2

266 12 1
                                    


Na een lange zondag die bestond uit mij en mijn stiefmoeder die elkaar pijn doen wanneer mijn vader niet kijkt, is het maandag. Dank u maangodin. Het alarm blijft maar door gaan en ik gooi de wekker op de grond. Ik stap met veel tegenzin uit mijn krakend bed. De koude eikenhouten vloer laat me even rillen. Ik stap naar de kast die ook van eikenhout is (ja, ik hou van eikenhout) en haal er een zwarte skinny jeans uit, een wit T-shirt met korte mouwen en een V-hals, een Bordeauxrode vest en mijn witte gympen. Ik laat mijn haar gewoon los en kam mijn aardbeiblonde krullen. Ik heb geluk gehad met mijn van nature krullend haar. Die van mij zijn grote krullen die eruitzien alsof ik met een krultang heb gewerkt. Mijn moeder had hard krullend haar dat je niet kon kammen of de haarborstel zat vast. Ik doe nog gauw wat eyeliner en mascara op en keur mezelf goed. Ik kijk op de klok en zie dat ik nog meer dan genoeg tijd over heb. Rustig op mijn gemak stop ik al mijn boeken in mijn rugzak. Ik loop de krakende berkenhouten trap naar beneden en maak extra veel geluid om mijn stiefmoeder te irriteren. Met een grijns smeer ik mijn boterhammen terwijl ik een paar spullen laat vallen. Mijn vader is toch al op zijn werk dus hij heeft er geen last van. Ik hoor haar beledigingen roepen naar me. Ik roep er gauw een paar terug.

Zodra ik klaar ben, stap ik op mijn fiets en vertrek ik naar school. Het waait best wel hard. Ik kom op school aan met warrig haar van de wind. Ik strijk gauw met mijn vingers erdoor zodat het er een beetje acceptabel uitziet en stap de school binnen. Het is niet veel. Gewoon 3 speelplaatsen. 1 voor de eerste en tweedejaars, 1 voor de derde en vierde jaars en 1 voor de vijfde en zesde jaars. Een heerlijke geur bereikt mijn neus. Het is een combinatie van vanille, rozen en natuurlijk wat de meeste vrouwen graag ruiken: chocolade. Ik weet direct wat de geur is omdat mijn oh zo brave en lieve wolf de hele tijd rondhuppeld en mate in mijn hoofd roept.  Ik kom bijna in de verleiding om de geur te volgen. Dan denk ik aan mijn vroegere pack. Nooit meer. Ik ga niet in zijn pack. Over mijn lijk.

Ik draai me om en stap terug op mijn gammele fiets. Ik fiets naar het park. Ik ga op een half kapot bankje zitten vol met graffiti. De geur laat me maar niet met rust. Ik wil meer maar ook weer niet. Mijn wolf wordt rusteloos en probeert de controle te nemen. Ik doe mijn best om haar te negeren maar ze stribbelt wel hard tegen. Nee, stop Mali zeg ik tegen mijn wolf. Ze gromt nee! We moeten mate vinden. Ik zucht en concentreer me zo hard als ik kan. Het zweet parelt op mijn voorhoofd. Ik kan het niet meer lang volhouden. "Gaat het wel?" Vraagt een oude vrouw. Haar spierwit haar krult helemaal en een vage geur van kat en snoep dringen mijn neus binnen. Ik gok een Siamese kat. Oh maangodin laat dit overgaan, alstublieft. Ik probeer om zo normaal mogelijk te lijken. "Ja, gewoon erg warm" lieg ik. Ze knikt maar kijkt nog steeds bezorgd. Na een paar seconden loopt ze toch weg. 

Het is te laat. Mijn zicht begint al scherper te worden. Ik hoor veel meer, ruik veel meer en voel veel meer. 

Plotseling sta ik recht. Met al de wilskracht dat ik nog in mij heb probeer ik terug te zitten maar zonder succes. Ik stap een paar wankelende stappen voor ik tegen iemand aan bots. Ik val bijna op de grond maar een stevige arm houdt me tegen. De geur die ik in het school rook bereikt mijn neusgaten. Is hij me naar hier gevolgd? Hij ruikt zo lekker. Ik schud verwoed mijn hoofd. Nee, niet zo denken Serena. Negeer het en loop door. Ik wil me omdraaien en wegstappen maar een paar jongens van mijn leeftijd houden me tegen. Ik kijk in de ogen van mijn 'mate' en zie dat ze felrood zijn. Oh fijn. Hij is een alpha. Zijn ogen worden langzaam terug hun eigen kleur. Namelijk groen. De prachtigste ogen die ik ooit heb gezien... Wacht wat? Ik knipper een paar keer met mijn ogen. Dat was raar... 

Een van de jongens stapt naar ons toe. Hij heeft ros haar dat alle kanten opsteekt, best wel gespierd en hij heeft grijze ogen. Het lijkt wel alsof er donderwolken in vast zitten. Hij is niet echt knap. Eerder schattig en klungelig. Dat laatste zie je aan hoe hij struikelde over een klein steentje en tegen de ander aanbotste. Hij strijkt zijn kleren recht en schraapt zijn keel. "Hey, leuk je te ontmoeten. Dit is je mate Damon..." "Ik heb geen mate nodig" zeggen Damon en ik tegelijkertijd. We kijken elkaar aan met een ben-je-serieus-blik. Een paar van de jongens lachen geamuseerd en ik kijk ze dodelijk aan. Ze zien me kijken en stoppen direct. Ik pak mijn gsm uit mijn broekzak. Shit. Ik ben te laat voor school. Zonder uitleg loop ik weg voor ze er erg in hebben. Mijn vader gaat me vermoorden...


_______________________________________________________________________________

Oké, ik upload dit hoofdstuk zo snel omdat een vriendin van mij erom smeekte...looking at you 



Unwanted Mates Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu