Korku Okulu 2 • 12.Bölüm • Aldatma

4.2K 208 41
                                    

Okumam bittiği sırada Tülin ve Hakan geldi. Ellerindeki vazoları masanın üstüne bıraktı. Ona şaşkınlıkla bakarken günlüğünün elimde olduğunu gördü. Hızlıca yanıma gelip günlüğümi elimden aldı.

Okuduğum sayfayı görünce panikten günlüğü elinden düşürdü. Omzunu dürtüp bana bakmasını sağladım. Kısa bir bakışmanın ardından sert bir tokat attım. Hakan olanlardan habersiz bize bakıyordu.

Tokat attığımı gören Efsun yanıma geldi.

"Neler oluyor burada ?" diye bağırdı.

"Bir şey olduğu yok. Bazılarımız aile işlerimize fazla karışmış." diye bağırarak karşılık verdim.

Sonrasında yere düşen günlüğü Efsun eline aldı. Yazılanları okuyup Tülin'e baktı. "N-nasıl olur bu ? Niye yaptın bunu Tülin ?" dedi.

Cevapsız kalan Tülin, Hakan'ı tutup evden çıkmaya çalıştı. Hakan kalmakta ısrarlı olunca o da gidemedi. Tek çaresi cevap vermek olan Tülin "Senin için. Sadece senin için daha iyi olur diye düşünmüştüm."

Cevabına kulak asmadan merdivenlere yönelip üst kata çıkmaya başladım. Geriye doğru baktığımda Efsun, sanki Tülin'in yanıtına ikna olmuş gibi onun yanına gitmiş sarılıyordu.

Odama gidip telefonla Serkan'ı aramaya koyuldum. Bu saçmalıktan sadece onunla konuşarak kurtulabilirdim. Telefon çalarken onunla uzun zamandır görüşmediğimizi fark ettim. Telefonu açtığında düşüncelerime son verdim.

"Serkan bizim eve gelir misin ?"

"Siz evde olur muydunuz ? Birkaç kez geldim ama kimse kapıyı açmadı. Saşırtıcı şu an evde olman."

"Şu an tribin hiç sırası değil. Sen yokken neler oldu neler, bir bilsen..."

"Bana bunlarla gel işte." diyerek kahkaha attı. "Kısa bir işim var sonrasında sizdeyim." diyerek telefoni kapattı.

Aşağıda neler olduğuna dair meraklarım artmaya başlamıştı. Efsun'un, Tülin'e güvenmesini istemiyordu. - En azından şu anlık. -

Odamın kapısını aralayıp merdivenlerin tepesinden aşağıya bakmaya başladım. Kafamı sarkmış Tülin ve Hakan'ın evimize taşınmasını seyrederken boynumdaki kolye Hakan'ın kafasına düştü. Kafasındaki kolyeyi alan Hakan, önce kolyeye sonrada bana baktı.

"Senide bekleriz. Tabii istersen." diyerek nispet yaptı. Kolyemi almak için aşağıya indim. Tam elinden kolyeyi alacakken avucunu kapattı.

"Verir misin kolyemi ?" dedim. Dediğimi umursamadan elindeki kolyeyi Tülin ve Efsun'un eşyaları taşıdığı odaya attı. Sinirlenip Hakan'ın ayağına bastım.

"Bu evde sinekler çoğalmış." dedi karşılık olarak.

"Haklısınız siz gelince, doğal yani." dedim. Son lafıma karşılık beklemeden eşyaların taşındığı odaya kolyemi almaya gittim.

Odaya girdiğimde Tülin'in arkasına düşmüş kolyeyi diz çökerek aldım. Onların beni görmemesi için hızlıca odadan ayrılırken, Efsun "Bizden de mi utanıyorsun ?" diyerek güldü.

Kolyemi boynuma takarken kapı çaldı. Açtığımda tanımadığım bir adam, elindeki katlanmış kağıdı bana verdi. "Arkamdaki beyefendi size yolladı." dedi.

Adamın arkasına baktığımda karşımıza Ali'nin taşındığını gördüm. Beni görünce elini salladım. Kağıdı açıp okudum. "Vazgeçeğimi mi sandın ? Asla!" 

Adamdan kalem rica edip kağıdın diğer köşesine bende bir yazı ekledim. "Asla asla deme!"

Bu kağıdı tekrardan Ali'ye iletmesini söyleyerek kapıyı kapattım. Ali'yi düşünecek hâlim yoktu. Her şeyin üst üste gelişi, bende anlamsız bir umursamazlık oluşturdu. Salona geçip Serkan'ın gelmesini beklerken, Hakan, Tülin'i öpüp evden ayrıldı.

Hakan ayrılırken kapıda Serkan ile karşılaştılar. Serkan'ın geldiğini görünce tekrardan kapıya doğru gidip "Hoşgeldin." dedim.

"Selin hiç evde vakit kaybetmeyelim. Dışarıda hava güzel. Gezerek konuşuruz." dedi. "Tamam." diyerek üstümü değiştirip tekrardan aşağı indim.

Ali'nin yeni eşyalarının taşınmasına bakarken o esnada Serkan'a olan biten her şeyi anlattım. Kısa bir sözlü analiz yapan Serkan, bunun bizim için daha iyi olabileceğini söyledi.

Caddeye geçmiş kendimiz hakkında sohbet ediyorduk. Önümüze çıkan ilk kafeye girmek isteyen Serkan'ı kıramayıp bende girdim.

Girerken en kenardaki gördüğüm şey dikkatimi çekti. Hakan, yanına yanaşmış bir kadını defalarca öpüyordu.

Tüm bu gördüklerimi Tülin'e anlatmalı mıydım ? Yoksa ona olan kırgınlığıma devam edip bunu görmezden mi gelmeliydim ?

Bölüm Sonu

Korku Okulu 2Where stories live. Discover now