14.

2.5K 248 53
                                    

Tizennegyedik fejezet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tizennegyedik fejezet

"Szabadságunkban áll, hogy azt tegyük, amit akarunk, (...) de az sohasem, hogy azt akarjuk, amit akarunk.„
Thomas Hobbes

III. Felvonás

Nyüzsgő diákság.
Baráti beszélgetések .

Az ebédlő zajos volt a sok tálca csattogásától, és az evőeszközök csengésétől, ahogy a porcelán tányéroknak ütődtek. Éppen egy tál bazsalikomos paradicsom levest kanalaztam a számba, mikor Lilian mellettem termett. Arca zilált, tekintete aggódó volt, és zavarodottan nézelődött mindenfelé, mint aki rémeket lát. Letettem a kanalamat a tálcámra, és óvatosan magam mellé ültettem. Hatalmas szemekkel néztem, és vártam, hogy megmagyarázza szokatlan viselkedését.

- El kell mondanom valamit – kezdte, és a szemeit továbbra is körbe-körbe járatta a diáklányok tömegén. – Míg ide nem ér.

- Ki? Ki nem ér ide? – kérdeztem, és már nem is voltam éhes. Frusztrált kíváncsiság lett rajtam úrrá.

- July – nyögte ki, mire én zavarodott pillantást vetettem rá. Abban sem voltam biztos eddig, hogy Lilian ismeri-e egyáltalán, nemhogy ilyen zavart legyen miatta. – Nem az, akinek hiszed.

- A-ha – nyögtem ki kissé furcsa tónussal. – Pontosan mire gondolsz?

- Arra, hogy most jövök a suli pszichológusától, és... – mély levegőt vett. Eddig is tudtam, hogy Lilian járt a suli dilidokijához, kiskorában elhagyta az apukája, és emiatt néha eljárt hozzá tanácsadásra. – Nem akartam kutakodni vagy ilyesmi, csak...megakadt a szemem egy aktán. Julyé volt az. És hát, én belenéztem. Tudom, hogy nem szabadott volna, de a kezdetektől fogva bűzlik nekem vele kapcsolatban valami. És igazam is lett, ugyanis kiderült, hogy beutalót kapott tavaly.

- Beutalót hova? – kérdeztem, és nagyon nem értettem mi történik.

- A kerületi idegosztályra – felelte tömören, ajkait összepréselve.

- Ó – nyögtem ki, momentán nem tudtam többet mondani.

- És ez még nem minden – tette hozzá, még mindig az ebédlőt pásztázta, mostmár rájöttem Julyt keresi a tömegben. – Járt zárt körű csoportterápiára is. Azért mert megállapították róla, hogy paranoid személyiségzavara van.

- Az meg micsoda? – kérdeztem bután, mire Lilian vállat vont.

- Nekem is utána kellett néznem – halkabbra fogta a hangját. – Egy nagyon súlyos karakterbetegség. Lényegében mindent és mindenkit ellenségnek tekint, azt hiszi az emberek rosszindulatúak, és folyton ellene forralnak valamit. Ez néha szorongással, fokozott stresszel vagy frusztrációval párosulhat.

Lehullott szirmokWhere stories live. Discover now