015.

62 22 0
                                    

HOGY is van a mondás? Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik?

Nos igen, valami ilyesmi történhetett Choi Eunha esetében is. Elvégre, a nagy számok törvénye alapján lehetetlen volt, még ennek a megfontolt, óvatos és előrelátó lánynak az esetében is, hogy egyetlenegyszer se hibázzon.

Így is lett.

Azon az ominózus napon, amikor a baj megtörtént, Eunha lassan már három hete nem gyilkolt. Úgy határozott, hogy egy időre felfüggeszti a felesleges emberek tisztogatását, tudniillik a híradóból megtudta, hogy a rendőrségnek sikerült valamilyen terhelő bizonyítékot találnia a városban garázdálkodó, különösen veszélyes és kegyetlen sorozatgyilkos ellen, aki után már több hónapja nagy erőkkel nyomoznak.

A lánynak fogalma sem volt, hogy mire bukkanhatott az a szánalmas és nevetséges bagázs, ami borzalmasan frusztrálta őt. Sőt, mondhatni tönkretette őt belülről a bizonytalanság, hogy a rendőrség rájött valamire.

De mi lehet az a terhelő bizonyíték?

Rájöttek volna az áldozatok közötti összefüggésekre? Vagy hagyott volna maga után valami konkrét nyomot? Esetleg valami nyomorult spicli árulkodott volna?

  Akárhányszor eszébe jutott ez az icipici zavaró apróság, minduntalan dührohamok törtek Eunhára. Ez az idegesség néha elviselhetetlen viszketés formájában tört rá, amitől úgy kellett vakaróznia, mintha rühes lenne, néha pedig bosszantó izomrángás vagy remegés formájában, amitől pedig úgy festett, mint egy parkinson-kóros. Szinte minden óra elteltével rohant a mosdóba, hogy kezet mosson, mert úgy látta, mintha véres maradt volna valahol, mindeközben pedig folyamatosan hátra-hátrapillantott a válla fölött, mert úgy érezte, mintha figyelnék őt.

Az őrület egyre inkább kezdett kiszabadulni a lány elméjéből.

Csomókban hullott a haja, egyre soványabb és soványabb lett, ráadásul a bőre is fakulni kezdett. Eunha annyira rettegett tőle, hogy ezek a külső jegyek lebuktatják őt, hogy fokozatosan elveszítette az önuralmát.

Pedig ha tudta volna, hogy a vesztét nem ezek, hanem a Hoseok iránti, beteges szerelme fogja okozni, talán sosem villantotta volna ki a foga fehérjét.

VALAMI MÁSWhere stories live. Discover now