağılmıştı.

Bilinmeyen Numara: David ve Goliath'ın Başı

Bilinmeyen Numara: Onu yap.

Bilinmeyen Numara: Onu yap

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
•Thanatos• Huang RenjunWhere stories live. Discover now