GERÇEKLER

27 9 0
                                    

Sakın Yeliz sakın gitme niye durdular savaş niye durdular. Dedim ve o sırada makineki çizgiler düz olmaktan çıktı. Ve doktorlar yanımıza geldi
Doktor: Yeliz 'i kurtardık ama maalesef komaya girdi.
Komaya girdi dedikten sonra herkes bir şok geçirdi ben nasıl yani komaya girdi derken dedim
Doktor: Yani bundan sonra belki uyanması günler aylar yıllar alabilir ama maalesef şu bir geçekki Hiç uyanamayabilir.
Esra hıçkırarak ağlıyordu onu Aslıhan abla tuttu. Nasıl yani benim arkadaşım uyanır o benim kardeşim gibi o güçlüdür uyanacak ben biliyorum dedim ve çok acı bir çığlık attım. Zaman durmuştu benim için bitmişti hayat benim için yakınım komaya yani bitkisel hayata girmişti ve ben evsiz parasız arkadaşsız bir acı hayata girmiştim.  7 gün geçmişti ve ben yedi gündür burada hastanede kalıyordum hergün savaş ve Esra yanıma geliyordu Savaş bizim eve gidelim diyordu ama Esra hiç öyle demiyordu ve ben o evde kalmayacaktım her gün Yeliz in yüzünü yıkıyordum. Lokantaya gitmem lazımdı Savaşla birlikte Esrayı bıraktık ve Lokantaya gittik üstümde beyaz bir kazak ve siyah tayt vardı  Savaşın üstünde kot pantolon ve üzerinde Mavi bir Gömlek vardı Geldik. İndim işler iyi değildi eskisi gibi kimse gelmiyormuş. Ve 2 Garson istifa etmiş niye böyle oluyor anlamadım o kadar dolu olan bir lokanta niye bu kadar birden çöktü. Doktor zaten artık burada kalma demişti. Ve burada kalmaya karar vermiştim. Gece olmuştu Lokantaya erkenden kapattık ve savaş yanımda kaldı.
Savaş :Hadi gidelim Hazal artık bizim Eve lütfen uzatma. Zaten bek biliyorum burada da işler iyi değilmiş yani o yangında paraların vardı galiba onlar yanmış.
Tamam geliyorum sadece ev tutana kadar merak etme. Dedim ve Mehmet abi bizi götürdü şimdi ben size kısa bir özet geçiyim;
Beni savaş kurtarmış hiç düşünmeden hemde beni kurtardık tan sonra bizleri Ambulanslarla götürmüşler ondan sonrasını biliyorsunuz Esra nın  Bacağı geçmeye başladı.  Gülbahar hanım  ve Özlem  bu geçen sürede 3 gün geldiler Cihan amca 1 gün geldi Savaşla ama Aslıhan Hanım hiç gelmedi Anlamadım. Beni suçlu görüyor sanki ben gel dedim Esra ya. Bu yangın konusuna gelince incelemeler yapılıyor. Kundaklama yani 1 yada 1'den fazla kişinin benim evimi yakmış olması lazım bu ön yargı olarak görülüyor ama o gün tüm kameralara bakıldı ama yangının olduğu Saatlerde kameralar kapanıyor. İkinci ön yargı ise evde şarz aletine takılı olan Esranın telefonun patlaması böyle iki ihtimal var.
Savaşların evine varmıştık elimde hiç birşey yoktu Savaş gelirken yarın sana alışverişe gidelim demişti. Kapıyı Emine açtı Emine o günden beri duyduğuma göre çok dalgın çok sakarmış. İçeri girdik.
Gülbahar : Ay hoşgeldiniz Savaş Hazal canlarım ne oldu niye geldiniz?
Esra: Hoşgeldiniz.
Esra nın hoşgeldiniz demesi o kadar istemsizce söylediki.
Savaş: Bundan sonra bir zaman kadar Hazal burada kalacak.
Bu fikri dedikten sonra ki Aslıhan ablanın yüz ifadesi şaşırmış ve bir o kadar bana çok kötü bakıyordu Esra da öyle Özlem ve Cihan Amca şaşırmış gibi ama beni asıl şaşırtan Gülbahar hanımın dedikleri beni çok şaşırttı
Gülbahar: Ne güzel çok sevindim bende bunu bekliyordum Hatice, hatice
Hatice : Efendim Gülbahar hanım
Gülbahar : hemen üst kattaki odayı hazırlayın Hazal orada kalacak çarşafları değiştirin yarın mobilyaları değiştireriz alışverişe gideriz hadi sen çık odana Emineyle Hatice Hazırlasınlar
Bunları dedi ve ben üst kattaki odaya çıktım oda çok geniş ve tam olarak İstanbul boğazına bakıyordu ve çok güzeldi.
Savaş: Hadi ben yatıyorum iyi geceler
Aslıhan : Savaş gitti neydi şimdi bu niye aldın bu kızı bu eve?
Gülbahar: Öyle gerekiyordu çünkü.
Aslıhan: Hem anlamadım nasıl bu kadar iyi oldunuz.
Gülbahar: Mecburum çünkü
Aslıhan: niye ya niye kim bu kız kim oluyor
Gülbahar :Git buradan sanane hem sanane  Benim evim benim param Bak Aslıhan son kez diyorum Beğenmiyorsan herşey bitsin bu gece kopsun kıyamet gidelim Hazalın yanına.
Aslıhan : Hayır öyle olmayacak söyleyemezsin bana söz verdin tamammı söz
Gülbahar: Öyle bir söylerim ki bu evde ne sözler verildi kimse tutmadı. Hem niye söylemeyim ki Esra benim kimim
Aslıhan:  O senin torunun tamam mı torunun
Gülbahar : Bağırma bana sen kime bağırıyorsun duyacaklar.
Aslıhan: Söylemeyecek sin söyleyemezsin hayır hayır
Gülbahar: Hadi ben yatıyorum Allah rahatlık versin.
Odam da yatağımda yatıyordum bir an odaya Aslıhan hanım girdi. Saçı dağınık ve ağlamış.
Aslıhan : Sen kimsin biliyormusun  Hazal  sen sadece Oğlumun senle vakit geçirdi bir zaman sonra seni bırakacağı zavallı bir insansın.
Ben öyle birisi değilim Savaş bana aşık tamammı aşık zavallı değilim dedim
Aslıhan: Öylesin. Buradan git seni sadece annem istiyor. Hem ne kadar yüzsüz bir insansın istenmediğin bir evde durabiliyorsun.
Bunları derken bana yaklaştı ve bana ;
Aslıhan: sen Sadece bir Zavallısın.
Hayır ben zavallı değilim tamammı değilim git odamdan git dedim ve gitti gece kaç olmuştu bilmiyorum Esranın odasına girdim Esra daha uyumamıştı
Esra ne yapıyorsun dedim ama cevap vermedi beni umursamıyordu ve ben dayanamadım ve dedim Esra biz barışmıştık ne oldu niye böyle yapıyorsun.
Esra: Ya sen bana inandın mı ben seni sadece kullandım ve bitti burada kalmana gelince istemiyorum seni ama ev bul ve git.
Ağzımı açmadım ve sessizce gittim yatağa yattım ve ağladım sabaha kadar hıçkıra hıçkıra ağladım ve sabah erkenden çıkıp gittim Hastaneye. Yeliz in annesine haber vermedik zaten orada annesi hasta Allah korusun kalp krizi geçirir Yeliz in odasına girdim doktorlar aynı dediler.
Yeliz uyan lütfen ben yapamıyorum benim ailem beni seven kişisin sen ben senden güç alıyormuşum da haberim yokmuş beni bırakma aç gözlerini bana bak biz senle kardeşiz. Beni anlayan sen varsın sadece yapamıyorum lütfen uyan lütfen. O sırada Hemşire geldi yeni serum taktı ve ben dışarı çıktım koridordan gelen birisini gördüm o gelen Emineydi çok şaşırdım.
Emine ne oldu Yelizi görmeye geldin desem saat daha yedi ne oldu?
Emine: Hazal hanım size söylemem gereken çok önemli bir sır var ben sizin yanınızdayım.
Ne var?  Söyle
Emine : o gün Yangın nasıl çıktı biliyorum.
Nasıl sen nereden biliyorsun.
Emine : o gün uykum yoktu dışarıya çıkmıştım Gülbahar hanım senin evinin önündeydi ve yanında bir adam vardı senin evine benzin Döktüler ve evi yaktılar.

KANLI AYHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin