Welcome baby girl.

112 11 2
                                    

Ajde Leah, jos malo mozes ti to. Govorila sam dok sam osjecala sve vecu nemoc i bol u tijelu. Porod nije ni malo lagan, uzasan je. Mi smo zene tacno proklete. Uzela sam zadnji komadic snage i donijela na svijet jos jednu bebu.

"Cestitam gospodice Leah, dobili ste kcer."-rekao je doktor, nasmijala sam, osjecala sam bol i strah i srecu, sve u jednom. Okupali su ju i dali mi u ruke.

"Bok djevojcice, nije te lako bilo nositi devet mjeseci. Dobrodosla lavice moja. Same smo ti i ja ali smo jake i sve cemo zajedno prebodriti i tugu i srecu. Voli te mama!"-rekla sam prije nego sto je medicinska sestra uzela. Postala sam majka, jos uvijek ne mogu da vjerujem, sve se desilo tako brzo. Svoju djevojcicu prvi put kad sam ugledala u njoj sam vidja NJEGA i cijeli zivot cu ga gledati u njoj.

2 dana kasnije

"Jesi spremna?"-upitala je Sara, jedina prava prijateljica koju zivu imam

"Nikad spremnija!"

"Kuci te ceka iznenadenje.."

"Sara, rekla sam da ne zelim nikakva iznenadenja!"

"I mislila si da cu te poslusati?"-nasmijala sam se, ta cura, to sam druga ja..

Parkirali smo se i Sara mi je pomogla izaci iz auta dok sam u rukama drzala svoju djevojcicu, bila sam jako uzbudena. Otvorila je vrata ali u kuci nije bilo nikoga, ili se meni tako cinilo, sve dok nisam usla u kuhinju. S djetetom u narucju otvorila sam vrata i vidjela pregrst balona i malu grupicu ljudi iza stola prepunog kolaca. Bila sam sretna, moja porodica je bila tu, svi su dosli.

"Dobrodosle!"-povikali su

"Hvala vam stvarno niste trebali, ne zasluzujem ovakav docek zaista, predivno je sve!"

"Daj Leah, ne pricaj gluposti, da vidimo sta si rodila to donesi vamo da baba vidi."-rekla je moja bakica stavljajuci naocale, ona me uvijek nasmije kad sam najtuznija ona je jedina koja mi zna izmamiti osmijeh na lice.

"Kako se zove ljepotica?"-upitala je tetka

"Ne znam, nisam joj jos dala ime."-stvarno, imala sam 9 mjeseci za kontanje imena djetetu i sad stojim tu bez ideje ili cekaj..

"Marta, zove se Marta! Po mom andelu i najboljoj prijateljici koju sam izgubila!"-rekla sam i pogledala u svog malog andela, bez dopustenja suze je krenula putovati niz moje lice i spala je sve do uha moje djevojcice. Priblizila sam je usnama u poljubila, ne zeleci joj nauditi.

"Voli te mama najvise!"-izustila sam

Broken.Where stories live. Discover now