hetedik fejezet

4.5K 371 7
                                    

peleskey mangólia
_________________________


- Hogy mit csinált ?! - akadt ki Nádja, amint elmeséltem a tegnap történt dolgokat.

- Reménykedtem benne, hogy anyán fogsz kiakadni - sóhajtottam fel, fejem csóválva, majd kezem homlokomra raktam és úgy támaszkodtam meg az asztalon. Nem akartam a barátnőm szemébe nézni ezek után.

- Nos... Édesanyád cseppet sem okozott meglepetést, viszont Derel annál inkább - hallottam döbbent hangját, igaz, kicsit csendesebben, de tudtam jól; még mindig sokkhatás alatt volt. Valójában, ha jobban belegondoltam, elszégyelltem magam. Hiszen a fiú mégiscsak az exem volt, talán három éve történt az, hogy jóba voltunk és normálisan, minden hátsószándék nélkül beszélgettünk egymással és... És az istenit ! Barátnője volt !

- Egy ribanc vagyok... - szörnyülködtem, fejem csóválva, de még mindig nem néztem Nádjára.

- Ugyan, Lia. Attól, hogy ő egy kanos fasz, te nem leszel ribanc - próbált meg tévhitre téríteni, de nem az engedékenységemről váltam híressé barátnőm számára.

- Barátnője van ! - pillantottam fel rá, totálisan hisztérikusan, hiszen a tűrő határom peremén voltam. Ha a mélybe zuhanok, olyan dolgokat fogok tenni, amiket egyáltalán nem kellene...

- Nem biztos, hogy az - Nádja aprón megvonta vállait, ezzel kétségbe vonva engem, hiszen meglehet, hogy igaza volt.

- De... Láttad, ahogy megcsókolta őt - halkultam el.

- Igen, de egy csók nem minden esetben jelent valamit - gondolkodott el, persze én azonnal megforgattam szemeim. Derel sose vallotta be senkinek, de igenis romantikus ember volt és számára mindig minden jelentett valamit.

- Ezt, te sem gondolhattad komolyan - néztem rá, talán túlságosan is flegmán.

- Hát, Dániában én hallottam ilyenekről. Csak lekapják a csajokat, mert... Mert, hát most miért ne ? De valójában egyik félnek se jelent többet egy semleges csóknál és meglehet, hogy Derel és a pultos csajszi is ezt csinálja. Az is megeshet, hogy mind a ketten már túl régen keféltek egy jót és valakin le kell vezetni a felgyülemlő dolgokat - gondolkodott hangosan barátnőm, de mondandója miatt azonnal elszörnyedtem.

- Örülnék, ha még egy kicsit itthon maradnál, nehogy téged is lekapjanak - morogtam, majd lemásztam a bárszékről, amin eddig csücsültem és be lépdeltem a konyhapulthoz, pontosabban a kávéfőzőhöz.

- Sajnos holnap kell vissza mennem, hogy más ribancok helyett kapjam le a pasim. Amúgy te is a lényegen akadsz fent - hitetlenkedett, egy pillanatra a plafonra emelve tekintetét.

- Jah... Kávét ? - kérdeztem, persze azután, miután bekapcsoltam a gépet, hogy helyettem főzzön valami csodát.

- Ha már úgyis bekapcsoltad - legyintett barátnőm, majd utána fel is sóhajtott.

- Tudod, ezek után be kell szereznem egy jobb gépet, ha finomabb kávét akarok inni. Szóval, ha nagyon ráérsz Dániában, körbe nézhetnél és kereshetnél nekem valamit - dőltem háttal a pultnak, így pontosan szembe volt velem a fürtös leányzó.

- Ezzel az a probléma, hogy nem tudsz dánul... - nézett rám fintorogva.

- Gondolom, van rajta angol szöveg, vagy ilyenek - vontam meg vállaim és újból a működő kávégépet kezdtem figyelni.

selyemWhere stories live. Discover now