9.

2.3K 228 20
                                    

Kilencedik fejezet

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Kilencedik fejezet

A kemény szívet csak edzi a bánat.
John Ronald Reuel Tolkien

II. Felvonás

Szégyen
Kínos pillantás

A kanapén ültem, Noah Smith pólójában, és egy hajszárítóval a szoknyámon heverő hatalmas sötét foltot szárítottam. A hajamat törölközőbe csavartam, és még sosem éreztem ennyire megalázva magamat. Noah bezzeg úgy nézett ki, mint akinek meg sem kottyant az egész vita, és metafórikus megfürdetése a másiknak. Ezzel szemben én úgy éreztem az önbecsülésem ott maradt a zuhany alatt, mikor a fiú, bár szemtanúk nélkül, de kegyetlenül megalázott. Jézusom, hogy gyűlöltem őt.

- Lassan indulni kéne – mondta a fiú hátra sem nézve a konyhaszigetből. – Glasgow legalább két órára van innen. Így is csak estére érünk oda.

- Mehetünk amint megszáradt a ruhám! – affektáltam szinte azonnal, és még közelebb nyomtam a forró levegőt fújó szárítót a nedves combomhoz.

- Miért nem veszel másikat? – szinte éreztem a szemforgatást, még úgy is hogy háttal állt nekem.

- Mert nincsenek cuccaim – csattantam fel, aztán ingerülten folytattam. – Ellopták, ha még rémlik!

- Hogy mi történt? – szinte azonnal megfordult, nekem pedig csak ekkor esett le, hogy valószínűleg elfelejtettem elmondani neki az esetet annyi más, fontosabb dolog volt terítéken.

- Eltűnt a bőröndöm, benne az összes ruhámmal – mondtam gépiesen, a szememmel még mindig egy nagyobb foltot figyeltem a szoknyán. – Amikor vissza akartam menni a régi szobámba a cuccaimért, az egyik szakértő, aki ott volt, közölte velem, hogy már járt náluk egy Isabella és elvitte a ruhákat. Azóta sem kerültek elő.

- Ezt eddig miért nem mondtad? – kérdésére csak vállat vontam.

- Minek mondtam volna? Ez személyes probléma, nem kapcsolódik a nyomozásunkhoz – akármennyire is nem akartam, egy kicsit még mindig frusztrált a nyomozás szó. Komolytalannak éreztem. Pedig betörni a tanáriba, és átnézni idegen emberek iratait igenis komoly dolog volt.

- Mindenhol lehet találni összefüggéseket, talán később még hozzákapcsolódhat az eseményekhez. Máskor mondj el mindent! – oktatott ki, én pedig a plafonra emelt tekintettel bólogattam.

- Jól van, máskor szólok – böktem ki végül.

- Köszönöm szépen! – és azzal a lendülettel már vissza is fordult a pult felé.

•••

•••

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.
Lehullott szirmokDonde viven las historias. Descúbrelo ahora