Duyuru!

98.1K 3.8K 2K
                                    

Canlarım,

Keskin'i yazmaya başladığım gece soğuk bir aralık gecesiydi. Heyecanla okuduğum bir hikaye vardı ve telefonu elimden bırakamıyordum.
Hikâyenin final sahnesi gelindiğinde resmen hayal kırıklığına uğradım. Kız birden kanser oldu ve öldü, çocuk da kendini köprüden aşağı attı. Pes dedim. Bir hikaye ancak bu kadar arabesk filmlerine bağlar.

O gece eşime dedim ki,
"Yeter artık. Wattpad'ı bırakıyorum. O kadar zaman harcadım ama sona bak!"
Güldü ve bana şöyle söyledi.
"Herkes kendi hikâyesini kendisi yazar. Kalem kimde ise sonu o belirler. Neden sende kendi hikâyeni yazmıyorsun. O hayal ettiğin sonu kendin yazarsın"

İşte o akşam yazmaya başladım. Günlerce ve gecelerce yazdım. Uykusuz kaldım. Her gün bölüm atıyordum. Acemiydim evet. Bir sürü hatam vardı. Ama öğreniyordum. Almanya'da yaşadığım için dil bilgisi konusunda eksiktim. Ve araştırarak eksiklerimi tamamlamaya çalışıyordum. Hâlâ da devam ediyorum. İlk okuyucumu da asla unutmam. lalegul75641297 😌
Hep yorum yapar bana destek olurdu. Sağ olsun hâlâ benimle. İyi ki varsın canım. Sana imzalı bir kitap göndereceğim ❤
Ben vefa severim. Hep öyleydim. Tavsiyem sizde öyle olun.

Şimdi yeni bir başlangıç yapıyorum. Ufkum açık. Çünkü kalem artık benim elimde. Kendi hikayemi yazdım ve şimdi hayal ettiğim sonu yazıyorum. Ne mi kazandım?
Kazandığım en değerli şey sizler ve yorumlarınız oldu. Ramon'a attığınız kahkahalar, Uygar'ın aşkına hayranlığınız, Zeynep'in saflığına isyanlarınız, Kadir'i baş tacı etmeniz yani hepsi hepsini sevgiyle okudum ve hatta cevaplar yazmaya özen gösterdim. 2018 yılı bana Keskin ailesini hediye etti. Çok şükür! Sizi öyle seviyorum ki...

Aslında kitap olmasına karar vermemin bir önemli sebebi de diğer hikâyem Aze'nin bir gecede Wattpad tarafından silinmesiyle oldu. Bana bir mail attılar ve hikayemi bir anda sildiler. Sebebini sormayın. Çünkü ben de bilmiyorum. Tek bildiğim çok üzüldüm. Sadece 2 bölüm tanıtım da olsa o benim hikayemdi. Bana attıkları mail👇

Daha bölümü bile olmayan bir hikâyede ne gibi kısıtlanmış bir içerik olabilir? Okudunuz, var mıydı?Tabiki yoktu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Daha bölümü bile olmayan bir hikâyede ne gibi kısıtlanmış bir içerik olabilir?
Okudunuz, var mıydı?
Tabiki yoktu.
Ya yarın bunu Wattpad Keskin'e de yaparsa! Benim günlerce ve gecelerce  emek verdiğim hikayemi hiç acımadan, belki de yanlışlıkla silerse!
Bu yazdıklarım hikaye Wattpad'a ait kalsın diyerek, yayın evlerine isyan edenlereydi.

Bana destek olduğunuzu ve çok sevindiğinizi biliyorum. Binlerce yorum ve mesaj aldım 😌🌟
Herkese teşekkür ederim. Sonuçta hikâyenin kahramanları artık evinize geliyor. Okumak için internet olmasına ya da şarjı dolu bir telefon olmasına gerek yok. Yeni bölüm beklemeye de gerek yok. Yıllarca sizinle olacaklar.

Önemli iki soru daha. Hikâye buradan kaldırılacak mı ve final olacak mı?
Öncelikle hikayeyi durumu olmadığı için alamayacaklara çok üzgünüm. Onlar için hikayeyi yapabildiğim kadar buradan kaldıramayacağım. Ama müsaade edin ki finali ilk önce kitapta yapayım. İlerde kitabı alamayacaklar için elimden geleni de yapacağıma emin olun ve bana güvenin. Ama şunu da unutmayın ki benim de sorumlu olduğun bir yayın evi var. Ve attığım bir imza var. Bu konuda anlayış göstereceğinize eminim. Çünkü biz daha bir sürü yola birlikte çıkacağız...

Son olarak,
Wattpad kitaplarına karşı oluşan ön yargılar, şunlar bunlar, falanlar filanlar...
Bu ön yargıyı yaratanlar yine kendileri. Şunu bilin ki  benim emek ederek şu kitabı yazmamla, Wattpad dışında kitap yazanın emeği arasında hiç bir fark yoktur!!!
Ve olamaz da...

Ha fark görenler mümkünse geride kalsın. İnanın kendileri bilir. Hiç uğraşamam.
Çünkü ben başımı güneşe çevirdim. Kazandıklarım, kaybettiklerimden fazla. Hatta kaybedecek hiçbir şeyim yok. Güneş ışıl ışıl parlıyor.
Çünkü orada;

Kokusunda can bulduğum insanlar var...

Kokusunda can bulduğum insanlar var

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Sevgiyle kalın...
Berna ILGIN

KESKİN (Raflarda)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin