Bölüm 32

164 21 0
                                    


İfakat hanım ,oğlunun arkasından bakakaldı.Onunla daha önce bu tarz bir konuşma yapmamışlardı. Sadece Melisanın üzülmesini istemiyordu. Oğlunun mutlu olmasını tabi ki istiyordu. İşin ilginç yanı, Melisanın da Kartalın arkasından hayran hayran bakışını kaç kez yakalamıştı.

"Haydi haydi ,hala gülüşüyorlar,yürüyün.Gel bakalım delikanlı bu yaşlı kadının koluna gir."İki saate yakın gemiyi gezdiler .Melisa ,salonların şahaneliğine bayılmıştı.Kendini sarayda gibi hissediyordu.Bu gemi zevk abidesiydi ona göre.

"Ne çok salon ve eğlence yeri var.En çok gazinoya bayıldım .Yoksa, gizli kumar hastalığım falan mı var!.Işıl ışıl ,insanlar nazik.Her şey bol,oh lüküs hayat,yan gel de yat."

"Kızım işte zengin koca bunun için lazım,şimdi anladın mı!"

"Aman aman,kalsın bir hafta, bilemedin on gün ,sonra bütün yıl koca yolu gözle."Azıcık aşım ağrısız başım "der annem . Benim için en iyisi o."

"Sende takıntı olmuş her erkek aynı değil, biz  Tahsin'imle çok mutlu olduk. Bir gün bile beni aldatacağı aklıma gelmedi."

"Size o güveni vermiş ve size olan aşkı giderek artmış.Hem o aşklar eskidenmiş."

Cem ,bu konuşmayı dikkatle dinliyordu ve Melisanın düşünceleri onu şaşırtıyordu.

"Benim annemle babamda hala genç aşıklar gibi."

"Aman Cem, senide gördük işte, hem istisnalar kaideyi bozmaz. Boş verelim bunları hanım efendi yoruldunuz mu? Yukarı çıkıp yüzmek için hazırlanalım."

"Olur kızım,belki ben biraz uzanırım."

İfakat hanım ,gerçekten yorulmuştu,öğlen yemeğine kadar yatacağını söyledi.

Havuz başında uzun uzun kendilerini anlattılar. Cem'in hayatı her zengin çocuğu gibiydi.Paralı okul, kızlar ve partiler.

Melisa, çok özele girmeden kendinden, daha çokta Eliften bahsetti.

"Halâ mektup yazıyor musunuz."?

"Evet, hatta burada olanları yazıyorum hem akşam.Gidince vereceğim."

"Beni yazmadın değil mi?"

Melisa güldü bir şey söylemedi.

"Saz çaldığına göre gel büyük salona gidelim akşam için prova vardır  dinleriz. Akşam benimle dansa var mısın!."

"Sen gerçekten çocuk sahibi olmak istemiyorsun galiba!"

"Off..hatırlatıp durma!.Kızım ben çok güzel dans ederim bir kere.İstediğin dansı hemde."

"Şöyle yapalım,hiç oturmadan her çalan müziğe göre dans edeceğiz ,ilk yorulup ta oturana, dansa devam eden istediğini yaptırır. Var mısın?."

"Tamam."Gösteri salonuna gittiklerinde gerçekten de Cem'in söylediği gibi prova vardı.Bir süre dinlediler.Bu gece dans yarışması olduğunu söylediklerinde Cem,

"Beni kandırdın bunu biliyordun değil mi?"

"Valla bilmiyordum. Ayrıca nasıl bilebilirim. Tüm sabah birlikteydik. Mızıklanma gel gidip ismimizi yazdıralım."

Melisa, ilk kez böyle bir aktiviteye katılıyordu çok heyecanlandı.

"Gidip hanımefendiye söyleyeyim çok heyecanlıyım. Cem,iyi ki arkadaşımsın sağ ol."Diyerek yanağına bir öpücük kondurdu.

Öksürük sesiyle arkasını döndüğünde Kartalın kararmış gözleriyle karşılaştı.

"Bari daha sakin bir yere çekilseydiniz!."

"Dün gece sizin yaptığınız gibi mi? Bizimki çekilmeyi gerektirecek bir öpücük değil." diyerek Cem'in elinden tutarak çekiştirdi. Danışmaya gidip isimlerini yazdırdılar.

Kartal ,hayretler içinde orada kalakaldı. "Ne küstahsın sen kıvırcık ,bunları yazıyorum,"dedi içinden. Bütün sabah onları izlemekten yorulmuştu. Kız oğlanın yanında şakıyordu adeta.

"Biz, kostüm odasına gidip üzerimize ve danslarımıza uygun kıyafetleri ayıralım."

"Tamam kızım, bana da bir meyve  kokteyli  söyle alkolü az olsun. Ayık kafayla sizi seyredeyim."

Melisa, akşam yemeğine kadar odasında olanları Elife yazmış biraz dinlenip güç toplamıştı.Zaten yorulmamıştı ama,iş inada binmişti.Cem'in anne ve babasına da haber vermişlerdi.

Çiftleri piste çağırdılar, tam sekiz çiftlerdi ve tek Türk onlardı. Açılış valsti,tuvalet Melisayı prensesler gibi gösteriyordu.Saçını toplamıştı.Sırayla tango,çaça,lambada,giderek hızlandılar.Müzik hızlandıkça dans dahada zevkli oluyordu. Sadece kostüm değiştirmek için,on beş dakika duruluyordu.

Melisa ,danslar hızlandıkça,saçlarını açtı savurdu,kıvrıldı,Kartal onu uzaktan izledi.Gurupta Türk olduğunu duyan jüri ,en sona oryantal dans koymuştu. Melisa kostüm değiştirip geldiğinde insanlar hayranlıkla bir Aaaa!,sesi çıkarttı. Saçlarının arkasına tepeden tutturduğu,şifon yere kadar iniyor Melisa kıvrılıp büküldükçe o da duvak gibi değişik şekiller alıyordu. En sonunda Melisa saçındakini çekip,Cem'in boynuna doladı,onu kendine çekip etrafında kıvrılıp bükülmeye başladı. Kartal bu manzaraya daha fazla dayanamayıp hızla salonu terk etti.

Melisayı odasında beklemeye karar verdi, artık daha fazla tahammülü kalmamıştı.Eğer ona karşı bir şeyler hissetmiyorsa ki! Kartal bundan şüpheliydi,onu bırakacaktı. Elindeki kartla kapıyı açıp ışığı yaktı.Çalışma masası olarak konulan küçük masanın üzerinde bir yazı duruyordu ve Kar Kelebeğim, diye başlık atılmıştı. Merakla kağıdı okumaya başladı.Hiç bir utanç veya suçluluk hissi taşımadan okuyordu.

KAR KELEBEKLERİ (HARİKA HİKAYE, BİTTİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin